GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Nestle: Organski rast od 2,8 posto u prvih šest mjeseci

Nestle: Organski rast od 2,8 posto u prvih šest mjeseci
BLAGI RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.07.2020 / 13:18
Autor: SEEbiz
VEVEY - Najveća prehrambena kompanija na svijetu Nestlé predstavila je poslovne rezultate za prvu polovicu godine i perspektivu u 2020. godini s obzirom na pandemiju COVID-19.

Organski rast je 2,8 % sa stvarnim internim rastom od 2,6 % i rastom cijena od 0,2 %. Rast je podržan održivim zamahom u obje Amerike, poduzećima Purina PetCare i Nestlé Health Science. 

Prodaja dijelova poslovanja i devizno poslovanje smanjili su prodaju za 12,3 %. Ukupna prijavljena prodaja smanjila se za 9,5 % na 41,2 milijarde CHF (prva polovica u 2019. godini: 45,5 milijardi CHF).

Interno usklađena profitna marža (UTOP) postigla je 17,4 %, što je porast za 30 baznih bodova. Profitna marža (TOP) povećala se za 140 baznih bodova na 16,9 %.

Zarade po dionici povećale su se za 22,2 % na 2,06 CHF na temelju izvješća. Usklađena zarada po dionici porasla je za 0,5 % u stalnoj valuti i smanjila se za 5,9 % na temelju izvješća na 2,01 CHF.

Slobodni novčani tok smanjio se za 19,1 % na 3,3 milijuna CHF, uglavnom zbog odgođene isplate dividendi od povezanog društva i niže iskazane prodaje.

Upravljanjem portfeljem odvija se po planu. Društvo Nestlé istražuje strateške mogućnosti, uključujući moguću prodaju dijelova poslovanja s vodom u Sjevernoj Americi i poslovanja s mlijekom od kikirikija Yinlu i konzerviranom rižinom kašom u Kini. Isto tako, društvo Nestlé dovršilo je prodaju udjela od 60 % u poslovanju brendom suhomesnatih proizvoda Herta (hladni naresci i mesne prerađevine) društvu Casa Tarradellas.

Perspektiva u 2020. godini: očekujeu cjelogodišnji organski rast prodaje između 2 % i 3 %. Očekuje se poboljšanje interno usklađene profitne marže. Očekuje se porast temeljne zarade po dionici u stalnoj valuti i učinkovitosti kapitala. Ove se smjernice temelje na našim trenutačnim saznanjima o razvoju bolesti COVID-19 i ne predviđaju nikakva značajna pogoršanja na temelju postojećih uvjeta.

Tagovi: Nestle, poslovni rezultati, Yinlu, Casa Tarradellas
PROČITAJ I OVO
HUP s EK: Nema ograničenja za ulaganje bespovratnog novca u privatni sektor
ULAGANJA
HUP s EK: Nema ograničenja za ulaganje bespovratnog novca u privatni sektor
ZAGREB - Predstavnici Europske komisije u petak su na izvanrednom sastanku s predstavnicima Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) potvrdili da ne postoje bilo kakve prepreke ili ograničenja za ulaganje bespovratnih sredstava u privatni sektor ako one vode ostvarivanju postavljenih ciljeva u sklopu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, priopćeno je iz HUP-a.
Prodana Marina Portorož, kupac navodno iz Japana
PRODAJA
Prodana Marina Portorož, kupac navodno iz Japana
PORTOROŽ – Operator i vlasnik slovenskih toplica Terme Čatež prodali su portorošku marinu japanskom kupcu, izvijestile su danas dnevne novine Delo i Primorske novice.
Fortenova grupa dobila odobrenje za koncentraciju Mercatora u Srbiji
ZELENO SVJETLO
Fortenova grupa dobila odobrenje za koncentraciju Mercatora u Srbiji
ZAGREB - Peruško: Ovom odlukom otklonjena je još jedna formalna prepreka za realizaciju prijenosa Mercatora na Fortenova grupu koju očekujemo krajem ožujka 2021. godine.
U Hrvatskoj bez znatnijeg zračnog prometa do lipnja
ZRAČNI PRIJEVOZ
U Hrvatskoj bez znatnijeg zračnog prometa do lipnja
ZAGREB - U Hrvatskoj se početkom ljetnog reda letenja u ožujku i travnju ne očekuje znatniji zračni promet, njegovo intenziviranje moguće je tek krajem svibnja i u lipnju, što će prije svega ovisi o intenzitetu pandemije, procijepljenosti i mjerama ograničenja putovanja u pojedinim zemljama, istaknuto je u petak na online seminaru o zrakoplovnoj industriji.
LRH planira otvoriti sve objekte do polovice svibnja
PLANOVI
LRH planira otvoriti sve objekte do polovice svibnja
OPATIJA - Liburnia Riviera Hoteli (LRH) u petak su izvijestili da se ubrzano pripremaju za početak nove sezone - danas se otvara opatijski Hotel Palace Bellevue, a bude li to moguće zbog epidemiološke situacije gotovo svi objekti LRH grupe trebali bi biti otvoreni najkasnije u prvoj polovici svibnja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE