GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Njemački građevinski sektor podigao procjene godišnjih prihoda

Njemački građevinski sektor podigao procjene godišnjih prihoda
POBOLJŠANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.09.2019 / 07:19
Autor: SEEbiz / H
BERLIN - Njemački građevinski sektor u utorak je povisio procjene prihoda, predviđajući njihov gotovo 9-postotni rast u ovoj godini, nagovješćujući nastavak razdoblja procvata aktivnosti u jednom od rijetkih pokretača rasta najvećeg europskog gospodarstva.

"Još uvijek pozitivno ocjenjujemo stanje u našem sektoru", rekao je Reinhard Quast iz njemačke udruge građevinskih tvrtki ZDB.

Građevinski sektor trenutno je vodeći pokretač rasta u zemlji, dodao je Quast.

ZDB je podigao procjenu rasta prihoda u ovoj godini na 8,7 posto, s do sada prognoziranih šest posto. U idućoj godini očekuju njihovo povećanje za pet posto.

Prihodi od stanogradnje u ovoj bi godini trebali porasti devet posto, objavio je ZDB, uz potporu fiskalnih poticaja Nijemcima u kupnji stambenih nekretnina. Time vlada ujedno želi ublažiti problem manjka stambenog prostora.

Sektor gradnje poslovnih prostora trebao bi ove godine zabilježiti 7,5-postotni rast, s obzirom na procjene o stabilnom snažnom rastu u trećem tromjesečju. U posljednjem tromjesečju tempo bi trebao oslabiti, dodaju u ZDB-u, pozivajući se na manji broj građevinskih dozvola koje znače i manja ulaganja.

Budući da je izvoz pogođen trgovinskim sukobima, usporavanjem svjetskog gospodarstva i sve većim kaosom pred brexit, njemačko se gospodarstvo sve više oslanja na snažnu domaću potrošnju, poduprtu visokom zaposlenošću i velikom potražnjom u građevinskom sektoru.

Odvojeno je u utorak udruga njemačkih maloprodajnih tvrtki HDE potvrdila prognozu 2-postotnog rasta u ovoj godini.

Usporedbe radi, vlada procjenjuje da će gospodarstvo u cjelini ove godine porasti samo 0,5 posto, nakon 1,5 posto u 2018..

Zbog slabijeg izvoza njemačko je gospodarstvo u drugom tromjesečju palo za 0,1 posto u odnosu na prethodno tromjesečje, a slabi ekonomski podaci u idućim mjesecima potaknuli su zabrinutost da bi se gospodarske aktivnosti mogle smanjiti i u trećem tromjesečju, čime bi Njemačka tehnički zakoračila u recesiju.

Tagovi: Njemački građevinski sektor, građevinski sektor
PROČITAJ I OVO
Boškinac dobio Michelinovu zvjezdicu
RESTORANI
Boškinac dobio Michelinovu zvjezdicu
NOVALJA - U sklopu akcije unutar koje se svim hrvatskim restoranima što su zahvaljujući svojoj kvaliteti dobili neku od prestižnih oznaka najutjecajnijeg svjetskog gastronomskog vodiča, znanog Michelina, danas je svoju prestižnu oznaku dobio i restoran Boškinac iz Novalje.
Luka Koper: Prepolovljena dobit u prvom kvartalu
LOŠA GODINA
Luka Koper: Prepolovljena dobit u prvom kvartalu
KOPER - Luka Koper je u prvom kvartalu ostvarila neto dobit od 7 milijuna eura što je čak 48 posto manje u odnosu na isto lanjsko razdoblje, ali i tri posto iznad plana.
Europska komisija predlaže fond od 15 milijardu eura pomoći za strateške tvrtke
FOND
Europska komisija predlaže fond od 15 milijardu eura pomoći za strateške tvrtke
BRUXELLES - Europska komisija predložila je uspostavu fonda vrijednog 15 milijardi eura koji bi poslužio investiranju u strateške tvrtke pogođene krizom prouzročenom pandemijom koronavirusa.
Terme Tuhelj u petak otvaraju bazene i kamp, potom hotel i novi glamping
OTVARANJE
Terme Tuhelj u petak otvaraju bazene i kamp, potom hotel i novi glamping
ZAGREB - Terme Tuhelj u petak otvaraju unutarnje i vanjske bazene, u skladu s mjerama zaštite i preporukama HZJZ-a, idući petak otvaraju i hotel, a sredinom lipnja planiraju dovršetak uređenja novog glamping naselja, investicije vrijedne oko 3 milijuna eura, doznaje se iz tih Termi.
Croatia Airlines najavio nove letove
LETOVI
Croatia Airlines najavio nove letove
ZAGREB - Croatia Airlines objavio je svoj privremeni raspored do 14. lipnja, u kojem će prijevoznik nastaviti operacije od Zagreba do Zuricha, te domaći servis Zagreb - Pula - Zadar od 8. lipnja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE