GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Najbogatiji Slovenci: Sandi Češko za petama supružnicima Login

Najbogatiji Slovenci: Sandi Češko za petama supružnicima Login
BOGATSTVO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.11.2020 / 09:03
Autor: SEEbiz / indikator.ba
LJUBLJANA - Iza Sia i Samo Login na vrhu su liste 100 najbogatijih Slovenaca koju sedmu godinu zaredom objavljuje magazin Manager.

Ukupna imovina najbogatijih sto iznosi 5,8 milijardi eura, što je 147 miliona eura više nego prošle godine. Prag za ulazak na ljestvicu smanjen je za šest posto na 20,9 milijuna eura.

Imovina para Login, koji su glavni osnivači kompanije sa zabavnim mobilnim aplikacijama Outfit7, procjenjuje se na 689 miliona eura, koliko je iznosila prošle godine. Tvrtku su osnivači prodali u siječnju 2017. kineskom holdingu United Luck Group za milijardu dolara.

Ni na drugom mjestu nema promjene, ali zaostajanje Sandija Češka i njegove partnerice Livije Dolanc za parom Login smanjeno je za oko 50 milijuna eura. Najveći dio imovine, koja ukupno iznosi 345 milijuna eura (17 posto više nego prošle godine), procjene je otkupnine za 55 posto udjela u Studiju Moderna, a razlog rasta je uspješna prodaja kreveta u SAD-u, gdje se, prema riječima menadžera, natječu s lokalnim zvijezdama. .

U prvih deset su i Marko Pistotnik (210 milijuna eura ili isto koliko i prošle godine), obitelj Lah (164 milijuna ili tri posto manje), Damian Merlak (148 milijuna ili 19 posto više), Igor Akrapovič (139 milijuna ili tri posto više), Tatjana i Albin Doberšek (123 milijuna ili dva posto manje), Franc Frelih (123 milijuna ili 10 posto više), porodica Šešok (120 milijuna eura ili 38 posto više) i Tone Strnad (118 milijuna ili 36 posto više).

Jure Knez, najveći vlasnik trboveljskog Dewesofta, uspio je skočiti najviše. Vrijednost njegove imovine udvostručila se na 73,8 milijuna eura u toku jedne godine, kao i uspješno poslovanje drugih kompanija u grupi.

Ove godine ima šest novaka, među kojima su košarkaš Goran Dragić i hokejaš Anže Kopitar.

Uzimajući u obzir razlike između iznosa poreza na dohodak u pojedinim američkim državama, Dragićeva imovina procjenjuje se na 51,4 milijuna eura, a Kopitarova na 31,5 milijuna eura.

Ove godine košarkaš Luka Dončić našao se na listi najbogatijih mladih milijunaša s procijenjenim bogatstvom od 16,5 milijuna eura.

Foto: Finance

Tagovi: Sandi Češko, Samo Login, Outfit7, Marko Pistotnik, Studio Moderna, Jure Knez, Dewesoft, Goran Dragić, Anže Kopitar, Livija Dolanc, United Luck Group
PROČITAJ I OVO
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
PRODAJA
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
POŽEGA - Koanditorska industrija Zvečevo izvijestila je da je dosadašnji većinski vlasnik te požeške kompanije i donedavni predsjednik Uprave Zdravko Alvir realizirao prodaju ukupno 213.167 redovnih dionica Zvečeva serije A i 74.562 redovne dionice serije B., te tako više nema dionica te kompanije u svom vlasništvu.
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
GUBITAK
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
SEATTLE - Američki proizvođač zrakoplova Boeing prvo je ovogodišnje tromjesečje završio s dubokim gubitkom od 343 milijuna dolara, dok je prije godinu dana iznosio 414 milijuna dolara.
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
DIVIDENDA
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
POREČ – Na održanoj Glavnoj skupštini Valamara usvojena je odluka o isplati dividende dioničarima u visini od 0,22 eura po dionici, što je 10 % više nego u prethodnoj godini.
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
REKORDI
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
AMSTERDAM - United Grupa (UG), vodeća telekomunikacijska i medijska tvrtka u jugoistočnoj Europi, ostvarila je rekordne financijske rezultate u 2023. godini.
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
DIVIDENDA
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
ZAGREB - Atlantic Grupa je jučer održala sjednice Nadzornog odbora i Uprave na kojima je donesen prijedlog raspodjele dobiti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE