GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Njemačka planira pomoć za Deutsche Bahn

Njemačka planira pomoć za Deutsche Bahn
POMOĆ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.05.2020 / 17:51
Autor: SEEbiz / H
BERLIN - Njemačka vlada priprema pomoć za državno željezničko poduzeće Deutsche Bahn koja će uključivati financijsku podršku i podizanje granica zaduživanja kako bi se ublažile posljedice koronakrize, pokazuje dokument dostupan Reutersu.

Zastupnici konzervativne stranke kancelarke Angele Merkel i socijalni demokrati ministra financija Olafa Scholza složili su se da će ove godine podići gornju granicu duga za pet milijardi eura, na 30 milijardi eura, pokazuje nacrt parlamentarne odluke, dostupan Reutersu.

Deutche Bahn prevozi manje putnika zbog ograničenja kojima se nastoji suzbiti širenje koronavirusa a podignuta granica zaduživanja trebala bi mu pomoći da do 2024. zatvori rupu u proračunu u rasponu od 11 do 13,5 milijardi eura.

Vlakovi su nastaviti prometovati za vrijeme pandemije ali se broj putnika na udaljenijim relacijama spustio na 10 do 15 posto normalne razine, priopćio je Deutsche Bahn.

Očekuje se da će ministar prometa Andrea Scheuer informirati zastupnike u parlamentarnom odboru za proračun o problemima u poslovanju Deutsche Bahna tokom dana.

Podignuta granica zaduživanja dio je predloženog paketa pomoći koji predviđa i minimalno 5,5 milijardi eura u gotovini i smanjenje troškova plaća za oko dvije milijarde eura.

Prema nacrtu dokumenta pripremljenog za nadzorni odbor koji je u utorak objavio Reuters, tvrtka se samo u ovoj godini planira zadužiti za osam milijardi eura. Time bi ukupni dug Deutsche Bahna porastao na 30 milijardi eura.

Vlada i sindikati još nisu dovršili detalje doprinosa zaposlenika paketu pomoći. Tvrtka je odbacila mogućnost otkaza, što znači da se troškovi mogu smanjivati samo zamrzavanjem plaća ili duljim radnim vremenom.

Plan mora odobriti i Europska komisija, s obzirom na moguće poremećaje u tržišnom natjecanju u željezničkom sektoru.

Tagovi: Njemačka, Deutsche Bahn
PROČITAJ I OVO
Eurowings najavio 25 linija iz Njemačke prema Hrvatskoj
LINIJE
Eurowings najavio 25 linija iz Njemačke prema Hrvatskoj
ZAGREB - Eurowings u kolovozu najavljuje čak 25 međunarodnih linija iz Njemačke prema šest hrvatskih zračnih luka.
Odlični rezultati Atlantske plovidbe
BRODARI
Odlični rezultati Atlantske plovidbe
DUBROVNIK - Ostvarena dobit Grupe koja uključuje dobit pripisanu imateljima kapitala iznosi 45,4 mil. HRK. U istom razdoblju prošle godine ostvaren je gubitak od 57,4 milijuna kuna.
Alpha Adriatic drži ključ raspleta u 3. maju
NAMIRENJE
Alpha Adriatic drži ključ raspleta u 3. maju
RIJEKA – Uprava 3. maja, na čelu s direktorom Edijem Kučanom, jučer je prvi put izašla službeno s prijedlogom i modelom namirenja preostalog dijela vjerovničkih potraživanja, koja ukupno iznose oko 104 milijuna kuna.
Grupa Krka povećala prodaju i neto dobit u prvom polugodištu
RAST
Grupa Krka povećala prodaju i neto dobit u prvom polugodištu
NOVO MESTO - Grupa Krka je u prvoj polovici godine ostvarila 808,6 milijuna eura prihoda od prodaje, što je jedan posto više nego u istom razdoblju prošle godine. Neto dobit porasla je 11 posto na 177,4 milijuna eura.
AstraZeneca: Prodaja cjepiva utrostručena u drugom tromjesečju
UZLET
AstraZeneca: Prodaja cjepiva utrostručena u drugom tromjesečju

LONDON - Prodaja cjepiva farmaceutske kompanije AstraZeneca više se nego utrostručila, na 894 milijuna dolara u drugom tromjesečju u odnosu na prethodno razdoblje.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE