GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Najveće američke aviokompanije podržale mjerenje tjelesne temperature za putnike

Najveće američke aviokompanije podržale mjerenje tjelesne temperature za putnike
PODRŠKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.05.2020 / 08:29
Autor: SEEbiz / H
NEW YORK - Najveća američka grupacija avioprijevoznika izvijestila je u subotu da podupire američku Administraciju za sigurnost u prometu (TSA) u pogledu mjerenja tjelesne temperature putnika i zaposlenika koji dolaze u doticaj s klijentima tijekom pandemije koronavirusa.

Grupacija Airlines for America, koja predstavlja najveće američke avioprijevoznike, među kojima su American Airlines, United Airlines, Delta Air Lines i Southwest Airlines, izvijestila je da će mjerenja "osigurati dodatnu zaštitu putnika, kao i zaposlenika u zrakoplovima i u zračnim lukama".

Mjerenje temperature osigurat će dodatno povjerenje javnosti koje je bitno za ponovno pokretanje zračnoga prometa i gospodarstva, dodali su.

Američki dužnosnik rekao je u subotu da odluka o tome hoće li mjerenje temperature biti obavezno nije donesena, nego da je to pitanje tema opsežnih razgovora između vladinih agencija i američkih avioprijevoznika. Dodao je da bi odluka mogla biti donesena već početkom sljedećeg tjedna.

Tjelesna temperatura isprva bi se mogla mjeriti u najvećim američkim zračnim lukama, no još se ne zna kakav će biti postupak vlade u slučaju da netko ima povišenu temperaturu te mu bude zabranjeno ukrcavanje na let.

Američki dužnosnici kažu da mjerenje temperature ne bi eliminiralo rizik od koronavirusa, ali bi moglo djelovati kao način odvraćanja od putovanja ljudi koji se osjećaju loše.

David Pekoske iz TSA rekao je zaposlenicima tijekom sastanka u Washingtonu da još nije donesena odluka o mogućim provjerama tjelesne temperature putnika u zračnim lukama te da ostaje pitanje gdje bi se te provjere mogle provoditi i koja bi ih agencija trebala provoditi. "Ta rasprava traje sada već nekoliko tjedana", rekao je.

Grupacija aviokompanija istaknula je da bi se, kada bi TSA provodila provjere tjelesne temperature, "osigurala standardizacija procedure".

Tagovi: Airlines for America, mjerenje tjelesne temperature za putnike, American Airlines, United Airlines, Delta Air Lines, Southwest Airlines
PROČITAJ I OVO
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
PRODAJA
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
POŽEGA - Koanditorska industrija Zvečevo izvijestila je da je dosadašnji većinski vlasnik te požeške kompanije i donedavni predsjednik Uprave Zdravko Alvir realizirao prodaju ukupno 213.167 redovnih dionica Zvečeva serije A i 74.562 redovne dionice serije B., te tako više nema dionica te kompanije u svom vlasništvu.
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
GUBITAK
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
SEATTLE - Američki proizvođač zrakoplova Boeing prvo je ovogodišnje tromjesečje završio s dubokim gubitkom od 343 milijuna dolara, dok je prije godinu dana iznosio 414 milijuna dolara.
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
DIVIDENDA
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
POREČ – Na održanoj Glavnoj skupštini Valamara usvojena je odluka o isplati dividende dioničarima u visini od 0,22 eura po dionici, što je 10 % više nego u prethodnoj godini.
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
REKORDI
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
AMSTERDAM - United Grupa (UG), vodeća telekomunikacijska i medijska tvrtka u jugoistočnoj Europi, ostvarila je rekordne financijske rezultate u 2023. godini.
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
DIVIDENDA
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
ZAGREB - Atlantic Grupa je jučer održala sjednice Nadzornog odbora i Uprave na kojima je donesen prijedlog raspodjele dobiti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE