GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Neto dobit Dukata 28,4 milijuna kuna

Neto dobit Dukata 28,4 milijuna kuna
PAD
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.02.2020 / 16:54
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Neto dobit Dukata u 2019. iznosila je 28,4 milijuna kuna i bila je 22,7 posto manja nego u godini ranije, pokazuje financijsko izvješće Dukata objavljeno u petak.

Tijekom prošle godine ostvareni su poslovni prihodi od 1,85 milijardi kuna, što je pad od 0,2 posto prema godini ranije.

"U 2019. godine nastavljaju se negativni sektorski trendovi iz prethodnih razdoblja - pad proizvodnje mlijeka u Hrvatskoj kao i pad broja proizvođača. Nadalje, nastavlja se ulazak tržišnih viškova izrazito niskih cijena, ponajviše trajnog mlijeka i polutvrdih sireva s non-EU i EU zemalja u Hrvatsku", ističe poslovodstvo Dukata u komentaru izvješća.

Navode i kako je pad profitabilnosti poslovanja rezultat rasta cijena sirovina, repromaterijala i energenata te promjena u strukturi prodaje.

Dukatovi prihodi od prodaje u prošloj su godini prema godini ranije povećani 1,9 posto, na 1,83 milijarde kuna. Prihodi od prodaje na domaćem tržištu, koji čine 84,7 posto ukupnih prihoda od prodaje, iznose 1,55 milijardi kuna te su u odnosu na 2018. veći za 2,6 posto.

Na međunarodnim tržištima prihodi od prodaje smanjeni su za 1,7 posto, na 280,2 milijuna kuna, i čine 15,3 posto ukupnih prihoda od prodaje.

Poslovni rashodi Dukata u 2019. su iznosili 1,82 milijarde kuna, što je 0,3 posto više nego godinu ranije.

U izvješću se navodi i kako je vrijednost ulaganja u dugotrajnu imovinu u 2019. iznosila 51,9 milijuna kuna, a najvećim je dijelom ulagano u proizvodnu opremu te skladišne kapacitete bjelovarske Sirele.

Po podacima iz konsolidiranog izvješća, Dukat grupa je u 2019. godini ostvarila neto dobit od 157,2 milijuna kuna, što je rast od 1,2 posto u odnosu na godinu ranije.

Konsolidirani poslovni prihodi grupe su iznosili 3,9 milijardi kuna i veći su za 3,4 posto, dok su poslovni rashodi porasli za 3,6 posto, na 3,7 milijardi kuna.

Dukat grupu čine matično društvo Dukat d.d. i 13 povezanih društava sa sjedištima u Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Makedoniji, Kosovu i Bugarskoj.

Tagovi: Dukat, Lactalis, Sirela
PROČITAJ I OVO
Europska komisija predlaže fond od 15 milijardu eura pomoći za strateške tvrtke
FOND
Europska komisija predlaže fond od 15 milijardu eura pomoći za strateške tvrtke
BRUXELLES - Europska komisija predložila je uspostavu fonda vrijednog 15 milijardi eura koji bi poslužio investiranju u strateške tvrtke pogođene krizom prouzročenom pandemijom koronavirusa.
Terme Tuhelj u petak otvaraju bazene i kamp, potom hotel i novi glamping
OTVARANJE
Terme Tuhelj u petak otvaraju bazene i kamp, potom hotel i novi glamping
ZAGREB - Terme Tuhelj u petak otvaraju unutarnje i vanjske bazene, u skladu s mjerama zaštite i preporukama HZJZ-a, idući petak otvaraju i hotel, a sredinom lipnja planiraju dovršetak uređenja novog glamping naselja, investicije vrijedne oko 3 milijuna eura, doznaje se iz tih Termi.
Croatia Airlines najavio nove letove
LETOVI
Croatia Airlines najavio nove letove
ZAGREB - Croatia Airlines objavio je svoj privremeni raspored do 14. lipnja, u kojem će prijevoznik nastaviti operacije od Zagreba do Zuricha, te domaći servis Zagreb - Pula - Zadar od 8. lipnja.
Aerodrom Ljubljana: Obnavlja se redovni putnički promet
PROMET
Aerodrom Ljubljana: Obnavlja se redovni putnički promet
LJUBLJANA - Nakon višemjesečnog zatišja zbog pandemije covida-19, danas će se na aerodromu Ljubljana obaviti prvi redoviti putnički let.
Kuwait Airways otpušta 1.500 stranih radnika
REZOVI
Kuwait Airways otpušta 1.500 stranih radnika
LONDON - Kuwait Airways je danas objavio otpušta oko 1.500 stranih zaposlenih, odnosno 25 posto svojih stranih radnika, zbog velikih teškoća izazvanih negativnim utjecajem pandemije koronavirusa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE