GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Neto profit Erste banke u Srbiji 631 mln dinara u prvom kvartalu

Neto profit Erste banke u Srbiji 631 mln dinara u prvom kvartalu
RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.05.2019 / 09:26
Autor: SEEbiz
NOVI SAD – Erste banka Novi Sad ostvarila je u prvom kvartalu ove godine neto dobit od 631 milion dinara, što je za 14,8 odsto bolji rezultat u odnosu na isti period 2018.

Bilansna suma je uvećana za 3,3 procenta, sa 202,93 milijardi dinara na kraju 2018. godine na 209,59 milijardi dinara na kraju prvog tromesečja tekuće godine, saopšteno je iz te banke.

Krediti stanovništvu i mikro klijentima uvećani su na kvartalnom nivou za 5,6 odsto i iznose 71,93 milijardi dinara, a depoziti ove kategorije korisnika usluga su porasli za 2,0 procenta na 67,35 milijardi dinara.

Tokom prva tri meseca 2019. godine, pravnim licima je odobreno za 0,9 posto više kredita nego na kraju prošle godine, u iznosu od 73,21 milijardi dinara. Depoziti pravnih lica su opali za 5,0 procenata na 44,74 milijardi dinara.

Nivo problematičnih kredita u posmatranom tromesečju iznosio je 1,5 odsto.

„U prvom kvartalu smo uspešno emitovali našu dinarsku korporativnu obveznicu", podseća Slavko Carić, predsednik Izvršnog odbora Erste banke.

Ističe da je velika tražnja investitora pokazala da u Srbiji postoji interesovanje za ulaganje u korporativne hartije od vrednosti u dinarima.

„Zadovoljni smo što su domaće banake, osiguravajuće kuće i penzioni fondovi, kao i jedna od vodećih međunarodnih razvojnih banaka, Evropska banka za obnovu i razvoj, prepoznali značaj ove investicije i naše napore da radimo na daljem razvoju domaćeg tržišta kapitala. Posebno nas je obradovala činjenica da je potražnja premašila ponudu, što je za nas bio dokaz da smo na tržištu prepoznati kao izuzetno stabilna i perspektivna banka", rekao je Carić.

Inače, austrijska Erste Grupa, čija je podružnica novosadaska Erste banka, zabeležila je u prva tri meseca ove godine rast neto dobiti od 12,2 posto medugodišnje na 377 miliona evra.

Tagovi: Erste, Erste banka Novi Sad, Slavko Carić
PROČITAJ I OVO
Portugal će povećati udio u zračnom prijevozniku TAP-u na 72,5 posto
POTEZI
Portugal će povećati udio u zračnom prijevozniku TAP-u na 72,5 posto
LISABON - Portugalska vlada povećat će udio u posrnulom zračnom prijevozniku TAP-u sa sadašnjih 50 na 72,50 posto, objavio je ministar financija Joao Leao.
HAMAG-BICRO osigurao 900 milijuna kuna za područje kulture, kreativne industrije, mora i promet
DRUGI PAKET
HAMAG-BICRO osigurao 900 milijuna kuna za područje kulture, kreativne industrije, mora i promet
ZAGREB - Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) je u okviru drugog paketa gospodarskih mjera za subjekte pogođene COVID-19 epidemijom osigurala čak 300 milijuna kuna kredita za poduzetnike u području kulturnih i kreativnih industrija te 600 milijuna kredita za sektor mora, prometa, prometne infrastrukture i povezanih djelatnosti.
Costa produljio obustavu putovanja do 15. kolovoza
AGONIJA
Costa produljio obustavu putovanja do 15. kolovoza
LONDON - Turoperator Costa Cruises priopćio je u petak da do 15. kolovoza produljuje obustavu svojih međunarodnih putovanja i otkazuje sva kružna putovanja tijekom ljeta u sjevernoj Europi zbog epidemije COVID-a 19.
EK dao uvjetno odobrenje za remdesivir
ODOBRENJE
EK dao uvjetno odobrenje za remdesivir
BRUXELLES - Europska komisija je u petak dala uvjetno odobrenje za stavljanje na tržište lijeka remdesivir, što ga čini prvim lijekom odobrenim na razini EU-a za liječenje bolesti covid-19.
Novartis se nagodio u spor oko podmićivanja, platit će 729 milijuna dolara
NAGODBA
Novartis se nagodio u spor oko podmićivanja, platit će 729 milijuna dolara
ŽENEVA - Švicarski farmaceutski div Novartis objavio je da je s američkim vlastima postigao nagodbu u okviru koje će platiti 729,25 milijuna dolara kako bi se povukle tužbe da je podmićivao liječnike i pacijente da bi povećao prodaju lijekova.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE