GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Neto dobit Kraš grupe skočila 64 posto

Neto dobit Kraš grupe skočila 64 posto
SKOK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.07.2021 / 14:56
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Kraš grupa je u prvom polugodištu ostvarila neto dobit od 21,9 milijuna kuna, što je rast od 8,6 milijuna kuna ili 64,2 posto u odnosu na isto razdoblje lani, pokazuje konsolidirano financijsko izvješće Kraša objavljeno u srijedu.

Konsolidirani prihodi grupe dosegnuli su 488,2 milijuna kuna, što je za 30,4 milijuna kuna ili 6,6 posto više nego u istom razdoblju prošle godine.

Pritom su prihodi od prodaje bili 481,4 milijuna kuna, od čega su na domaćem tržištu porasli 15,8 posto, na 257,7 milijuna kuna, a na inozemnom za 9,1 posto, na 220 milijuna kuna.

Iz Kraša navode kako je ukupan obujam prodaje povećan za 10,9 posto, odnosno za 1.695 tona u odnosu na isto razdoblje lani te iznosi 17.278 tona. Na domaćem tržištu ostvaren je količinski rast prodaje od 9,2 posto, dok je izvoz uvećan za 12,8 posto, pri čemu su "na gotovo svim značajnijim izvoznim tržištima ostvareni bolji prodajni rezultati u odnosu na prethodnu godinu usprkos nastavku pandemije covid-19 i ekonomskih posljedica koje prate tu krizu".

Gledano po kategorijama, najveći rast prodaje ostvaren je u grupi kakao proizvoda, za 18,2 posto, koji je i generator rasta prihoda od prodaje, navodi se u izvješću. Bombonska grupa je ostvarila rast od 13,9 posto, a grupa keksa i vafla od 8,1 posto.

U izvješću se navodi i kako je od početka 2021. na dijelu tržišta regije napravljen zaokret u poslovanju koje je nastavljeno po novom modelu suradnje s jednim distributerom što donosi dublju distribuciju, veću kvalitetu izlaganja u maloprodaji i manji poslovni rizik za Kraš.

Ukupni rashodi Kraš grupe u prvom su polugodištu porasli za 4,2 posto, na 461,1 milijun kuna.

„Poslovanje u neizvjesnim uvjetima pandemije poseban je izazov, a ostvarenje značajnih uspjeha u poslovanju i rasta u svim kategorijama unatoč teškim okolnostima predstavlja i osobito zadovoljstvo. Za naše rezultate ključan je ponajprije doprinos svih zaposlenica i zaposlenika čitave Kraš grupe, na kojem im zahvaljujem", poručio je Slavko Ledić, predsjednik Uprave Kraša. Dodao je da su imperativi njihova poslovanja i dalje povećanje konkurentnosti na domaćem i stranom tržištu, unaprjeđenje proizvodnje i zadovoljstvo krajnjih potrošača, radnika i dioničara.

Tagovi: Kraš, poslovni rezultati, Kraš grupa, Slavko Ledić, Karolina
PROČITAJ I OVO
Croatia Airlines otvara liniju Osijek-München
LINIJE
Croatia Airlines otvara liniju Osijek-München
OSIJEK - Predstavnici osječke Zračne luke i Croatia Airlinesa u četvrtak su potpisali ugovor o uspostavi međunarodne putničke linije Osijek-München, što je prva međunarodna linija "Croatia Airlinesa" iz te zračne luke.
Boeing blago podigao procjenu kineske potražnje za zrakoplovima
BOLJE PROGNOZE
Boeing blago podigao procjenu kineske potražnje za zrakoplovima
PEKING - Američki proizvođač zrakoplova Boeing blago je podigao procjenu kineske potražnje za zrakoplovima u idućih 20 godina, računajući s brzim oporavkom kineskog gospodarstva od pandemije i rastom sektora diskontnih prijevoznika i e-trgovine.
 Flydubai ponovno uspostavio letove između Zagreba i Dubaija
LETOVI
 Flydubai ponovno uspostavio letove između Zagreba i Dubaija
ZAGREB - Fflydubai je u četvrtak ponovno uspostavio letove prema Zračnoj luci Franjo Tuđman Zagreb dva puta tjedno, a od prosinca ove godine povećat će učestalost tjednih letova na četiri, priopćeno je iz te zrakoplovne kompanije sa sjedištem u Dubaiju i zagrebačke zračne luke.
Asseco preuzeo domaće IT tvrtke IT Sistemi i eVision
ŠIRENJE
Asseco preuzeo domaće IT tvrtke IT Sistemi i eVision
ZAGREB - Jedna od najjačih IT kompanija u jugoistočnoj Europi, poljska Asseco SEE (ASEE) preuzela je domaću tvrtku IT Sistemi i njezinu pod-tvrtku eVision, što je u skladu sa ASEE-ovom strategijom širenja na temelju suvremenih tehnologija i inovacija i podrške u digitalizaciji poslovnih procesa, izvijestili su iz ASEE Hrvatska.
Pivac kupio veliki paket dionica Podravke
KUPAC
Pivac kupio veliki paket dionica Podravke
ZAGREB - Skrbnički račun u OTP banci iza kojeg stoji vrgorački mesni div Pivac nakon intenzivnih kupnji u proteklih tjedan dana drži ukupno 163.852 dionice Podravke tržišno ukupno vrijedne oko 98 milijuna kuna.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE