GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

NIS: 850 miliona dinara u društveno odgovorne i ekološke projekte

NIS: 850 miliona dinara u društveno odgovorne i ekološke projekte
ULAGANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.05.2018 / 20:04
Autor: SEEbiz
STARI BANOVCI - Naftna industrija Srbije je uložila 849 miliona dinara u projekte zaštite životne sredine i druge društveno odgovorne projekte, prema podacima iz Izveštaja o održivom razvoju za 2017. godinu, koji je kompanija predstavila danas.  

Kako se precizira u saopštenju, u projekte iz oblasti zaštite životne sredine NIS je uložio 479 miliona dinara, a u društveno odgovorne projekte, koje sprovodi pod sloganom "Budućnost na delu", investirala je više od 370 miliona dinara.

Prioritet kompanije u toj oblasti je da doprinese socijalnom i ekonomskom razvoju šire društvene zajednice, sa naročitom pažnjom na unapređenje obrazovanja, kako bi se stvorili što bolji uslovi za budući razvoj mladih u Srbiji.

Takođe, NIS je veliku pažnju posvetio i profesionalnom razvoju zaposlenih i u njihovo obučavanje je u 2017. godini uloženo 196 miliona dinara.
nisova zgrada naftna industrija srbije karingtonka jpgRTV

Kiril Tjurdenjev, generalni direktor NIS-a, rekao je da su principi održivog razvoja već utkani u svaki proces u kompaniji.

"Više od svega drugog, osnova održivog razvoja je briga o ljudima, na svaki mogući način. Od gledanja na jednakost polova kao na mogućnost, do stvaranja uslova za dostojanstveni život i rad", istakao je on, dodajući da je najvažnija briga o zdravlju i životu svakog zaposlenog kompanije.

Prema njegovim rečima, od 2009. godine, NIS je u društveno odgovorne projekte uložio više od tri milijarde dinara, a samo u projekte u oblasti obrazovanja i nauke više od 600 miliona dinara.

"Za NIS ulaganje u mlade i znanje predstavlja investiciju koja se uvek isplati jer je reč o talentovanim i mladim ljudima, koji su motivisani i usmereni na promenu, razvoj i inovacije koji doprinose modernizaciji, što je ključ za očuvanje konkurentnosti i održivosti kompanije", rekao je Tjurdenjev.

Aleksandar Antić, ministar rudarstva i energetike Srbije, govorio je o značaju poslovanja u skladu sa principima održivog razvoja.

"Značaj toga često izgubimo iz fokusa, a ova planeta je naše jedino stanište i jedina budućnost naše dece. Upravo zato sam ponosan što NIS, kao možda baš naša najbogatija kompanija, predstavlja lidera u toj oblasti i nameće upravo ciljeve koji su esencijalno važni i od njih zavisi budućnost svih nas, pa i budućnost kompanije", rekao je Antić.

U Izveštaju o održivom poslovanju je između ostalog navedeno da je NIS u 2017. značajno unapredio finansijske rezultate - ostvario je neto dobit od 27 milijardi dinara, odnosno 80 odsto više nego godinu ranije. Takođe je u razvoj kompanije uložio 26,5 milijardi dinara i tako ostao jedan od vodećih domaćih investitora.
U skladu sa Strategijom razvoja do 2025. godine, prioritet NIS-a i u narednom periodu biće uvođenje moderne opreme i inovativnih tehnologija koje će omogućiti kompaniji da zadrži poziciju lidera na regionalnom energetskom tržištu, navodi se u saopštenju.

Tagovi: Naftna industrija Srbije, društveno odgovorni projekti, ekološke projekti, Kiril Turgenjev, Aleksandar Antić
PROČITAJ I OVO
Završena dokapitalizacija Dalekovoda
DOKAPITALIZACIJA
Završena dokapitalizacija Dalekovoda
ZAGREB - Upisom povećanja temeljnog kapitala u sudski registar uspješno je završena dokapitalizacija Dalekovoda d.d..
Autobuseri traže isplatu naknade zbog online nastave
NAKNADA
Autobuseri traže isplatu naknade zbog online nastave
ZAGREB - Autobusni prijevoznici traže da im se se isplati trošak hladnog pogona u vrijednosti od barem 50 posto ugovorenog iznosa s državom, jer imaju velike troškove budući da su zbog zatvaranja škola ostali bez ugovorenog i očekivanog prihoda.
Atlantic Grupa poboljšala očekivanja poslovnih rezultata za 2021.
OČEKIVANJA
Atlantic Grupa poboljšala očekivanja poslovnih rezultata za 2021.
ZAGREB - Društvo procjenjuje da će uslijed boljih od očekivanih prodajnih rezultata u zadnja dva mjeseca 2021. godine ukupan rast prihoda od prodaje za 2021. godinu iznositi oko 8,5%.
Vlada Srbije poništila sve dozvole za rudnik litija
LITIJ
Vlada Srbije poništila sve dozvole za rudnik litija
ZAGREB - Vlada Srbije ukinula je u četvrtak uredbu o prostornom planu područja za eksploataciju i preradu rude litija, te sve dozvole i uredbe vezane uz kompaniju "Rio Tinto", izjavila je premijerka Ana Brnabić.
Ifo: Povratak proizvodnje u Njemačku bio bi skup
SELIDBA
Ifo: Povratak proizvodnje u Njemačku bio bi skup
MUENCHEN - Distanciranje od globalnih lanaca opskrbe i povratak proizvodnje u matičnu zemlju mogli bi skupo stajati njemačko gospodarstvo, upozorili su u četvrtak iz instituta za gospodarska istraživanja Ifo.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE