GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Njemačke tvrtke pregovaraju o proizvodnji Sputnjika V

Njemačke tvrtke pregovaraju o proizvodnji Sputnjika V
PREGOVORI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.02.2021 / 10:34
Autor: SEEbiz / H
BERLIN - Njemačke tvrtke pregovaraju o proizvodnji ruskog cjepiva protiv koronavirusa Sputnjik V prije njegova odobrenja za upotrebu u EU-u, kako bi se moglo isporučivati u zemlje izvan Unije, rekao je u intervjuu za RIA Novosti izvršni direktor Njemačkog gospodarskog odbora za istok Michael Harms.

"Mogu reći da se vode vrlo intenzivni pregovori o proizvodnji Sputnjika V, a Istočni je odbor u to posebno uključen. U bliskom smo kontaktu s Ruskim fondom za izravna ulaganja (RDIF) ", rekao je Harms.

Potvrdio je da je riječ o pregovorima o proizvodnji Sputnjika V u Njemačkoj za zemlje izvan EU-a, sve dok cjepivo tehnički ne bude registrirano u EU-u.

RDIF je, po njegovim riječima, "pružio jasan i vrlo profesionalni tehnički opis kojeg se tvrtke moraju pridržavati prilikom proizvodnje cjepiva".

"Nekoliko njemačkih tvrtki već je pokazalo interes, a cjepivo se ocjenjuje vrlo pozitivno. Danas je teško predvidjeti kada će pregovori završiti, ali mislim da ćemo morati malo pričekati ", dodao je Harms.

RDIF se 29. siječnja prijavio za registraciju cjepiva Sputnjik V kod Europske agencije za lijekove i ima potvrdu da je prijava zaprimljena. Brzinu odobravanja zahtjeva određuje regulator, precizirao je RDIF.

Njemački gospodarski odbor za istok (Ost-Ausschuss der Deutschen Wirtschaft) je poslovno udruženje koje okuplja njemačke tvrtke koje posluju u istočnoj Europi i na postsovjetskom prostoru.

Tagovi: rusko cjepivo, Sputnik V, Njemačka, Michael Harms
PROČITAJ I OVO
Atlantic u prvom tromjesečju s 3,2 posto većom dobiti nego lani
BLAGI RAST
Atlantic u prvom tromjesečju s 3,2 posto većom dobiti nego lani
ZAGREB - Atlantic Grupa je u prvom tromjesečju 2024. godine ostvarila neto dobit od 9,9 milijuna eura, što je 3,2 posto više u odnosu na isto lanjsko razdoblje, objavio je Atlantic.
Hrvoje Alvir novi predsjednik Uprave Zvečeva
POTEZI
Hrvoje Alvir novi predsjednik Uprave Zvečeva
ZAGREB - Nakon što je ruski milijarder Denis Štengelov preuzeo Zvečevo, dogodile su se prve promjene na čelu kompanije.
Mattoni 1873 preuzeo potpuno vlasništvo u Knjazu Milošu
AKVIZICIJE
Mattoni 1873 preuzeo potpuno vlasništvo u Knjazu Milošu
BEOGRAD - Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udio (46,43%) u Knjaz Milošu, postavši tako jedini vlasnik ovog vodećeg proizvođača mineralne vode i energetskih napitaka.
McKinsey na meti istrage zbog opioida
ISTRAGA
McKinsey na meti istrage zbog opioida
NEW YORK - McKinsey & Co je pod kaznenom istragom u Sjedinjenim Državama zbog navoda da je ta konzultantska tvrtka igrala ključnu ulogu u raspirivanju epidemije opioida, a savezni tužitelji upućuju na njezin rad savjetujući proizvođača OxyContina Purdue Pharma i druge proizvođače lijekova, troje ljudi upoznatih s tim pitanjem rekao je.
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
PRODAJA
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
POŽEGA - Koanditorska industrija Zvečevo izvijestila je da je dosadašnji većinski vlasnik te požeške kompanije i donedavni predsjednik Uprave Zdravko Alvir realizirao prodaju ukupno 213.167 redovnih dionica Zvečeva serije A i 74.562 redovne dionice serije B., te tako više nema dionica te kompanije u svom vlasništvu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE