GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Njemački Carthago širi proizvodnju u Sloveniji

Njemački Carthago širi proizvodnju u Sloveniji
ŠIRENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.04.2022 / 20:43
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Njemački proizvođač kamp prikolica Carthago, koji od 2008. posluje u svojoj slovenskoj tvrtki u Odrancima s više od 800 zaposlenih, službeno je započeo ulaganje u novi proizvodni pogon u Ormožu.

Početak proizvodnje očekuje se do proljeća 2023., kada se očekuje zapošljavanje prvih 160 novih djelatnika. Tada će se povećati broj zaposlenih, rekla je direktorica slovenske tvrtke Sandra Županec.

Budući da su na sadašnjoj lokaciji u Odrancima već prilično ograničeni prostorom, potražili su druge opcije i pronašli jednu u Ormožu. Na području sjeverne poslovne zone otkupljeno je više od 100.000 četvornih metara zemljišta.

Investicija tvrtke procjenjuje se na oko 45 milijuna eura. U ormoškoj tvornici planiraju preraditi kombije u Malibu Van vozila za odmor, dok je u Odrancima sve ostalo po starom, odnosno proizvodnja autodoma, pa će nastaviti ulagati na sadašnjoj lokaciji.

I Župančeva i izvršni direktor Carthaga Markus Kern istaknuli su kako tržište automobila za odmor trenutno raste posebno brzo, podsjetivši da se ulagalo u vrijeme kada i pandemija i događaji u Ukrajini negativno utječu na tržišta. Već imaju problema s opskrbom i višim cijenama, dodao je Kern.

Kako je u svom obraćanju naglasio premijer Janez Janša, jedina uspješna socijalna politika je ona koja otvara nova radna mjesta, pa se za ovaj dio Slovenije najavljuje otvaranje nove tvornice.

"Posao omogućava onome tko ga dobije da stvara za sebe, ali i za zajednicu. Da uplaćuje u socijalnu i zdravstvenu blagajnu, poreze, puni općinski i državni proračun, iz kojih se prikupljaju sredstva za zajedničke potrebe. zaposlenih, nema tereta socijalnih transfera”, rekao je premijer. Prema njegovim riječima, svako novo radno mjesto znak je razvoja i hrabrih poslovnih odluka poduzetnika za ulaganje u nove programe.

Ministar gospodarstva Zdravko Počivalšek i gradonačelnik Ormoža Danijel Vrbnjak podsjetili su da je za Ormož nakon prošlogodišnjeg zatvaranja Safila i prošlih loših priča u općini bilo veliko olakšanje da se stvari konačno okreću u pozitivnom smjeru, što će mladima omogućiti nova radna mjesta. i svima koji žele raditi.

Carthago je 1979. osnovao Karl-Heinz Schuler. Danas, kao poslovna grupacija, zapošljava više od 1500 ljudi i smatra se jednim od vodećih proizvođača kampera u Europi. Sjedište grupe je tzv. Carthago City u Aulendorfu, dom jednog od najmodernijih pogona za proizvodnju kampera u Europi. 

S prestižnom markom Carthago i njegovom podružnicom Malibu u višoj srednjoj klasi, Carthago Group pokriva širok raspon cijena sa svojim kombijima i djelomično integriranim i integriranim kamperima - od oko 50.000 € do prestižne klase s cijenama većim od 200.000 €.

Tagovi: Carthago, Janez Janša, Karl-Heinz Schuler, Sandra Županec
PROČITAJ I OVO
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
PRODAJA
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
POŽEGA - Koanditorska industrija Zvečevo izvijestila je da je dosadašnji većinski vlasnik te požeške kompanije i donedavni predsjednik Uprave Zdravko Alvir realizirao prodaju ukupno 213.167 redovnih dionica Zvečeva serije A i 74.562 redovne dionice serije B., te tako više nema dionica te kompanije u svom vlasništvu.
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
GUBITAK
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
SEATTLE - Američki proizvođač zrakoplova Boeing prvo je ovogodišnje tromjesečje završio s dubokim gubitkom od 343 milijuna dolara, dok je prije godinu dana iznosio 414 milijuna dolara.
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
DIVIDENDA
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
POREČ – Na održanoj Glavnoj skupštini Valamara usvojena je odluka o isplati dividende dioničarima u visini od 0,22 eura po dionici, što je 10 % više nego u prethodnoj godini.
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
REKORDI
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
AMSTERDAM - United Grupa (UG), vodeća telekomunikacijska i medijska tvrtka u jugoistočnoj Europi, ostvarila je rekordne financijske rezultate u 2023. godini.
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
DIVIDENDA
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
ZAGREB - Atlantic Grupa je jučer održala sjednice Nadzornog odbora i Uprave na kojima je donesen prijedlog raspodjele dobiti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE