GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Nestle: Organski rast od 2,8 posto u prvih šest mjeseci

Nestle: Organski rast od 2,8 posto u prvih šest mjeseci
BLAGI RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.07.2020 / 13:18
Autor: SEEbiz
VEVEY - Najveća prehrambena kompanija na svijetu Nestlé predstavila je poslovne rezultate za prvu polovicu godine i perspektivu u 2020. godini s obzirom na pandemiju COVID-19.

Organski rast je 2,8 % sa stvarnim internim rastom od 2,6 % i rastom cijena od 0,2 %. Rast je podržan održivim zamahom u obje Amerike, poduzećima Purina PetCare i Nestlé Health Science. 

Prodaja dijelova poslovanja i devizno poslovanje smanjili su prodaju za 12,3 %. Ukupna prijavljena prodaja smanjila se za 9,5 % na 41,2 milijarde CHF (prva polovica u 2019. godini: 45,5 milijardi CHF).

Interno usklađena profitna marža (UTOP) postigla je 17,4 %, što je porast za 30 baznih bodova. Profitna marža (TOP) povećala se za 140 baznih bodova na 16,9 %.

Zarade po dionici povećale su se za 22,2 % na 2,06 CHF na temelju izvješća. Usklađena zarada po dionici porasla je za 0,5 % u stalnoj valuti i smanjila se za 5,9 % na temelju izvješća na 2,01 CHF.

Slobodni novčani tok smanjio se za 19,1 % na 3,3 milijuna CHF, uglavnom zbog odgođene isplate dividendi od povezanog društva i niže iskazane prodaje.

Upravljanjem portfeljem odvija se po planu. Društvo Nestlé istražuje strateške mogućnosti, uključujući moguću prodaju dijelova poslovanja s vodom u Sjevernoj Americi i poslovanja s mlijekom od kikirikija Yinlu i konzerviranom rižinom kašom u Kini. Isto tako, društvo Nestlé dovršilo je prodaju udjela od 60 % u poslovanju brendom suhomesnatih proizvoda Herta (hladni naresci i mesne prerađevine) društvu Casa Tarradellas.

Perspektiva u 2020. godini: očekujeu cjelogodišnji organski rast prodaje između 2 % i 3 %. Očekuje se poboljšanje interno usklađene profitne marže. Očekuje se porast temeljne zarade po dionici u stalnoj valuti i učinkovitosti kapitala. Ove se smjernice temelje na našim trenutačnim saznanjima o razvoju bolesti COVID-19 i ne predviđaju nikakva značajna pogoršanja na temelju postojećih uvjeta.

Tagovi: Nestle, poslovni rezultati, Yinlu, Casa Tarradellas
PROČITAJ I OVO
Lučka uprava Zadar: Bulj iznio niz netočnosti o infrastrukturi Luke Gaženica
REAKCIJE
Lučka uprava Zadar: Bulj iznio niz netočnosti o infrastrukturi Luke Gaženica
ZADAR - Iz Lučke uprave Zadar opovrgnuli su i netočnima ocijenili tvrdnje Mostova saborskog zastupnika Mire Bulja, koji je u utorak izjavio da je ta luka predana u ruke turskom vlasniku te da će bez pročistača za otpadne vode onečistiti more.
Vienna Insurance Group otpisao 120 milijuna eura vrijednosti ogranaka u Hrvatskoj, Bugarskoj i Gruziji
OTPIS
Vienna Insurance Group otpisao 120 milijuna eura vrijednosti ogranaka u Hrvatskoj, Bugarskoj i Gruziji

BEČ - Austrijski osiguravatelj Vienna Insurance Group (VIG) objavio je da je zbog Covida-19 otpisao ukupno 120 milijuna eura vrijednosti ogranaka u Hrvatskoj, Bugarskoj i Gruziji.

SAD blokirale zajam Kodaku, dionice srušene 40 posto
IZNENAĐENJE
SAD blokirale zajam Kodaku, dionice srušene 40 posto
NEW YORK - Dionice Eastman Kodaka srušile su se 40 posto i na putu su da zabilježe najgori jednodnevni pad, nakon što je američka vlada blokirala zajam toj kompaniji u iznosu od 765 milijuna dolara.
Novi iskorak Ferrera
STRATEŠKI
Novi iskorak Ferrera
MILANO - Talijan Michele Ferrero, koji je svijetu predstavio čokoladu Nutella, Ferrero i Kinder, sagradio je divovsku obiteljsku slastičarsku tvornicu s godišnjom prodajom od gotovo 10 milijardi eura. Sin Giovanni krenuo je novim putem.
Preuređeni Lavanda Sunny Hotel by Valamar na otoku Hvaru oduševio goste
HOTELIJERI
Preuređeni Lavanda Sunny Hotel by Valamar na otoku Hvaru oduševio goste
HVAR - Uspješno je završena prva faza investicije u Lavanda Sunny Hotel by Valamar u uvali nadomak Starog Grada na otoku Hvaru, čime je započeo širi investicijski ciklus u objekte Helios Farosa u partnerstvu PBZ Croatia osiguranje OMF i Valamar Riviere.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE