GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Nexe Grupa završila investiciju od 4,3 mln kuna u betonari u Drnju

Nexe Grupa završila investiciju od 4,3 mln kuna u betonari u Drnju
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.09.2022 / 19:20
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Nexe Grupa i njezina članica, koprivnička tvrtka IGMA d.o.o. u srijedu su prezentirali rad novog postrojenja - betonare u Drnju, čime su označili dovršetak tog investicijskog projekta vrijednog 4,3 milijuna kuna, izvijestili su iz Nexe Grupe.

Kako su naveli u priopćenju, cilj tog ulaganja bio je osuvremenjivanje proizvodnje betona i prilagođavanje novim tehnologijama.

Zahvat izgradnje obuhvatio je prostor proizvodnje betona s miješalicom, linijski spremnik agregata s mogućnošću doziranja šest različitih frakcija, ukupnog kapaciteta 120 prostornih metara i tri silosa cementa od kojih svaki ima kapacitet 80 prostornih metara.

Završene su i prateće građevine uz betonaru, spremište aditiva i upravljački kontejner te separator otpadnog betona.

Kako su naveli iz Nxe grupe, cilj tih ulaganja je još racionalnije gospodarenje resursima, dodatno unapređenje kvalitete proizvoda i stupnja zaštite okoliša te zadovoljavanje sve veće potražnje tržišta za proizvodima tvrtke IGMA.

Betonara u Drnju primarno će proizvoditi betonske mješavine za proizvodnju prefabrikata i transportnih betona, kazao je direktor IGMA Karlo Šisl. Realizacijom tog projekta, kako je naveo, ubrzat će se i povećati proizvodnja transportnog betona, što je iznimno važno kod velikih projekata.

"Ova betonara omogućit će postizanje kvalitetnijeg zamjesa betona, kontrolirano doziranje i potrebna mjerenja, od vlage agregata do vlage i konzistencije gotovog transportnog betona i vlage suhog betona za proizvodnju prefabrikata u sklopu tvornice. To uključuje proizvodnju betonskih kanalizacijskih, odvodnih i oborinskih cijevi i betonskih HŽ elemenata iz asortimana IGMA", kazao je.

Napominje i kako zbog kvalitete i sastava šljunčanih proizvoda IGMA ostvaruje sve veći udio na tržištu agregata za beton te sve veće učešće u važnim infrastrukturnim projektima RH.

Predsjednik Uprave Nexe d.d. Ivan Ergović izjavio je da i u IGMA-i primjenjuju istu politiku poslovanja - ulaganje u proizvodnju i sve poslovne procese, zaposlenike, ali i u izgradnju odnosa s lokalnom zajednicom. To potvrđuje i nedavno realizirana donacija izgradnje pješačko-biciklističke staze u Općini Drnje u vrijednosti iznad 1,1 milijuna kuna.

Da Nexe Grupa ima namjeru dalje razvijati svoje koprivničko poslovanje potvrđuju i aktualni projekti, kazao je izdvajajući EU sredstvima sufinanciran projekt povećanja energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije Keter.

"Potpora za taj projekt odobrena je iz natječaja OP Konkurentnost i kohezija Europskog fonda za regionalni razvoj i NPOO - Mehanizam za oporavak i otpornost, u iznosu od 14,5 milijuna kuna", istaknuo je Ergović.

Dodao je kako će taj projekt, ukupne vrijednosti gotovo 40 milijuna kuna, rezultirati povećanjem energetske učinkovitosti, smanjenjem emisija CO2 i upotrebom obnovljivih izvora energije putem nabave novoga plovnog bagera, postavljanja novog sustava transportera za transport šljunka i postavljanja fotonaponske elektrane na sustavu transportera.

Inače, tvrtka IGMA se bavi eksploatacijom i preradom šljunka i pijeska te proizvodnjom betona i betonskih elemenata, a od 2006. posluje u sastavu Nexe Grupe.

IGMA je u 2021. ostvarila rast ukupnog prihoda od 10 posto u odnosu na 2020., a neto dobit poslovanja je povećana za 27 posto. Rast ukupnog obujma poslovanja rezultat je kontinuiranog jačanja poslovanja te napora za pronalaženjem novih rješenja, kupaca i projekata u građevinskom sektoru, navodi se još u priopćenju.

Tagovi: Nexe Grupa, betonara, IGMA d.o.o., Ivan Ergović
PROČITAJ I OVO
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
INVESTICIJE
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
LJUBLJANA - Švicarska farmaceutska kompanija Sandoz položila je kamen temeljac za centar za razvoj sličnih bioloških lijekova u Ljubljani. Osigurat će 200 novih radnih mjesta, a vrijednost investicije je 90 milijuna eura.
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ŠAMPIONI
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ZAGREB – Vjekoslav Žužić, vlasnik Mesnice marketi Žužić, ove godine službeno ima najbolji pršut! Šampionska titula za njegov savršeni krčki pršut, pripala mu je na 10. Danima hrvatskog pršuta koji se ove godine održavaju u Zagrebu.
Lufthansa privremeno obustavlja letove za Izrael i Irak zbog sukoba
ODLUKE
Lufthansa privremeno obustavlja letove za Izrael i Irak zbog sukoba
FRANKFURT - Njemačka zrakoplovna kompanija Lufthansa i njezine podružnice Swiss i Austrian Airlines privremeno su obustavile sve letove prema Izraelu i Iraku zbog aktualnog sukoba na Bliskom istoku.
Croatia Airlines obavio prve letove s održivim zrakoplovnim gorivom
GORIVO
Croatia Airlines obavio prve letove s održivim zrakoplovnim gorivom
ZAGREB - Prema EU-ovoj regulativi, svi dobavljači aviogoriva bit će obvezni osigurati isporuke SAF goriva, a zračni prijevoznici morat će ga koristiti unutar EU-a.
Glovo suspendirao planove za širenje u Albaniji
ODLUKE
Glovo suspendirao planove za širenje u Albaniji
TIRANA - Španjolski Glovo, dio njemačke online tvrtke za dostavu hrane Delivery Hero, priopćio je da je odlučio privremeno obustaviti svoje širenje na albansko tržište.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE