GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Najveća investicija MOL-a u Srbiji

Najveća investicija MOL-a u Srbiji
DEPO SKLADIŠTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.09.2019 / 12:12
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Prvi depo za skladištenje goriva kompanije MOL u Srbiji juče je zvanično počeo sa radom.

Depo u Sremskim Karlovcima su svečano otvorili direktor kompanije Ante Aralica, ambasador Mađarske dr Atila Pinter i ministar rudarstva i energetike Aleksand<r Antić.

Kao najveća investicija ove kompanije, namjena Depoa je pretovar i skladištenje euro premijum BMB-a i euro dizel goriva, a sama dostava robe će biti omogućena na dva fronta: riječnim i drumskim putem, a u budućnosti će se osigurati i mogućnost dopreme željezničkim putem.

"MOL Serbia se, nakon više od 15 godina poslovanja na teritoriji Srbije, odlučila na ovako značajan korak i veliku investiciju, sa ciljem da obezbijedi sigurno snabdijevanje tržišta gorivom vrhunskog kvaliteta koje će direktno dolaziti iz rafinerija MOL Grupe. Investicijom u Depo u Sremskim Karlovcima potvrđujemo tu svoju namjeru", izjavio je Ante Aralica, direktor MOL Serbia.

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić istakao je da će ovaj projekat, pored sigurnosti snabdijevanja, uticati i na jačanje tržišta, što je u interesu krajnih korisnika..

Ambasador Mađarske u Srbiji Atila Pinter kazao je da je otvoreni terminal najveća investicija MOL-a u Srbiji i omogućava kompaniji da skladišti gorivo izvanrednog kvaliteta.

Depo ima pet rezervoara dizelske sekcije kapaciteta 8.000m³ i tri rezervoara BMB sekcije kapaciteta 4.000m³.

MOL Grupa sa sjedištem u Budimpešti prisutna je u više od 30 zemalja, a njena dinamična međunarodna radna snaga broji 26.000 ljudi.
Proizvodne aktivnosti trenutno se odvijaju u osam, a istraživačke u 13 zemalja. Unutar integrisanog lanca snabdijevanja MOL Grupe posluju četiri rafinerije i dva petrohemijska pogona u Mađarskoj, Slovačkoj i Hrvatskoj.

Grupa u vlasništvu ima 2000 benzinskih stanica u devet zemalja srednje i jugoistočne Evrope.

Tagovi: MOL Serbia, kompanija MOL, Ante Aralica, Atila Pinter
PROČITAJ I OVO
Štrajk upozorenja u Petrohemiji jer nema povećanja plata
NEZADOVOLJSTVO
Štrajk upozorenja u Petrohemiji jer nema povećanja plata
PANČEVO - Samostalni sindikat HIP “Petrohemije” najavio je da će narednih deset radnih dana organizovati štrajk upozorenja u trajanju od jednog sata jer "u prethodnih 11 godina osnovna zarada u toj kompaniji nije povećana ni za dinar".
Preminuo medijski magnat Sumner Redstone
IN MEMORIAM
Preminuo medijski magnat Sumner Redstone
LOS ANGELES - Američki medijski magnat Sumner Redstone, u čijem su carstvu CBS i Viacom, umro je u utorak navečer u 97. godini, izvijestio je u srijedu obiteljski holding National Amusements.
Direktor Telekoma Srbija oteo mikrofon i oterao Mariniku Tepić
SKANDAL
Direktor Telekoma Srbija oteo mikrofon i oterao Mariniku Tepić
BEOGRAD - Izvršni direktor "Telekoma" Draško Marković oteo je mikrofon i onemogućio nastavak konferencije za novinare Marinike Tepić, potpredsednice Stranke slobode i pravde, ispred sedišta te kompanije.
TUI osigurao dodatnu državnu financijsku injekciju
INJEKCIJA
TUI osigurao dodatnu državnu financijsku injekciju

BERLIN - Njemačko-britanski turistički div Tui objavio je u srijedu da će od njemačke državne banke KfW dobiti dodatnih 1,05 milijardi eura u sklopu zajma koji mu treba pomoći da prebrodi koronakrizu.

Preminuo Jozo Bogdan, vlasnik Feala iz Širokog Brijega
IN MEMORIAM
Preminuo Jozo Bogdan, vlasnik Feala iz Širokog Brijega

ZAGREB - Poznati bosanskohercegovački gospodarstvenik, vlasnik tvrtke Feal iz Širokog Brijega Jozo Bogdan (66) preminuo je u srijedu u KBC Zagreb, gdje je bio prebačen u utorak zbog anafilaktičkog šoka, u koji je bio pao nakon što ga prije nekoliko dana ubola osa.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE