GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ningbo: Veliki potencijal turističke suradnje između Kine i Hrvatske

Ningbo: Veliki potencijal turističke suradnje između Kine i Hrvatske
PRILIKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.06.2017 / 16:59
Autor: Matej Balen
NINGBO - Ovih dana u Ningbou u kineskoj provinciji Zhejiang održan je Treći godišnji Tjedan suradnje u turizmu između Kine te zemalja centralne i istočne Europe.

Održano je šest tematskih događanja sa ciljem promicanja međusobne investicijske i trgovinske suradnje. Kao glavni cilj predstavljena je izgradnja čvrste platforme za suradnju na području industrije, kulture, trgovine te turizma, a sve u sklopu kineske inicijative “Jedan pojas, jedan put”. 

Tijekom sastanaka s predstavnicima zemalja centralne i istočne Europe, viceguvernerica provincije Zhejiang, Liang Liming, istaknula je turizam kao jaku polugu u promoviranju međusobne suradnje. Kao preduvjet za daljnji napredak navedene su potrebe za investiranjem u cestovnu i željezničku infrastrukturu, a naročito povećavanje broja direktnih letova između Ningboa i centralnoeuropskih destinacija, te otvaranje novih direktnih linija izmađu Ningboa te država poput Hrvatske koji trenutno nemaju izravan let s Kinom. 

U razgovoru s predstavnicima Hrvatske, viceguvernerica je naglasila potrebu za uspostavom dugotrajne suradnje, te definiranje specifičnih akcijskih programa u turizmu koji bi povećali zanimanje turista te ukupnu turističku posjetu. 

U razgovoru s državnim tajnikom u Ministrstvu turizma RH, Franom Matušićem, Liang Liming, spomenula je da grad Ningbo već dvije godine organizira program u turizmu pod nazivom “Stotine grupa i tisuće ljudi u posjeti centralnoj i istočnoj Europi”, koji je rezultirao posjetom od preko 200 turističkih grupa te 5000 turističkih posjeta samo iz grada Ningboa prema tom dijelu Europe. Od ove godine, ovaj program će se dodatno razviti u smjeru promoviranja različitih tipova turizma, poput kulturnog turizma kako bi se kineskim turistima približile dosad nedoživljene i neposjećene turističke atrakcije i destinacije. 

“Kroz suradnju u turizmu, naše dvije zemlje mogu postići visoku razinu međusobnog razumjevanja i poštovanja”, istaknula je viceguvernerica Liang.   

Tagovi: Ningbo, hrvatski turizam, Frano Matušić, kineski turisti, Liang Liming
PROČITAJ I OVO
EU odbila naručiti dodatnih 100 milijuna doza AstraZenece
POTEZI
EU odbila naručiti dodatnih 100 milijuna doza AstraZenece
BRUXELLES - Europska unija odbila je naručiti dodatnih 100 milijuna doza cjepiva tvrtke AstraZeneca, piše CNN.
Nestle: Organska stopa rasta prihoda od 7,7 posto
RAST
Nestle: Organska stopa rasta prihoda od 7,7 posto
VEVEY - Pojačana potražnja za kavom i hranom za kućne ljubimce potaknula snažan rast prihoda švicarske prehrambene grupe Nestle u prvom tromjesečju, pokazuje preliminarno izvješće objavljeno u četvrtak.
Vučković o Požgaj grupi i Hrvatskim šumama: U tijeku dodatna revizija
REAKCIJE
Vučković o Požgaj grupi i Hrvatskim šumama: U tijeku dodatna revizija
ZAGREB - Ministrica poljoprivrede Marija Vučković rekla je kako je u tijeku dodatna revizija javnog poziva koji se odnosi na prijavu Požgaj grupe vezano uz nepotpisivanje ugovora s Hrvatskim šumama za nabavu drvne sirovine za ovu godinu, a rezultati revizije se očekuju sutra.
Fortenova pokrenula prinudni otkup akcija u Dijamantu
OTKUP
Fortenova pokrenula prinudni otkup akcija u Dijamantu
ZRENJANIN – Fortenova Grupa je pokrenula prinudni otkup akcija „Dijamanta“, a za svaku od 10.265 akcija biće plaćeno po 34,3 hiljade dinara, objavljeno je danas.
Hanfa kod osam leasing društava utvrdila nezakonitosti i nepravilnosti u postupanju
LEASING
Hanfa kod osam leasing društava utvrdila nezakonitosti i nepravilnosti u postupanju

ZAGREB - Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) u izvanrednom nadzoru 9 leasing društava, koja pokrivaju više od 90 posto ukupne imovine tog tržišta u Hrvatskoj, utvrdila je nezakonitosti i nepravilnosti pri izračunu kamatnih stopa kod njih osam, procijenivši da je nepravilnostima obuhvaćeno više od 50 tisuća ugovora o leasingu.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE