GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Neto dobit PBZ-a srezana 27%

Neto dobit PBZ-a srezana 27%
PAD
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.07.2017 / 16:52
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Privredna banka Zagreb (PBZ) u prvom je polugodištu ostvarila dobit nakon poreza od 492,3 milijuna kuna, što je 183,2 milijuna kuna ili 27 posto manje nego u istom prošlogodišnjem razdoblju, prema podacima iz financijskih izvještaja objavljenih u ponedjeljak.

PBZ je u prvom polugodištu ostvario kamatni prihod u redovnom poslovanju od 1,37 milijardi kuna dok kamatni troškovi iznose 197 milijuna kuna.
Neto prihodi od provizija i naknada iznosili su 333,8 milijuna kuna.

U poslovanju vrijednosnim papirima i ostalim financijskim instrumentima, uključujući dobitke i gubitke od obračunatih tečajnih razlika, PBZ je u prvom polugodištu ostvario neto pozitivan rezultat od 133,5 milijuna kuna. Na razini grupe, PBZ je u prvih šest mjeseci poslovao s dobiti nakon oporezivanja od 607,3 milijuna kuna, u odnosu na 829,6 milijuna kuna iz istog prošlogodišnjeg razdoblja.

Tijekom promatranog razdoblja PBZ grupa je izdvojila 352,7 milijuna kuna za troškove vrijednosnih usklađivanja i rezerviranja za gubitke, kaže se u financijskom izvještaju PBZ-a.

Od važnih događaja u prvom polugodištu ističe se kupnja 51 posto dionica Banke Intese Sanpaolo Koper. Transakcija je realizirana 20. srpnja, a vrijednost joj je 144,4 milijuna eura.

Tagovi: Privredna banka Zagreb, Intesa Sanpaolo, Banka Koper
PROČITAJ I OVO
Uspješniji su empatični šefovi, ali samo trećina njih tako se ponaša
ANKETA
Uspješniji su empatični šefovi, ali samo trećina njih tako se ponaša
ZAGREB - Emocije koje pokazuju šefovi nekad su bile znak slabosti, ali istraživanja upućuju da veći autoritet imaju vođe koje su u stanju pokazati autentične osjećaje i ranjivost jer su u stanju iskoristiti najbolje osobine radnika, pokazuje anketa globalne organizacije Catalyst, piše u subotu Jutarnji list.
Tko bi mogao biti kupac alkoholnog segmenta Zvečeva?
ŽESTOKA PIĆA
Tko bi mogao biti kupac alkoholnog segmenta Zvečeva?
POŽEGA - Hrvatski proizvođač alkoholnih pića i slatkiša Zvečevo priopćio je da će njegovi dioničari na Glavnoj skupštini razmotriti prijedlog za prodaju dijela imovine tvrtke koji se odnosi na proizvodnju žestokih pića. U obavijesti dostavljenoj Zagrebačkoj burzi nisu iznijeli više detalja o tome.
Fortenova pretvara potraživanja u Mercatoru u kapital
POTEZI
Fortenova pretvara potraživanja u Mercatoru u kapital
LJUBLJANA - Mercator je sazvao Skupštinu za 1. rujna na prijedlog svog većinskog vlasnika Fortenove Grupe, a dioničari će odlučiti o prijedlogu povećanja kapitala tvrtke za oko šest miliona eura.
Kinezi refinanciraju dug Atlantske plovidbe
DOGOVOR
Kinezi refinanciraju dug Atlantske plovidbe
DUBROVNIK - Atlantska plovidba izvijestila je kako je sklopila ugovor o povratnom leasingu na rok od tri godine s kineskom financijskom institucijom CSSC Shipping Company iz Hong Konga.
Dukat opoziva jogurte s crnim ribizom i s naranča cimetom
OPOZIV
Dukat opoziva jogurte s crnim ribizom i s naranča cimetom
ZAGREB - Ministarstvo poljoprivrede obavještava potrošače da proizvođač Dukat iz Zagreba, zbog utvrđenoga pesticida etilen oksida u aditivu koji se koristi u procesu proizvodnje, opoziva svoje proizvode Dukatos jogurt crni ribiz 150g i Dukatos jogurt naranča cimet 150g određenih rokova trajanja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE