GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Nema Rusa, Zračna luka Pula s 20 posto manje prometa nego lani

Nema Rusa, Zračna luka Pula s 20 posto manje prometa nego lani
PAD
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.07.2022 / 09:50
Autor: SEEbiz / Glas Istre

PULA - U odnosu na prošlu godinu za referentno razdoblje, od siječnja do lipnja, u 2022. godini vidljiv je rast prevezenih putnika od preko 350 posto, a ako uzmemo u obzir da su pandemijske godine u potpunosti zaustavile zračni promet i da industrija kreće od nule, ovo pokazuje oporavak sektora, ali i turizma u cjelini, ističu iz Uprave pulske Zračne luke

Brz oporavak zrakoplovne industrije koji je uslijedio ukidanjem epidemioloških ograničenja usporedno s početkom ovogodišnje ljetne turističke sezone avionskom je sektoru na globalnoj razini donio mnoge izazove.

"Usprkos krizi koja je posljednje dvije godine obilježila zračni promet i izazvala prije svega val otpuštanja zaposlenika na aerodromima, Zračna luka Pula pokazala se kao stabilan pružatelj usluga, ali i kao stabilan poslodavac, što je rezultiralo time da smo imali minimalne fluktuacije osoblja, a trenutno imamo dovoljno kadrova za svoje potrebe, pa prihvat i otprema zrakoplova, kao i ostali segmenti našeg poslovanja, nisu dovedeni u pitanje", kažu iz Uprave pulskog aerodroma.

Jer, posljednjih tjedana svjedočimo poteškoćama u zračnom prijevozu na velikim europskim zračnim lukama, poput odgođenih letova, kašnjenja u dolasku prtljage, izmjena reda letenja ili kašnjenja letova.

"Zračna luka Pula nije u tolikoj mjeri osjetila poremećaje u prometovanju te zasad nije zabilježila veća kašnjenja, ali problemi s kojima se suočavaju ostale zračne luke mogu se prelijevati na druge aerodrome. Primjerice, ako se prtljaga na određenom aerodromu nije stigla prekrcati u zrakoplove za krajnje destinacije, to može uzrokovati nedolazak prtljage na krajnja odredišta. Također, sam red letenja u ingerenciji je aviokompanija i zračne luke na taj dio ne mogu utjecati", pojašnjavaju i dodaju da je broj zaposlenika Zračne luke Pula od 2019. do danas uglavnom stabilan, a u odnosu na prošlu godinu (zaključno s lipnjem) zbog povećanih potreba zaposleno je dodatnih 19 zaposlenika, pa je trenutni broj radnika 169.

"Manjak radne snage je problem koji je općenito prisutan na tržištu rada, a u posljednje vrijeme je posebno izražen kod avioprijevoznika, slijedom čega brojne aviokompanije otkazuju letove pa su zbog toga i određeni letovi otkazani u Zračnoj luci Pula. Ne treba zaboraviti da su iz pojedinih zemalja poput Rusije letovi zabranjeni zbog sankcija, a da zbog ratnog stanja u Ukrajini nemamo gostiju ni s tog tržišta. Kada se jedno i drugo uzme u obzir, radi se o gubitku otprilike 20 posto prvobitno planiranog prometa", ističu iz Zračne luke Pula.

Tagovi: Zračna luka Pula, ruski turisti
PROČITAJ I OVO
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
PRODAJA
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
POŽEGA - Koanditorska industrija Zvečevo izvijestila je da je dosadašnji većinski vlasnik te požeške kompanije i donedavni predsjednik Uprave Zdravko Alvir realizirao prodaju ukupno 213.167 redovnih dionica Zvečeva serije A i 74.562 redovne dionice serije B., te tako više nema dionica te kompanije u svom vlasništvu.
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
GUBITAK
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
SEATTLE - Američki proizvođač zrakoplova Boeing prvo je ovogodišnje tromjesečje završio s dubokim gubitkom od 343 milijuna dolara, dok je prije godinu dana iznosio 414 milijuna dolara.
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
DIVIDENDA
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
POREČ – Na održanoj Glavnoj skupštini Valamara usvojena je odluka o isplati dividende dioničarima u visini od 0,22 eura po dionici, što je 10 % više nego u prethodnoj godini.
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
REKORDI
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
AMSTERDAM - United Grupa (UG), vodeća telekomunikacijska i medijska tvrtka u jugoistočnoj Europi, ostvarila je rekordne financijske rezultate u 2023. godini.
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
DIVIDENDA
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
ZAGREB - Atlantic Grupa je jučer održala sjednice Nadzornog odbora i Uprave na kojima je donesen prijedlog raspodjele dobiti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE