GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Nestle: Organski rast od 2,8 posto u prvih šest mjeseci

Nestle: Organski rast od 2,8 posto u prvih šest mjeseci
BLAGI RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.07.2020 / 13:18
Autor: SEEbiz
VEVEY - Najveća prehrambena kompanija na svijetu Nestlé predstavila je poslovne rezultate za prvu polovicu godine i perspektivu u 2020. godini s obzirom na pandemiju COVID-19.

Organski rast je 2,8 % sa stvarnim internim rastom od 2,6 % i rastom cijena od 0,2 %. Rast je podržan održivim zamahom u obje Amerike, poduzećima Purina PetCare i Nestlé Health Science. 

Prodaja dijelova poslovanja i devizno poslovanje smanjili su prodaju za 12,3 %. Ukupna prijavljena prodaja smanjila se za 9,5 % na 41,2 milijarde CHF (prva polovica u 2019. godini: 45,5 milijardi CHF).

Interno usklađena profitna marža (UTOP) postigla je 17,4 %, što je porast za 30 baznih bodova. Profitna marža (TOP) povećala se za 140 baznih bodova na 16,9 %.

Zarade po dionici povećale su se za 22,2 % na 2,06 CHF na temelju izvješća. Usklađena zarada po dionici porasla je za 0,5 % u stalnoj valuti i smanjila se za 5,9 % na temelju izvješća na 2,01 CHF.

Slobodni novčani tok smanjio se za 19,1 % na 3,3 milijuna CHF, uglavnom zbog odgođene isplate dividendi od povezanog društva i niže iskazane prodaje.

Upravljanjem portfeljem odvija se po planu. Društvo Nestlé istražuje strateške mogućnosti, uključujući moguću prodaju dijelova poslovanja s vodom u Sjevernoj Americi i poslovanja s mlijekom od kikirikija Yinlu i konzerviranom rižinom kašom u Kini. Isto tako, društvo Nestlé dovršilo je prodaju udjela od 60 % u poslovanju brendom suhomesnatih proizvoda Herta (hladni naresci i mesne prerađevine) društvu Casa Tarradellas.

Perspektiva u 2020. godini: očekujeu cjelogodišnji organski rast prodaje između 2 % i 3 %. Očekuje se poboljšanje interno usklađene profitne marže. Očekuje se porast temeljne zarade po dionici u stalnoj valuti i učinkovitosti kapitala. Ove se smjernice temelje na našim trenutačnim saznanjima o razvoju bolesti COVID-19 i ne predviđaju nikakva značajna pogoršanja na temelju postojećih uvjeta.

Tagovi: Nestle, poslovni rezultati, Yinlu, Casa Tarradellas
PROČITAJ I OVO
Alstom će predati ponudu za gradnju beogradskog metroa početkom 2021.
METRO
Alstom će predati ponudu za gradnju beogradskog metroa početkom 2021.
BEOGRAD - Vlada Srbije nada se potpisivanju memoranduma o razumijevanju sa francuskim i kineskim partnerima za izgradnju beogradskog metroa u januaru 2021. godine.
Luka Koper sa značajnim padom pretovara i prihoda zbog pandemije
OŠTAR PAD
Luka Koper sa značajnim padom pretovara i prihoda zbog pandemije

KOPER - Slovenska kompanija Luka Koper zabilježila je u prvih devet mjeseci ove godine pad prekrcaja tereta za 16 posto, a prihod u visini 155 milijuna eura za 11 posto je manji nego u istom razdoblju lani.

Butković: Veliki infrastrukturni radovi napreduju prema planu unatoč covidu
RADOVI
Butković: Veliki infrastrukturni radovi napreduju prema planu unatoč covidu
ZAGREB - Veliki infrastrukturni radovi u Hrvatskoj poput pelješkog mosta, istarskog ipsilona i autocestovnog koridora 5c odvijaju se nesmetano unatoč epidemiji koronavirusa, poručio je u petak ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.
HGK ukida članarine za tvrtke kojima je ograničeno poslovanje
ČLANARINE
HGK ukida članarine za tvrtke kojima je ograničeno poslovanje
ZAGREB - Hrvatska gospodarska komora donijela je Odluku da se, prema posljednjem paketu mjera za suzbijanje zaraze od 28. studenoga, privremeno ukida obveza plaćanja članarine za djelatnosti obuhvaćene odlukom. Odluka HGK primjenjuje se od 1. studenoga i vrijedi do 31. prosinca.
Delta Air Lines i Alitalia uvode testiranje radi letova bez karantene
TESTIRANJA
Delta Air Lines i Alitalia uvode testiranje radi letova bez karantene
NEW YORK - Američki avioprijevoznik Delta Air Lines i talijanska Alitalia najavili su letove između SAD-a i Europe koji bi zahvaljujući novim protokolima testiranja isključivali obavezu karantene i opasnost zaraze covidom 19.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE