GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Neto dobit Janafa čak 43,6% iznad planirane

Neto dobit Janafa čak 43,6% iznad planirane
DOBRE BROJKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.05.2019 / 08:39
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Ukupni prihodi Janafa u prvom su kvartalu ostvareni u iznosu od 175,9 milijuna kuna i veći su za 1,6% od ostvarenja prethodne godine, a od planiranih vrijednosti nije zabilježeno odstupanje. 

Bruto dobit razdoblja iznosi 92,4 mil. kuna, veća je za 9,2% od ostvarene u istom razdoblju prethodne godine i za 43,6% od plana. Neto dobit u iznosu od 75,7 mil. kuna veća je za 9,2% od ostvarene u istom razdoblju prethodne godine i za 43,2% od plana.Poslovni prihodi čine 98,8% ukupnih prihoda u tekućem razdoblju.  

Poslovanjem s inozemnim kupcima ostvareno je 108,8 mil. kuna ili 69,5% prihoda od temeljne djelatnosti, dok je na domaćem tržištu ostvareno 47,7mil. kuna ili 30,5% prihoda od temeljne djelatnosti Društva.  Ukupni rashodi iznose 83,5 mil. kuna i manji su za 5,7% od ostvarenih u istom razdoblju prethodne godine, te za 24,3% od planiranih. Poslovni rashodi čine 99,6% ukupnih rashoda u tekućem razdoblju.

U promatranom obračunskom razdoblju ulaganja u dugotrajnu materijalnu i nematerijalnu imovinu financirana su iz vlastitih novčanih sredstava u iznosu od 57,1 mil. kuna.

Ukupna imovina Društva na datum obračuna iznosi 4.446,7 mil. kuna i povećana je u odnosu na stanje na dan 31. prosinca 2018. godine za 24,4 mil. kuna. U strukturi imovine udjel dugotrajne materijalne imovine iznosi 84,6%. 

Tagovi: Janaf, Jadranski naftovod
PROČITAJ I OVO
Fortenova grupa zaprimila niz neobvezujućih ponuda za Ledo i Frikom
PONUDE
Fortenova grupa zaprimila niz neobvezujućih ponuda za Ledo i Frikom
ZAGREB - Fortenova grupa je zaprimila niz neobvezujućih ponuda za preuzimanje kompanija Ledo plus, Ledo Čitluk i Frikom, koje zajedno s nekoliko manjih povezanih kompanija čine Poslovnu grupu zamrznute hrane koja djeluje unutar divizije Prehrana Fortenova grupe.
Tonči Huljić dobio dopuštenje za Radio Toniku
ZELENO SVJETLO
Tonči Huljić dobio dopuštenje za Radio Toniku
ZAGREB - Vijeće za elektroničke medije (VEM) dalo je dopuštenje društvu Tonika d.o.o., glazbenika, tekstopisca i producenta Tončija Huljića za satelitski, internetski, kabelski prijenos i druge dopuštene oblike prijenosa audio programa za kanal Radio Tonika.
Importanne Resortu Finina Zlatna bilanca
PRIZNANJA
Importanne Resortu Finina Zlatna bilanca
ZAGREB - Dubrovačkoj tvrtki Importanne Resort u utorak je dodijeljena Finina nagrada Zlatna bilanca za najuspješnijeg poduzetnika prema financijskom rejtingu u 2019. godini, a uz tu nagradu za sveukupnog pobjednika, dobitnik je i Zlatne bilance za najuspješnijeg poduzetnika u djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane.
TUI dodatno smanjio zimski program zbog koronaograničenja
OČEKIVANO
TUI dodatno smanjio zimski program zbog koronaograničenja
BERLIN - Njemački turoperator TUI objavio je u utorak da je dodatno smanjio zimski program za sezonu 2020/2021. zbog naglih promjena u ograničenjima putovanja kojima vlade nastoje usporiti zarazu Covidom 19.
Ugostitelji Dalmacije u četvrtak zatvaraju lokale na 60 minuta
NEZADOVOLJSTVO
Ugostitelji Dalmacije u četvrtak zatvaraju lokale na 60 minuta
SPLIT - Udruga ugostitelja Splitsko-dalmatinske županije inicirala je akciju u suradnji s Nacionalnom udrugom ugostitelja kao upozorenje odgovornim institucijama.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE