GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Njemačka: Telekomi bi se suočiti s kaznama zbog nedostataka u mrežnoj pokrivenosti

Njemačka: Telekomi bi se suočiti s kaznama zbog nedostataka u mrežnoj pokrivenosti
KAZNE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.01.2023 / 18:54
Autor: SEEbiz / DPA
BERLIN - Nacionalni regulator može kazniti pružatelje telekomunikacijskih usluga u Njemačkoj ako ne uspiju dovoljno proširiti svoje mreže do određenog roka.

"Savezna mrežna agencija trenutačno namjerava nametnuti novčanu kaznu do 50.000 eura (54.300 dolara) po lokaciji", napisalo je tijelo sa sjedištem u Bonnu svom savjetodavnom odboru u dokumentu u koji je dpa imala uvid.

Pismo se odnosi na lokacije koje su trebale biti izgrađene do kraja prošle godine, na temelju obveza koje datiraju iz dražbe frekvencija 2019., ali još nisu dovršene. "Osim toga, mogu se naplatiti i novčane kazne", dodaje se u pismu.

Tri aktualna mrežna operatera Telefónica (O2), Vodafone i Deutsche Telekom kažu da su ispunili središnje zahtjeve kada je riječ o širenju svojih mreža.

Jedan je, na primjer, osigurati da korisnici telefona mogu preuzimati sadržaj brzinom od 100 megabita u sekundi u 98% kućanstava u svim njemačkim državama.

Međutim, sve tri glavne ponude nisu uspjele kada je riječ o prazninama u pokrivenosti ili područjima gdje stope preuzimanja ne dosežu tu brzinu.

Operateri inzistiraju na tome da napreduju i da je u nekim slučajevima brzina prijenosa samo nešto sporija.

Osim toga, tvrtke ističu da su prekasno dobile državni popis ugroženih područja te da ponegdje proširenje nije moguće. To je slučaj, na primjer, ako ne mogu pronaći vlasnika zemljišta na određenom području koji je spreman unajmiti mjesto za prijenosni stup.

Postavljanje jarbola također je teško u prirodnim rezervatima, na primjer.

Federalna mrežna agencija trenutno ispituje dokumente koje su tvrtke dostavile početkom godine.

Međutim, tri glavna operatera nisu odgovorna za glavne nedostatke. Relativno novi pružatelj usluga 1&1, koji je 2019. prvi put kupio frekvencije na dražbi, trenutno gradi svoju prvu vlastitu mobilnu mrežu.

Do sada je tvrtka uglavnom prodavala ugovore o mobilnoj telefoniji gdje su korisnici primarno povezani na O2 mrežu, a 1&1 plaća najam O2.

1&1 je trebao aktivirati 1000 5G stanica do prijelaza godine, ali zapravo je uspio samo pet. 1&1 kaže da je to zbog problema s opskrbom s građevinskim partnerom i namjerava izgraditi 1000 do ljeta 2023.

Regulator sada vaga hoće li nametnuti novčane kazne ili penale, a savjetodavni odbor trebao bi se sastati sljedeći tjedan.

Tagovi: njemački telekomi, Telefonica, Deutsche Telekom, Vodafone
PROČITAJ I OVO
Ericsson NT: Pad neto dobiti u prvom kvartalu
PAD
Ericsson NT: Pad neto dobiti u prvom kvartalu
ZAGREB - Ericsson Nikola Tesla u prvom je tromjesečju ostvarila prihode od prodaje od 52 milijuna eura.
Atlantic u prvom tromjesečju s 3,2 posto većom dobiti nego lani
BLAGI RAST
Atlantic u prvom tromjesečju s 3,2 posto većom dobiti nego lani
ZAGREB - Atlantic Grupa je u prvom tromjesečju 2024. godine ostvarila neto dobit od 9,9 milijuna eura, što je 3,2 posto više u odnosu na isto lanjsko razdoblje, objavio je Atlantic.
Hrvoje Alvir novi predsjednik Uprave Zvečeva
POTEZI
Hrvoje Alvir novi predsjednik Uprave Zvečeva
ZAGREB - Nakon što je ruski milijarder Denis Štengelov preuzeo Zvečevo, dogodile su se prve promjene na čelu kompanije.
Mattoni 1873 preuzeo potpuno vlasništvo u Knjazu Milošu
AKVIZICIJE
Mattoni 1873 preuzeo potpuno vlasništvo u Knjazu Milošu
BEOGRAD - Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udio (46,43%) u Knjaz Milošu, postavši tako jedini vlasnik ovog vodećeg proizvođača mineralne vode i energetskih napitaka.
McKinsey na meti istrage zbog opioida
ISTRAGA
McKinsey na meti istrage zbog opioida
NEW YORK - McKinsey & Co je pod kaznenom istragom u Sjedinjenim Državama zbog navoda da je ta konzultantska tvrtka igrala ključnu ulogu u raspirivanju epidemije opioida, a savezni tužitelji upućuju na njezin rad savjetujući proizvođača OxyContina Purdue Pharma i druge proizvođače lijekova, troje ljudi upoznatih s tim pitanjem rekao je.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE