GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Nestlé: Prodaja porasla 2,9% u prvih devet mjeseci

Nestlé: Prodaja porasla 2,9% u prvih devet mjeseci
BLAGI RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.10.2019 / 14:28
Autor: SEEbiz
VEVEY - Najveća svjetska prehrambena kompanija u svom sjedištu u Švicarskoj objavila je rezultate prodaje za prvih devet mjeseci ove godine.

Organski rast od 3,7 %, uz stvarni unutarnji rast (RIG) od 3,0 % i upravljanje cijenama od 0,7 %. Rastu je doprinio snažni zamah u Sjedinjenim Američkim Državama, kao i zamah brenda Purina PetCare.

Zabilježen je porast ukupne prodaje od 2,9 % koja je ostvarena u iznosu od 68,4 milijarde švicarskih franaka (u odnosu na razdoblje od prvih devet mjeseci 2018. kada je ona iznosila 66,4 milijarde švicarskih franaka). Neto akvizicije imale su pozitivan učinak od 0,7 %, dok je devizno poslovanje smanjilo prodaju za 1,5 %. Upravljanje portfeljem u potpunosti se odvija po planu. Prodaja Nestlé segmenta Skin Health za 10,2 milijarde švicarskih franaka dovršena je 1. listopada 2019. godine. U tijeku je strateška analiza poslovanja vezanog uz suhomesnate proizvode Herta za koju se očekuje da će završiti do kraja 2019. godine.

Nestlé Upravni odbor odlučio je raspodijeliti iznos od čak 20 milijardi švicarskih franaka dioničarima kompanije tijekom razdoblja od 2020. do 2022.godine, uglavnom u obliku otkupa dionica. Potvrđene su smjernice za cijelu 2019. godinu. Očekujemo rast organske prodaje od oko 3,5 % te osnovnu profitnu maržu od trgovanja i poslovanja na razini jednakoj ili većoj od 17,5 % tijekom cijele godine. Očekuje se porast osnovne zarade po dionici kod nepromijenjene valute i učinkovitosti kapitala.

Mark Schneider, glavni izvršni direktor kompanije Nestlé:

„Zadovoljni smo rezultatima koje smo ostvarili u prvih devet mjeseci, kao i daljnjim napretkom koji smo postigli u ostvarivanju naših financijskih ciljeva za 2020. godinu. I dalje vidimo dobar zamah u Sjedinjenim Američkim Državama kao našem najvećem tržištu te vrlo snažan rast brenda Purina PetCare širom svijeta. Rastu kompanije pridonijela su ulaganja iza naših brendova, brze inovacije i disciplinirana provedba. Tijekom trećeg tromjesečja nastavilo se uvođenje proizvoda Starbucks koji su sada dostupni u 34 zemlje. Preobrazba našeg portfelja u cijelosti se odvija po planu, što dokazuje i pravovremeni završetak prodaje segmenta Skin Health. Razboritim ulaganjima i discipliniranim pristupom akvizicijama, naš model stvaranja vrijednosti ostvaruje profitabilni rast i privlačne povrate novca na ulaganja za naše dioničare."

Tagovi: Nestlé, Purina PetCare, Mark Schneider
PROČITAJ I OVO
Njemački Trst i kineska Rijeka: Konkurencija će pojesti Luku Koper
LUKE
Njemački Trst i kineska Rijeka: Konkurencija će pojesti Luku Koper
KOPER - Luci Koper prijeti jača konkurencija sa sjevera i juga. Većinu jednog od tršćanskih terminala upravo je kupio njemački logistički div HHLA, a riječka će luka novi terminal za kontejnere dati u zakup koncesionaru do kraja godine.
Neto dobit Podravke porasla 8,1 posto
RAST
Neto dobit Podravke porasla 8,1 posto
KOPRIVNICA - Grupa Podravka u prvih je devet mjeseci ove godine unatoč otežanim uvjetima poslovanja, ostvarila rast neto dobiti za 8,1 posto te rast prihoda od prodaje za 2,8 posto, objavljeno je u četvrtak iz te kompanije.
Končarev tramvaj za Latviju testira se na zagrebačkim prugama
TESTIRANJE
Končarev tramvaj za Latviju testira se na zagrebačkim prugama
ZAGREB - Po prugama grada Zagreba počeo je voziti tramvaj boje netipične za vozila javnog prijevoza glavnog grada Hrvatske.
Hrvatski Telekom: Prihodi u devet mjeseci smanjeni 3,9 posto
PAD
Hrvatski Telekom: Prihodi u devet mjeseci smanjeni 3,9 posto
ZAGREB - Hrvatski Telekom (HT) je u prvih devet mjeseci ove godine ostvario neto dobit od 546 milijuna kuna, što je 19,1 posto manje nego u istom razdoblju lani, dok su prihodi smanjeni gotovo 4 posto, pokazuje u četvrtak objavljeno konsolidirano financijsko izvješće te kompanije.
Petrokemija ostvarila više nego udvostručila neto dobit
SJAJNE BROJKE
Petrokemija ostvarila više nego udvostručila neto dobit
KUTINA - Petrokemija je u prvih devet mjeseci ove godine ostvarila neto dobit od 315 milijuna kuna, znatno više u odnosu na isto razdoblje lani kada je dobit iznosila 124 milijuna kuna, pokazuje u četvrtak objavljeno financijsko izvješće kutinskog proizvođača mineralnih gnojiva.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE