GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Naftna industrija Srbije: Dividenda 42,61 RSD bruto

Naftna industrija Srbije: Dividenda 42,61 RSD bruto
DIVIDENDA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.06.2018 / 09:14
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - U Beogradu je održana redovna sednica Skupštine akcionara NIS a.d. Novi Sad na kojoj je doneta Odluka o raspodeli dobiti za 2017. godinu, isplati dividendi i utvrđivanju ukupnog iznosa neraspoređene dobiti Društva.

Na osnovu ove odluke NIS a.d. Novi Sad će akcionarima na ime dividende isplatiti 6.948.003.644 dinara, odnosno 42,61 dinar po akciji bruto. Time će NIS a.d. Novi Sad akcionarima šestu godinu zaredom na ime dividende isplatiti 25 odsto prošlogodišnje neto dobiti Društva. Neto dobit NIS a.d. Novi Sad u 2017. godini iznosila je 27,8 milijardi dinara.

Pravo na dividendu za 2017. godinu imaju svi akcionari NIS a.d. Novi Sad koji su upisani u Centralnom registru, depou i kliringu hartija od vrednosti na Dan akcionara X redovne sednice Skupštine akcionara, odnosno na dan 11. jun 2018. godine. Dan i postupak isplate dividende akcionarima odrediće Odbor direktora NIS a.d. Novi Sad.

Takođe, Skupština akcionara je usvojila i Godišnji izveštaj NIS a.d. Novi Sad za 2017. godinu, kao i Finansijske izveštaje, Konsolidovane finansijske izveštaje i izveštaje o izvršenoj reviziji Finansijskih izveštaja i Konsolidovanih finansijskih izveštaja za 2017. godinu.

Za revizora Finansijskih izveštaja i Konsolidovanih finansijskih izveštaja za 2018. godinu izabrano je društvo „PricewaterhouseCoopers d.o.o. Beograd".

Na predlog većinskog akcionara, JAD „Gasprom njeft", na sednici Skupštine su za članove Odbora direktora NIS a.d. Novi Sad imenovani:

- Vadim Jakovljev, zamenik predsednika Izvršnog odbora, prvi zamenik generalnog direktora JAD „Gasprom njeft",

- Kiril Tjurdenjev, generalni direktor NIS a.d. Novi Sad,

- Sergej Papenko, načelnik Departmana za rad sa zajedničkim preduzećima i efikasnost biznisa JAD "Gasprom njeft",

- Anatolij Černer, zamenik predsednika Izvršnog odbora, zamenik generalnog direktora za logistiku, preradu i promet JAD „Gasprom njeft",

- Aleksej Jankevič, član Izvršnog odbora, zamenik generalnog direktora za ekonomiku i finansije JAD „Gasprom njeft",

- Aleksandar Krilov, direktor Direkcije za regionalnu prodaju JAD „Gasprom njeft".

Na predlog Republike Srbije za članove Odbora direktora su imenovani:

– Nikola Martinović,
– Danica Drašković.

Za nezavisne članove Odbora direktora imenovani su Volfgang Rutenštorfer i Olga Visocka.

Za predsednika Odbora Skupštine akcionara za nadzor nad poslovanjem i postupkom izveštavanja akcionara NIS a.d. Novi Sad je imenovan Nenad Mijailović, dok su za članove tog Odbora imenovani Zoran Grujičić i Aleksej Urusov, direktor Direkcije za ekonomiku i korporativno planiranje JAD „Gasprom njeft".

Tagovi: Naftna industrija Srbije, dividenda, Danica Drašković, BSE:NIIS, Vadim Jakovljev, Kiril Tjurdenjev
PROČITAJ I OVO
Autobuseri traže isplatu naknade zbog online nastave
NAKNADA
Autobuseri traže isplatu naknade zbog online nastave
ZAGREB - Autobusni prijevoznici traže da im se se isplati trošak hladnog pogona u vrijednosti od barem 50 posto ugovorenog iznosa s državom, jer imaju velike troškove budući da su zbog zatvaranja škola ostali bez ugovorenog i očekivanog prihoda.
Atlantic Grupa poboljšala očekivanja poslovnih rezultata za 2021.
OČEKIVANJA
Atlantic Grupa poboljšala očekivanja poslovnih rezultata za 2021.
ZAGREB - Društvo procjenjuje da će uslijed boljih od očekivanih prodajnih rezultata u zadnja dva mjeseca 2021. godine ukupan rast prihoda od prodaje za 2021. godinu iznositi oko 8,5%.
Vlada Srbije poništila sve dozvole za rudnik litija
LITIJ
Vlada Srbije poništila sve dozvole za rudnik litija
ZAGREB - Vlada Srbije ukinula je u četvrtak uredbu o prostornom planu područja za eksploataciju i preradu rude litija, te sve dozvole i uredbe vezane uz kompaniju "Rio Tinto", izjavila je premijerka Ana Brnabić.
Ifo: Povratak proizvodnje u Njemačku bio bi skup
SELIDBA
Ifo: Povratak proizvodnje u Njemačku bio bi skup
MUENCHEN - Distanciranje od globalnih lanaca opskrbe i povratak proizvodnje u matičnu zemlju mogli bi skupo stajati njemačko gospodarstvo, upozorili su u četvrtak iz instituta za gospodarska istraživanja Ifo.
Vesna Nevistić i Zoran Vučinić u Nadzornom odboru Atlantic Grupe
KARIJERE
Vesna Nevistić i Zoran Vučinić u Nadzornom odboru Atlantic Grupe
ZAGREB - Nadzorni odbor Atlantic Grupe dobio je dva nova člana: Vesnu Nevistić i Zorana Vučinića, tako on sad broji devet članova.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE