GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Nedostatak radne snage glavni problem građevinskog sektora

Nedostatak radne snage glavni problem građevinskog sektora
PROBLEMI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.06.2019 / 08:57
Autor: SEEbiz
OPATIJA - Investicije u u graditeljstvu i izazovi s kojima se ovaj sektor suočava posljednjih godina, bile su glavna tema okruglog stola "Trendovi u građevinarstvu", održanog u sklopu 14. Dana Komore inženjera građevinarstva u Opatiji.

Nakon kriznih godina, u kojima je građevinski sektor patio od nedostatka investicija, danas je jedan od glavnih problema u ovom sektoru nedostatak radne snage, posebno kvalificiranih radnika, istaknuo je na okruglom stolu Mirko Habijanec iz Hrvatske udruge poslodavaca i ujedno predsjednik uprave Radnika Križevci. Habijanec je posebno naglasio i nedovoljno sređenu zakonsku regulativu.

Drugi sudionik okruglog stola iz redova izvođača, bio je Domagoj Kamenski iz najveće hrvatske građevinske tvrtke Kamgrad, fokusirane na visokogradnju. Naglasio je kako su oni na vrijeme shvatili da im je nužno izaći na nova tržišta, te su ostvarili uspješne projekte u Srbiji, Njemačkoj i Švedskoj. Ključ uspjeha vidi u izvrsnoj organizaciji i pravovremenom planiranju, pogotovo projekata koje se rade u turizmu jer se radi o iznimno radno intenzivnim projektima.

Tomislav Poljuh, direktor Sektora investicijskih projekata u Valamar Rivijeri, jasno je ukazao da bez obzira na visoke investicije u turizmu, nije realno očekivati da će samo turizam pokrenuti graditeljstvo.

„Ključni problem u građenju u turizmu je sezonalnost, jer će izvođenje radova uvijek biti ograničeno samo na 7-8 mjeseci godišnje. Upravo zbog kratkih rokova i čestih promjena su turistički projekti projekti višeg rizika. Valamar kao investitor ima dovoljno kvalitetnih hrvatskih partnera na tržištu te smo kao tvrtka maksimalno orijentirani na angažiranje domaće građevinske operative", rekao je Kamenski.

Na okruglom stolu otvorilo se i pitanje mogućnosti sudjelovanja hrvatskih izvođača na različitim projektima javne nabave financiranim sredstvima Europske unije. Igor Radić, iz Ministarstva mora prometa i infrastrukture, istaknuo je da u ovoj godini očekuju projekte u prometnoj infrastrukturi vrijedne 20 milijardi kuna, od čega su 15 milijardi sredstva Europske unije. Izvođači su primijetili da očekuju da uvjete natječaja neće moći ispuniti niti jedna hrvatska građevinska tvrtka pa će one biti prisiljene raditi kao podizvođači, a takav status im ne omogućava stjecanje referenci za buduće natječaje.

Predsjednica Hrvatske komore inženjera građevinarstva, Nina Dražin Lovrec, upozorila je i na ono možda najvažnije:

„Nedostaju nam projekti dugoročno održivih infrastrukturnih zahvata kao i drugih zahvata od javnog interesa, koji bi bili pripremljeni do razine za ishođenje lokacijskih dozvola. Projekti koji bi se mogli odmah ponuditi investitorima ili pak s kojima bi se moglo natjecati za fondove Europske unije, dobiti povoljne kredite međunarodnih razvojnih banaka ili raspisati natječaj za koncesiju."

Potom je usljedio okrugli stol „Izazovi kod izvođenja radova" na kojem je sudjelovalo pet predsjednika uprava najvećih hrvatskih građevinskih tvrtki: Mirko Habijanec (Radnik Križevci), Domagoj Kamenski (Kamgrad), Zlatko Sirovec (Tehnika), Zoran Škorić (Osijek Koteks) i Sven Muller (Strabag) i odvjetnik Mićo Ljubenko. Habijanec je u uvodnom dijelu kazao kako je nužno da građevinarstvo s cjelokupnim sektorom od 6.500 inženjera i 70. 000 zaposlenih u toj grani uđe u strategiju razvoja Republike Hrvatske, kao jedna od razvojnih grana.

„Mi nemamo strategiju razvoja države i unutar nje planske odrednice koliko prihoda građevinarstvo treba ostvariti. Mi smatramo da se radi o iznosu od 40-ak milijardi prihoda godišnje. Također, plaće trebaju znatnije porasti svima i to će ujedno zaustaviti nove odljeve ljudi . Nadalje, strukovno školstvo je jako zapušteno i ne daje nam kadrove koje trebamo u građevinarstvu", rekao je Habijanec.

Za građevinare su veliki problemi nastali tijekom recesijskih godina, no primjer dobre predstečajne nagodbe iznio je Zoran Škorić iz Osijek Koteksa. Kazao je kako je ta tvrtka napravila kvalitetno restrukturiranje te očekuje do kraja ove godine završetak predstečajne nagodbe. Sudionici su se složili da se kod uvoza radne snage radi o tome da dobar dio stranih radnika koji dođu u Hrvatsku uopće nije kvalificiran za poslove koje bi trebali raditi, što stvara dodatne troškove poslodavcima. Odvjetnik Mićo Ljubenko naglasio je pak kako su predstečajni postupci u građevinskom sektoru broj jedan po financijskom volumenu trgovačkih sporova, odnosno da su najzastupljeniji upravo oni iz građevinskog sektora, kako na arbitraži tako i na trgovačkim sudovima. Oba okrugla stola održala su se u sklopu 14. Dana inženjera građevinarstva, koje Komora inženjera građevinarstva organizira u Opatiji.

Tagovi: građevinski sektor, građevina, Mirko Habijanec, Zlatko Sirovec, Nina Dražin Lovrec, Hrvatska komorKamgrad, Valamar Riviera, Tomislav Poljuh, inženjera građevinarstva
PROČITAJ I OVO
Vozni park Hrvatske pošte bogatiji za 20 novih električnih vozila
MODERNIZACIJA
Vozni park Hrvatske pošte bogatiji za 20 novih električnih vozila
ZAGREB – Hrvatska pošta proširila je svoj „zeleni“ vozni park s 20 novih električnih četverocikala.
Zračna luka Zagreb ovog vikenda povezana sa samo 23 destinacije
LETOVI
Zračna luka Zagreb ovog vikenda povezana sa samo 23 destinacije
ZAGREB - Međunarodna zračna luka Zagreb ovog će vikenda (19. i 20. rujna) biti povezana sa 23 odredišta (5 domaćih te 18 međunarodnih).
Blaž Brodnjak na čelu AmChama u Sloveniji
KARIJERE
Blaž Brodnjak na čelu AmChama u Sloveniji
LJUBLJANA - Na redovitoj godišnjoj generalnoj skupštini Američka gospodarska komora Slovenije malo je izmijenila svoje vodstvo i dobila novog predsjednika.
Cimos zatvara pogon u Mariboru, 150 radnika ostaje bez posla
LOŠE VIJESTI
Cimos zatvara pogon u Mariboru, 150 radnika ostaje bez posla
MARIBOR - Oko 150 radnika saznalo je jučer na radničkom vijeću da se proizvodnja u tvornici Cimosa u Mariboru danas trajno zaustavlja.
DHL najavio poskupljenje usluga
CIJENE
DHL najavio poskupljenje usluga
LONDON - DHL Express danas je najavio godišnji rast cijena od 6,9 posto za 2021. godinu u odnosu na 2020. godinu, a stupit će na snagu 1. siječnja 2021.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE