GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Neto dobit AD Plastik grupe u prvom kvartalu 25,8 milijuna kuna

Neto dobit AD Plastik grupe u prvom kvartalu 25,8 milijuna kuna
U PLUSU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.04.2021 / 16:11
Autor: SEEbiz
SOLIN - Neto dobit AD Plastik grupe u prvom tromjesečju ove godine iznosila je 25,8 milijuna kuna, što je 8,2 posto manje nego u istom lanjskom razdoblju, objavio je u utorak AD Plastik.

Ukupni prihodi AD Plastik grupe u prva su tri mjeseca iznosili 331,4 milijuna kuna i smanjeni su u odnosu na isto lanjsko razdoblje za deset posto.

Ukupni rashodi pali su za 11,8 posto, na 299,9 milijuna kuna.

Poslovni prihodi od 327,2 milijuna kuna manji su za 9,8 posto u odnosu na prva tri mjeseca prošle godine.

Dobit prije kamata, poreza i amortizacije (EBITDA) smanjena je za 16,6 posto, na 52,3 milijuna kuna.

Uprava u komentaru ocjenjuje da su rezultati iz prvog kvartala očekivani i potvrđuju financijsku stabilnost i profitabilnost kompanije u vrlo zahtjevnim i izazovnim okolnostima koronakrize.

"Svi pokazatelji su niži u odnosu na prvo tromjesečje prošle godine, ali pritom valja napomenuti kako je kompanija u prvom tromjesečju 2020. godine i dalje bilježila rast prihoda, unatoč početku pandemije i značajnom padu automobilskog tržišta. U prva dva mjeseca 2020. godine naše su tvornice ostvarivale rekordne rezultate, a pojava pandemije i posljedice koje je uzrokovala situaciju su neočekivano promijenili", kaže se u komentaru.

Iako se automobilska industrija, poput cjelovitog svjetskog gospodarstva, suočava s nizom izazova i neizvjesnosti, umjereni pozitivni pokazatelji na tržištu su vidljivi, dodaje se.

U AD Plastiku kažu i da se njihova strategija upravljanja rizicima kroz disperziju tržišta pokazala učinkovitom, što je razvidno i u rezultatima. Tako AD Plastikove tvornice u Rusiji bilježe rast prihoda od 15,5 posto u prvom kvartalu, rekao je predsjednik Uprave AD Plastik Grupe Marinko Došen.

"Očuvali smo financijsku stabilnost koja nam omogućava lakše se nositi s posljedicama krize... Nesmetano nastavljamo svoje razvojne i prodajne aktivnosti, a upravo su u tijeku 43 ranije ugovorena projekta na europskom i ruskom tržištu. Ugovaraju se i novi poslovi čime naš portfelj budućih poslova nudi stabilnu i sigurnu perspektivu. Svoje smo planove prilagodili okolnostima pa su naši ciljevi za 2021. konzervativniji, ali vjerujem ostvarivi", izjavio je Došen.

Tagovi: AD Plastik, Marinko Došen
PROČITAJ I OVO
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
DIVIDENDA
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
KOPER - Uprava i nadzorni odbor Luke Koper predlažu godišnjoj skupštini dioničara da se od gotovo 43,9 milijuna eura bilančne dobiti 28 milijuna eura, odnosno dva eura bruto po dionici, namijeni za isplatu dividende.
Švicarski čokoladni div investira u uzgajivače kakaa
INVESTICIJE
Švicarski čokoladni div investira u uzgajivače kakaa
BERN - Barry Callebaut AG ulaže u uzgoj kakaovca dok cijene ključnog sastojka čokolade rastu, smanjujući profite za slastičare.
Uprava i NO Končara predlažu isplatu dividende od 2,5 eura
DIVIDENDA
Uprava i NO Končara predlažu isplatu dividende od 2,5 eura
ZAGREB - Uprava i Nadzorni odbor Končara d.d. predložili su u četvrtak glavnoj skupštini isplatu dividende dioničarima u visini od 2,5 eura po dionici, što je za pola eura više nego lani.
Većinski vlasnik nije uspio konsolidirati vlasništvo u Messer Tehnogasu
EPILOG
Većinski vlasnik nije uspio konsolidirati vlasništvo u Messer Tehnogasu
BEOGRAD - Messer SE, većinski vlasnik Messer Tehnogasa, nije uspio prikupiti 185.711 dionica, odnosno 17,91 posto kapitala i tako konsolidirati vlasništvo u toj tvrtki, ali je u ponudi za preuzimanje uspio kupiti 36.396 dionica ili 3,51 posto kapitala.
Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle vrijedni 4 milijuna eura
POSLOVI
Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle vrijedni 4 milijuna eura
ZAGREB - Ericsson Nikola Tesla potpisao je nove ugovore vrijedne 4 milijuna eura. Ugovori su iz područja komunikacijskih mreža i digitalne transformacije društva.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE