GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Neto dobit AD Plastik grupe skočila 44,7%

Neto dobit AD Plastik grupe skočila 44,7%
UZLET
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.07.2018 / 16:17
Autor: SEEbiz
SOLIN - AD Plastik Grupa u prvom je polugodištu 2018. ostvarila neto dobit od 56,3 milijuna kuna, što je za 44,7 posto više u odnosu na isto razdoblje lani, dok neto dobit u matičnom društvu AD Plastik iznosi 51,99 milijuna kuna i veća je 81,3 posto, pokazuje financijsko izvješće te tvrtke objavljeno u utorak.

U tom su razdoblju poslovni prihodi Grupe iznosili 634,7 milijuna kuna ili 19,5 posto više. Pritom su prihodi od prodaje Grupe u prvom su polugodištu rasli više od 20 posto, na 626,1 milijun kuna.

U komentaru predsjednika Uprave Marinka Došena među ostalim se navodi kako rezultati za prvih šest mjeseci pokazuju daljnje unaprjeđenje poslovne efikasnosti i poboljšanja financijske pozicije.

"U drugom tromjesečju ove godine dogovorili smo nove poslove za europsko i rusko tržište, ukupne vrijednosti veće od 35 milijuna eura, što nam je dodatni razlog za zadovoljstvo", kazao je Došen te dodao kako će ovu godinu u poslovanju primarno obilježiti realizacija novih projekata koji će u srednjoročnom razdoblju osigurati nastavak ostvarenja dobrih rezultata i daljnji rast prihoda.

"Rusko tržište se oporavlja, a kontinuirano raste i prodaja automobila na europskom tržištu, što se najbolje očituje kroz povećanje narudžbi naših kupaca i sklapanje novih poslova", ističe Došen.

Podsjetio je i kako su u srpnju postali stopostotni vlasnici kompanije Tisza Automotive d.o.o., jedne od vodećih proizvođača plastičnih komponenti za autoindustriju u Mađarskoj. "Na taj način ostvarujemo ključne ciljeve naše strategije rasta i srednjoročnog plana razvoja", kaže Došen u izvješću.

Matično društvo AD Plastik d.d. u tom je razdoblju imalo poslovne prihode od 497,2 milijuna kuna ili 24 posto više. Porasli su mu i prihodi od prodaje, za gotovo 24 posto, na 488,8 milijuna kuna.

Tagovi: AD Plastik, Marinko Došen
PROČITAJ I OVO
Proteklog vikenda 36 letova između hrvatskih zračnih luka i Frankfurta
LETOVI
Proteklog vikenda 36 letova između hrvatskih zračnih luka i Frankfurta
ZAGREB - Proteklog su vikenda (8. i 9. kolovoza), baš kao i svakog vikenda u špici ljetne sezone, hrvatske zračne luke bile izvrsno povezane s Frankfurtom. Donosimo vam konkretne brojke.
Kreće realizacija nizinske pruge prema Rijeci
PRUGA
Kreće realizacija nizinske pruge prema Rijeci
ZAGREB - HŽ Infrastruktura kreće u rekonstrukciju postojećeg i gradnju drugog kolosijeka pruge od Hrvatskog Leskovca do Karlovca, a procijenjena vrijednost radova na tom projektu najveća je od svih pojedinačnih radova na hrvatskim željeznicama dosad i iznosi 2,3 milijarde kuna bez PDV-a, piše u ponedjeljak Večernji list.
Evo koji će model zapošljavanja odsad primjenjivati Hofer
ZANIMLJIVO
Evo koji će model zapošljavanja odsad primjenjivati Hofer
LJUBLJANA - Od 1. rujna Hofer će eksperimentalno predstaviti novi model zapošljavanja koji će omogućiti zaposlenima koji rade s nepunim radnim vremenom u trgovini i logistici zapošljavanje s punim radnim vremenom uz dogovoreni posao s manjim obvezama.
ADAC: Tunelu Učka crveno svjetlo
SIGURNOST
ADAC: Tunelu Učka crveno svjetlo
ZAGREB - U istraživanju ADAC-a, njemačkog autokluba objavljena je ocjena sigurnosti tunela u kojem je Tunel Učka dobio – crveno svjetlo, odnosno ocjenu prema kojoj ne ispunjava sigurnosne standarde.
Drastično manji broj letova iz Beograda prema hrvatskoj obali
LETOVI
Drastično manji broj letova iz Beograda prema hrvatskoj obali
ZAGREB - Air Serbia u ovogodišnjem ljetnom redu letenja neće prometovati na linijama iz Beograda prema Puli, Zadru i Rijeci.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE