GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Niz problema pritišće poslovanje Đure Đakovića

Niz problema pritišće poslovanje Đure Đakovića
KORONAKRIZA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.04.2020 / 11:02
Autor: SEEbiz
SLAVONSKI BROD - Društva grupacije Đuro Đaković imaju u tijeku niz projekata na domaćem i inozemnom tržištu koji su dogovorno s naručiteljima stavljeni „na čekanje“, što podrazumijeva nemogućnost njihovog izvršenja sukladno planiranoj dinamici (nemogućnost isporuke i ugradnje naručenih dobara) uslijed važećih mjera u RH, ali i odgovarajućih istovrsnih mjera u inozemstvu.

Također je zastao i niz pregovora o potencijalnim budućim poslovima, koji iz istih razloga ne mogu biti realizirani, kao i zbog toga što i sami naručitelji ograničavaju svoje poslovanje samo na nužne poslove.

Vidljiv je negativni utjecaj pandemije COVID-19 na cijeli lanac nabave, a samim time i na proces proizvodnje. Trenutno grupacija raspolaže sa zalihama određenih proizvoda, koji za sada omogućuju proces proizvodnje smanjenim kapacitetom, ali sve više se ističe problem transporta određenih proizvoda uslijed važećih mjera.
Osim navedenog, grupacija je u fazi restrukturiranja te pronalaženja potencijalnog strateškog partnera, što je u svim novonastalim okolnostima također otežano budući da je poslovanje tržišta na svjetskoj razini trenutno usmjereno prvenstveno obrani od korona virusa.

Društva grupacije Đuro Đaković prilagodila su rad novonastalim okolnostima. Poštujući i maksimalno primjenjujući sve odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, društva su organizirala rad na način da se proizvodnja odvija u smanjenom kapacitetu kako bi se zaštitilo zdravlje radnika. Pritom je za dio radnika organiziran rad od kuće, dio radnika koristi godišnje odmore, plaćene i neplaćene dopuste sukladno važećim propisima, pri čemu se Društva s posebnom pažnjom odnose prema najugoženijim skupinama radnika (stariji i kronični bolesnici).

Međutim, ovakva organizacija rada također je prouzročila poteškoće u smislu smanjene realizacije te potrebe za angažiranjem kooperacije u većem opsegu nego do sada.

Nadalje, Društva grupacije, također su predala zahtjeve HZZ-u za dodjelu potpore za očuvanje radnih mjesta, a planira se i predaja zahtjeva Poreznoj upravi za odgodu plaćanja poreza, doprinosa i drugih davanja.

Ukoliko se trenutna situacija produlji, za očekivati je sve veće poteškoće u nabavi proizvoda i usluga, a samim time i snažnije poteškoće u procesu proizvodnje, o čemu ćemo i dalje uredno izvješćivati javnost o daljnjem razvoju događaja vezanih uz utjecaj COVID-a 19 na poslovanje Grupacije, priopćeno je iz kompanije.

Tagovi: Đuro Đaković, koronakriza, koronavirus
PROČITAJ I OVO
Pipistrel proizvodi letjelice i za američku vojsku
USPJESI
Pipistrel proizvodi letjelice i za američku vojsku
AJDOVŠČINA - Slovenski Pipistrel već sedam godina isporučuje letjelice za nadzor zrakoplova specijalnoj jedinici američke vojske.
Rio Tinto ispričao se što je eksplozijom raznijela 46.000 godina stare špilje Aboridžina
ISPRIKA
Rio Tinto ispričao se što je eksplozijom raznijela 46.000 godina stare špilje Aboridžina

SYDNEY - Britansko-australski rudarski div Rio Tinto ispričao se što je eksplozijom uništio 46.000 godina stare špilje Aboridžina u Zapadnoj Australiji koje datiraju iz posljednjega ledenog doba, prenosi u nedjelju BBC.

Glas poduzetnika: Prijavite neutemeljeno postupanje inspektora
PROJEKTI
Glas poduzetnika: Prijavite neutemeljeno postupanje inspektora
ZAGREB - Predstavljen je novi projekt udruge Glas poduzetnika: “Ovdje štiti UGP“. Naši članovi moći će prijaviti neutemeljeno postupanje inspektora, a UGP će konzultirati pravnike, obavijestiti javnosti o slučaju te savjetovati članove.
Uskoro čarter letovi iz Ljubljane za Dubrovnik
ČARTERI
Uskoro čarter letovi iz Ljubljane za Dubrovnik
LJUBLJANA - Zračna luka Ljubljana ovo će ljeto imati niz letova za Hrvatsku i Grčku.
Novine u krizi: Naklade pale za 25, oglašavanje za čak 50 posto
TEŠKA VREMENA
Novine u krizi: Naklade pale za 25, oglašavanje za čak 50 posto
ZAGREB - Naklade novina, magazina i revija tijekom vrhunca koronakrize u Hrvatskoj pale su za 25, a prihodi od oglašavanja čak 50 posto, otkrili su iz Udruge novinskih izdavača ocijenivši da su izdavači sada suočeni s padom prihoda kakav ''nisu nikad vidjeli u povijesti''.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE