GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Nestle: Rast na krilima SAD-a i Brazila

Nestle: Rast na krilima SAD-a i Brazila
POLA GODINE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.07.2019 / 11:30
Autor: SEEbiz
VEVEY - Nestle je u prvih šest mjeseci ostvario organski rast od 3,6 %, s nastavkom snažnog stvarnog unutarnjeg rasta (RIG) od 2,6% i cijena od 1,0 %.

Predvodnici povećanja rasta bili su SAD i Brazil. Zabilježen je rast ukupne prodaje za 3,5 % na 45,5 milijardi švicarskih franaka (u odnosu na 43.9 milijardi švicarskih franaka u prvih šest mjeseci 2018. godine). Neto akvizicije imale su pozitiva učinak od 1,1 % a razlika u tečaju smanjila je prodaju za 1,2 %. Interno usklađena profitna marža (UTOP) dostigla je 17,1 %, što je povećanje od 100 baznih poena.

Profitna marža (TOP) povećala se za 90 baznih poena na 15,5 %. Usklađena zarada po dionici povećala se za 15,7 % u stalnoj valuti te za 14,6% u odnosu na CHF 2,13. Zarada po dionici smanjila se za 12,3 % na izvještenih 1,68 CHF, s obzirom na to da je prošlogodišnjem rezultatu u prilog išla prodaja američkog poslovanja slatkiša.Slobodan novčani tok povećao se za 40,4 % na 4,1 milijardu švicarskih franaka.

Upravljanje portfeljem u potpunosti ide po planu. Dovršetak prodaje Nestlé segmenta Skin Health očekuje se u drugoj polovici 2019. godine po dogovorenoj cijeni od 10,2 milijarde švicarskih franaka. Strateška analiza poslovanja Herte je u tijeku i dovršetak se očekuje krajem 2019. godine. Potvrđene su smjernice za cijelu 2019. godinu. Očekuje se organski rast prodaje od oko 3,5 % te interno usklađenu profitnu maržu za cijelu godinu na razini od 17,5% ili više. Očekuje se organski rast zarade po dionici i stalnoj valuti i učinkovitosti kapitala.

Tagovi: Nestle
PROČITAJ I OVO
Izvršni direktor Pfizera: Do kraja 2021. bit će više cjepiva nego je potrebno
NAJAVE
Izvršni direktor Pfizera: Do kraja 2021. bit će više cjepiva nego je potrebno
NEW YORK - Izvršni direktor tvrtke Pfizer Albert Bourla rekao je u srijedu da je uvjeren da će do kraja 2021. svijet proizvesti više doza cjepiva nego što je potrebno u borbi protiv pandemije koronavirusa.
Dubrovnik sredstvima EU nabavlja jedanaest niskopodnih autobusa
AUTOBUSI
Dubrovnik sredstvima EU nabavlja jedanaest niskopodnih autobusa
DUBROVNIK - Ugovor o nabavi 11 suvremenih niskopodnih autobusa za javni gradski prijevoz, sufinanciranih s 18 milijuna kuna iz fondova EU, potpisali su u srijedu u Dubrovniku direktor gradskog prijevoznika Libertas Dubrovnik Ante Vojvodić i direktor AutoHrvatska PSC Mario Fabek.
Poliklinika Sveti Rok postaje dio Affidea Grupe
ZDRAVSTVO
Poliklinika Sveti Rok postaje dio Affidea Grupe
ZAGREB – S misijom širenja portfelja u području privatne medicinske skrbi, Affidea, kao najveći europski pružatelj usluga u području dijagnostike, ambulantnog liječenja i liječenja karcinoma, objavila je kako je od prosinca dio njihove mreže medicinskih centara i ugledna zagrebačka poliklinika Sveti Rok.
Obiteljska poduzeća: U krizi je najvažnije ostati trezven
FORUM
Obiteljska poduzeća: U krizi je najvažnije ostati trezven
ZAGREB - Centar za politiku razvoja malih i srednjih poduzeća i poduzetništva (CEPOR) organizirao je 1. prosinca 2020. on-line konferenciju Forum obiteljskih poduzeća.
SPAR Hrvatska djelatnicima dijeli božićnice u vrijednosti do 1.600 kuna
BOŽIĆNICE
SPAR Hrvatska djelatnicima dijeli božićnice u vrijednosti do 1.600 kuna
ZAGREB - SPAR Hrvatska sljedećeg tjedna počinje s isplatama božićnica u vrijednosti do 1.600 kuna za svoje djelatnike, ovisno o dužini staža u SPAR-u.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE