GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Neto dobit Kraša porasla 9,8%

Neto dobit Kraša porasla 9,8%
RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.10.2019 / 17:05
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Kraš grupa je u prvih devet mjeseci ove godine ostvarila neto dobit od 18,5 milijuna kuna, što je za 9,8 posto više u odnosu na isto razdoblje lani, pokazuje u srijedu objavljeno konsolidirano financijsko izvješće te konditorske industrije.

Konsolidirani prihodi Kraš grupe u prvih su devet mjeseci iznosili 704,4 milijuna kuna, što je rast za 1,7 posto, u odnosu na isto razdoblje lani, dok su ukupni rashodi povećani za 1,6 posto, na 682,8 milijuna kuna.

Po podacima iz financijskog izvješća, prihodi od prodaje Kraš grupe su iznosili 696 milijuna kuna, od čega je prihod na domaćem tržištu iznosio 381,3 milijuna kuna, a prihod od prodaje u inozemstvu 315 milijuna kuna.

Gledano po tržištima, količinski rast prodaje bilježi domaće tržište i to za 5,1 posto, kao i izvoz na regionalna tržišta BiH, Makedoniju, Srbiju i jugositočnu Europu, navodi se u izvješću.

Od početka godine, kako ističu, ostvarena je i suradnja sa kupcima na novim tržištima - Izrael, Kuvajt, Libija i Albanija, a u trećem tromjesečju su krenule isporuke u Sudan.

U izvješću se navodi da je početkom godine započet novi investicijski ciklus kojim se prate dinamični tržišni zahtjevi unapređenjem proizvodnih procesa, širenjem tehničkih i tehnoloških mogućnosti proizvodnih postrojenja te povećanjem kvalitete gotovih proizvoda.

"Tijekom prvih devet mjeseci realizirane su investicije na svim lokacijama u Zagrebu, Prijedoru i Osijeku, ulaganjem u modernizaciju i unapređenje postojeće opreme te ulaganjem u novu opremu", navodi se.

Iz Kraša podsjećaju i da je u kolovozu puštena u rad nova proizvodna linija punjenih karamela.

Podaci za matičnu kompaniju, Kraš d.d. pokazuju da je u prvih devet mjeseci ostvarena neto dobit od 8,8 milijuna kuna, što je rast od 13,1 posto. Ukupni su prihodi pritom iznosili 610,5 milijuna kuna, a ukupni rashodi 599,6 milijuna kuna.

Tagovi: Kraš
PROČITAJ I OVO
Čak 3.500 američkih kompanija tužilo Trumpovu administraciju zbog nametanja carina Kini
TUŽBE
Čak 3.500 američkih kompanija tužilo Trumpovu administraciju zbog nametanja carina Kini
WASHINGTON - Čak 3.500 američkih kompanija tužilo je Trumpovu administraciju zbog nametanja carina Kini teških više od 300 milijardi dolara.
Sindikalni čelnik: easyJet na rubu bankrota
NA RUBU
Sindikalni čelnik: easyJet na rubu bankrota
LONDON - Britanska low-cost aviokompanija easyJet na rubu je propasti. To tvrdi sindikalni predstavnik u kompaniji Martin Entwisle u snimku koji je procurio u javnost i došao do novinara BBC-a, a na kojoj se čuje kako on kaže da je kompanija u vrlo teškoj situaciji.
Putnički avion na vodik odradio prvi let (VIDEO)
INOVACIJE
Putnički avion na vodik odradio prvi let (VIDEO)
Putnički avion na vodik odradio prvi let (VIDEO)
LONDON - Britanska tvrtka ZeroAvia uz pomoć znanstvenika Sveučilišta Cranfield, uspješno je izvela prvi pokusni let zrakoplovom za šest putnika na pogon vodikovih ćelija koje napajaju pogonske elektromotore.
Pilane u regiji pod žestokim udarom krize
NA UDARU
Pilane u regiji pod žestokim udarom krize
SLAVONSKI BROD - Ministrica poljoprivrede Marija Vučković u Slavonskom je Brodu otvorila Kongres pilanara jugoistočne Europe.
Više zainteresiranih za preuzimanje kosovskog Ipka
INTERES
Više zainteresiranih za preuzimanje kosovskog Ipka
LJUBLJANA - Ovoga je tjedna istekao rok kojeg je odredio Telekom Slovenije za predaju obvezujućih ponuda za preuzimanje kosovskog telekom operatera Ipka.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE