GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Natječaj za koncesionara mariborske zračne luke produljen je za još dva tjedna

Natječaj za koncesionara mariborske zračne luke produljen je za još dva tjedna
ROKOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.03.2023 / 13:35
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Ministarstvo infrastrukture produljilo je danas za još dva tjedna, odnosno do 25. ožujka, natječaj za dodjelu koncesije za pružanje operativnih usluga mariborske zračne luke, koji uz produljeni rok istječe danas. konferencije na temu Programa veće zračne povezanosti zemlje, rekla je ministrica Alenka Bratušek.

Kako je ponovno naglasila Bratušek, spomenuta međunarodna zračna luka, za koju nije tako lako dobiti dozvolu, ima puno neiskorištenih mogućnosti, pa se još uvijek nadaju i vjeruju da će uspjeti pronaći korektnog partnera koji će znati što treba učiniti s tim u budućnosti.

Ministar infrastrukture danas je zajedno s ministrom gospodarstva, turizma i sporta Matjažom Hanom predstavio program veće zračne povezanosti Slovenije u iduće tri godine te najavio da će sredstva za tu namjenu biti raspisana na natječaju 20. 24. ožujka. Pojasnila je da će zračni prijevoznici imati priliku pokazati interes za sve tri slovenske međunarodne zračne luke.

Povodom upozorenja da država s DRI-jem ima ugovor o privremenom upravljanju mariborskom zračnom lukom samo do kraja godine, što bi moglo predstavljati problem za sklapanje mogućih zračnih veza sa štajerskom prijestolnicom, smatra da se procedure mogu usklađen, budući da je natječaj za koncesionara produljen do 25. ožujka, a natječaj za zračne veze zakazan je samo dan ranije.

"Tada ćemo saznati postoji li interes i za mariborsku zračnu luku i sigurna sam da možemo naći odgovor i na tu dilemu", dodala je Bratušek, koja je kao razlog za dodatno produljenje navela natječajnog roka, potencijalni ponuditelji žele još nekoliko stvari prije konačne odluke.dodatne informacije. Budući da, prema njezinim riječima, doista žele pronaći najbolje rješenje za zračnu luku, nisu vidjeli problem u tome da se rok ne produži. Nije rekla koliko je potencijalnih ponuđača, rekavši da će to biti jasno kada se ponude otvore.

Kako je ministarstvo objasnilo prilikom objave natječaja, predmet koncesije, koja bi se trebala sklopiti na deset godina, je pružanje usluga upravljanja mariborskom zračnom lukom u skladu sa zakonom kojim se uređuje zrakoplovstvo, uključujući korištenje i redovito održavanje infrastrukture zračne luke.

U međuvremenu se još donosi državni prostorni plan koji bi budućem operateru mogao omogućiti dogradnju infrastrukture zračne luke, no ministar kaže da zračna luka već sada ima praktički sve mogućnosti slijetanja i polijetanja svih usporedivih zrakoplova s Brnikom, pa to ne bi trebalo biti ograničenje ni za jednog prijevoznika.

Također, još nisu okončani pravni sporovi između države i bivšeg zakupca zračne luke, Aerodroma Maribor, u vlasništvu tadašnjih kineskih investitora, koji su odustali od zakupa nakon što nisu uspjeli ostvariti najavljene ambiciozne planove. “Međutim, već sam se u prošlom mandatu ministrice iznenadila da netko tko sam raskine ugovor o najmu, potom tuži državu jer više nije zakupac zračne luke”, dodala je.

Tagovi: Aerodrom Maribor, Alenka Bratušek
PROČITAJ I OVO
International Paper preuzima DS Smith za gotovo sedam milijardi eura
AKVIZICIJE
International Paper preuzima DS Smith za gotovo sedam milijardi eura
NEW YORK - Američki proizvođač papira i ambalaže International Paper pristao je preuzeti britanskog rivala DS Smith za 5,8 milijardi funti (6,8 milijardi eura), nadmašivši međunarodnu grupu za papir i ambalažu Mondi za 700.000 funti.
Rheinmetall gradi tvornicu topničkih granata u Litvi
PLANOVI
Rheinmetall gradi tvornicu topničkih granata u Litvi
ESSEN - Njemački proizvođač oružja Rheinmetall planira u Litvi izgraditi novu tvornicu za proizvodnju topničkih granata kalibra 155 milimetara.
CIAK grupa preuzima Stahlgruber trgovinu i Sim Impex
AKVIZICIJE
CIAK grupa preuzima Stahlgruber trgovinu i Sim Impex
ZAGREB - CIAK Grupa izvijestila je da je tvrtka u njezinu sastavu C.I.A.K. Auto d.o.o. Hrvatska u utorak potpisala transakciju preuzimanja dviju kompanija ljubljanske Stahlgruber trgovine i banjalučkog Sim Impexa, članica LKQ Europe.
Končar D&ST predložio isplatu 131 posto veće dividende nego lani
DIVIDENDA
Končar D&ST predložio isplatu 131 posto veće dividende nego lani
ZAGREB - Uprava i Nadzorni odbor Končar - Distributivnih i specijalnih transformatora (D&ST) predložili su glavnoj skupštini donošenje odluke o rasporedu lanjske neto dobiti, pri čemu 16,23 milijuna u dividendu, čime bi predložena dividenda iznosila 31,75 eura po jednoj redovnoj i povlaštenoj dionici, što je za 131 posto više u odnosu na onu isplaćenu prethodne godine, priopćeno je iz te kompanije.
Dionice Dr. Martensa potonule rekordno nisko zbog pogoršanih izgleda
POTONUĆE
Dionice Dr. Martensa potonule rekordno nisko zbog pogoršanih izgleda
LONDON - Dionice Dr. Martensa potonule su u utorak 30% i dosegnule rekordno nisku razinu ranih poslova, nakon što je proizvođač cipela objavio izazovnu prognozu za 2025. zbog slabijih prihoda.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE