GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Najveći britanski poslodavci ne planiraju uskoro vratiti zaposlenike u urede

Najveći britanski poslodavci ne planiraju uskoro vratiti zaposlenike u urede
RAD OD KUĆE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.08.2020 / 08:18
Autor: SEEbiz / H
LONDON - Pedeset najvećih britanskih poslodavaca nema namjeru u skorijoj budućnosti vratiti sve svoje zaposlenike u urede na puno radno vrijeme, pokazalo je najnovije istraživanje.

U svom istraživanju u kojem je sudjelovalo 50 velikih poslodavaca, od banaka do trgovinskih kompanija, BBC ih je ispitao kada namjeravaju vratiti svoje zaposlenike u urede.

Od ukupnog broja, 24 kompanije nemaju namjeru vratiti zaposlenike u urede, dok je 20 kompanija otvorilo svoje urede za zaposlenike koji nemaju uvjete za rad od kuće.

Jedan od glavnih razloga odgađanju njihova povratka u urede je taj što kompanije ne pronalaze način na koji bi smjestili veliki broj zaposlenika uz poštivanje propisanih mjera socijalne distance.

Mnoge kompanije, pogotovo u bankarskom i financijskom sektoru, nude zaposlenicima izbor i fleksibilnost u slučaju da se žele vratiti u urede.

Nekoliko kompanija već je najavilo da nemaju namjeru povratka u urede do kasne jesen, dok je Facebook priopćio kako ne planira povratak svojih zaposlenika čak do srpnja 2021. godine. Neka manja poduzeća, pak, odlučila su u potpunosti napustiti svoje urede.

Direktorica britanske agencije za odnose s javnošću Tara Thomas nema namjeru produžiti najam ureda u rujnu, jer ne može svoj tim od osam osoba dovesti u prostor i poštivati propisane mjere.

„Nedostatak četiri zida oko nas neće promijeniti dinamiku ili kulturu tima. Ako ništa drugo, to će nas učiniti pionirima promijenjenog svijeta rada“, rekla je Thomas.

Dodala je i kako su dodatne pogodnosti te što se stvaraju uštede, jer ne unajmljuje prostor, ne plaća komunalne usluge te štedi vrijeme koje bi inače proveli vozeći se u i na posao.

Unatoč svemu, prerano je proglasiti smrt uredskog prostora, smatra regionalni direktor Argenta Rob Groves, koji je upravo završio izgradnju 120.000 metara poslovnog prostora u Birminghamu. Iako su neki najmoprimci pauzirali najam i zaustavili kupnju, on kaže da će uvijek postojati potreba za radnim prostorom u kojem se ljudi mogu okupiti i surađivati.

„Želim izazvati ljude koji kažu da im nikada neće trebati ured te ih pitati za 12 do 18 mjeseci je li to bila ispravna odluka ili samo reakcija na ono što se događa sada“, rekao je Groves.

Tagovi: rad od kuće, novo normalno, Velika Britanija
PROČITAJ I OVO
Predsjednik VEM-a: Koncesiju za 101 MHz Top Radiju treba oduzeti
IZDVOJENA MIŠLJENJA
Predsjednik VEM-a: Koncesiju za 101 MHz Top Radiju treba oduzeti
ZAGREB - Vijeće za elektroničke medije (VEM) objavilo je zapisnik sjednice o ugovaranju koncesije za 101MHz Top Radiju, ali i izdvojena mišljenja predsjednika VEM-a Josipa Popovca i zamjenika Roberta Tomljenovića koji su bili protiv navodeći da koncesiju treba oduzeti zbog neistinitih podataka.
Petrokemija: Zastoj postrojenja Urea i Amonijak
ZASTOJ
Petrokemija: Zastoj postrojenja Urea i Amonijak
ZAGREB - Iz Petrokemije su u srijedu izvijestili da su postrojenja za proizvodnju uree i amonijaka započela danas s obustavom rada zbog tehničkog kvara, dok ostala postrojenja za proizvodnju mineralnih gnojiva rade sukladno planovima i osigurane su dovoljne količine za opskrbu domaćeg i regionalnog tržišta.
Axel Springer namjerava zaposliti stotine novinara
NOVINARI
Axel Springer namjerava zaposliti stotine novinara
BERLIN - Njemački medijski div Axel Springer namjerava u narednim godinama zaposliti nekoliko stotina novinara, izjavio je u intervjuu za Sueddeutsche Zeitung (SZ) član uprave Jan Bayer.
Atlantska plovidba u gradnju novih brodova ulaže 137 milijuna dolara
FLOTA
Atlantska plovidba u gradnju novih brodova ulaže 137 milijuna dolara
DUBROVNIK - Sukladno strateškom opredjeljenju Atlantske plovidbe d.d. u cilju modernizacije, ekologizacije i obnove flote, na sjednici Upravnog odbora održanoj u utorak dana je suglasnost na ugovore o gradnji dvaju brodova i dvaju opcijskih brodova za prijevoz rasutih tereta nosivosti 82.000 DWT s brodogradilištem Jiangsu Hantong Ship Heavy Industry Co., Ltd.
Tehnomont će graditi patrolne brodove za Cipar i protupožarne za Grčku
POSLOVI
Tehnomont će graditi patrolne brodove za Cipar i protupožarne za Grčku
RIJEKA – Brodogradilište Tehnomont prije mjesec dana ugovorilo je gradnju tri 17-metarska patrolna broda za Cipar, a kroz petnaestak dana očekuje ih parafiranje novog posla, ovog puta s Grcima za koje će u Puli izgraditi dva protupožarna broda – potvrdio nam je Niko Skala, tehnički direktor ovog brodogradilišta.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE