GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Nexe Grupa i Nexe d.d zadržavaju dobit iz 2020.

Nexe Grupa i Nexe d.d zadržavaju dobit iz 2020.
ODLUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.06.2021 / 19:09
Autor: SEEbiz
NAŠICE - Glavne skupštine Nexe Grupe i Nexe d.d. u utorak su donijele odluku da se lanjska dobit Nexe Grupe od 18,89 milijuna kuna i Nexe d.d od 99,1 milijun kuna rasporedi u zadržanu dobit.

Glavne skupštine Nexe d.d. i Nexe Grupa d.d. donijele su i odluke kojima se odobrava ugovor o pripajanju Nexe Grupe d.d. društvu Nexe d.d. Pripajanje će, kako se navodi u priopćenju, biti provedeno danom upisa takvog pripajanja u nadležni sudski registar, a provodi se s ciljem izravnog objedinjavanja poslovanja, čime će se dodatno osnažiti bilančna imovina i poslovanje Nexe d.d.

Pripajanjem će se dobiti jednostavnija organizacijska struktura u okviru jednog društva, smanjit će se administrativni troškovi i troškovi potpornih funkcija te unaprijediti upravljanje ljudskim resursima u poslovnom sustavu Nexe, ističe se dalje u priopćenju.

Predsjednik uprave Ivan Ergović je kazao kako će 2020. ostati zabilježena kao rekordna godina za Nexe cement, u kojoj su isporučili više od milijun tona cementa.

Nexe Grupa, kako je rekao, prepoznala je važnost onih projekata koji su uz pravovremenu prilagodbu poslovanja novonastalim okolnostima i rast prodajnih pokazatelja, doprinijeli većoj energetskoj učinkovitosti tvrtki u njihovom poslovnom sustavu.

Takva kombinacija unapređenja prodajnih aktivnosti te pozitivnih efekata u proizvodnom djelu, uz kontinuirano unapređenje svih poslovnih procesa, rezultirali su uspješnim poslovanjem, objasnio je Ergović.

Inače, Nexe Grupa je u 2020. ostvarila EBITDA-u od 281,3 milijuna kuna, što je rast od 35,22 posto u odnosu na 2019. godinu. Jedan od preduvjeta za takve rezultate poslovanja, kako se navodi u priopćenju, su i kontinuirana ulaganja Nexe Grupe, koja su u 2020. iznosila 115 milijuna kuna.

Iz tvrtke pritom izdvajaju ulaganja u Nexe d.d. s ciljem povećanja kapaciteta, povećanja energetske učinkovitosti postrojenja i povećanja udjela korištenja alternativnih goriva.

U Dilju d.o.o. Vinkovci završen je projekt nadogradnje tunelske peći i rekonstrukcije komornih sušara koji je rezultirao uštedama u toplinskoj energiji, povećanjem učinkovitosti proizvodne linije, smanjenjem emisije CO2, kao i ukupnom uštedom energije.

AD Polet IGK u tvornici crijepa u Novom Bečeju realizirao je ulaganje u Crepanu 2, kojim je automatiziran proces sušenja, dok je u tvornici cigle u Sremskim Karlovcima realiziran projekt ugradnje robota u Pogonu 2, što je uz optimizaciju proizvodnje rezultiralo i proširenjem proizvodnog kapaciteta.

"To su samo neki od značajnih projekata na čijem tragu nastavljamo i u 2021., u koju ulazimo sa smanjenim ukupnim dugom Grupe i smanjenim troškom financiranja, a uslijed uspješno okončanog procesa refinanciranja duga Grupe krajem 2020. godine", kazao je Ergović.

U takvim okolnostima, Nexe Grupa, kako je naveo, usmjerava aktivnosti u projekte implementacije tehnologija i/ili unapređenja procesa, koji će rezultirati daljnjim smanjenjem razine emisije ugljika, povećanjem udjela korištenja alternativnih goriva, povećanjem energetske efikasnosti tvornica, ali i općenito unapređenjem poslovnih procesa na svim razinama.

Tagovi: Nexe Grupa, Nexe d.d , Ivan Ergović, AD Polet IGK
PROČITAJ I OVO
U kolovozu ponovo letovi između Londona i Ljubljane
LETOVI
U kolovozu ponovo letovi između Londona i Ljubljane
LJUBLJANA - Među znakovima oživljavanja zračnog prometa između Otoka i svijeta također je oživljavanje letova iz Londona za Ljubljanu.
Ringier preuzima udjele Axel Springera u Srbiji i još pet zemalja
ŠIRENJE
Ringier preuzima udjele Axel Springera u Srbiji i još pet zemalja
BEOGRAD - Ringier AG širi svoje aktivnosti u Istočnoj Evropi i obogaćuje svoj međunarodni portfolio digitalnih medija i marketplace-a, a u tu svrhu Ringier preuzima udjele kompanije Axel Springer u Srbiji, Mađarskoj, Slovačkoj i u baltičkim državama Estoniji, Letoniji i Litvaniji.
BAT uvodi medicinsku kanabis u proizvodnju
KANABIS
BAT uvodi medicinsku kanabis u proizvodnju
LONDON - Najveća britanska duhanska tvrtka British American Tobacco (BAT) planira uvesti medicinsku kanabis u proizvodnju i navodi da je to "dio budućnosti".
Optima Telekom: Stabilni prihodi i blagi pad EBITDA-e u prvom polugodištu
SOLIDNO
Optima Telekom: Stabilni prihodi i blagi pad EBITDA-e u prvom polugodištu
ZAGREB - Optima Telekom Grupa je u prvih šest mjeseci 2021. godine u odnosu na isti period prethodne godine ostvarila manju EBITDA-u prije jednokratnih stavki nakon najmova za 2,7%.
Evo tko je dobio nekadašnju frekvenciju Radija 101
RADIO
Evo tko je dobio nekadašnju frekvenciju Radija 101
ZAGREB - Radio 101 izgubio je koncesiju. Vijeće za elektroničke medije donijelo je odluku da se koncesija na frekvenciji 101 MHz dodijeli Top Radiju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE