GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Nadzorni odbor 3. maja za nagodbu s Uljanikom u stečaju

Nadzorni odbor 3. maja za nagodbu s Uljanikom u stečaju
ZELENO SVJETLO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.02.2023 / 19:34
Autor: SEEbiz
RIJEKA - Nadzorni odbor Brodogradilišta 3. maj prihvatio je odluku o nagodbi u vezi s dospjelim potraživanjima Uljanika u stečaju, koja bi stupila bi na snagu nakon što ju prihvati i Uljanik, doznaje se od predsjednika Nadzornog odbora Juraja Šoljića.

Riječ je o sudskim postupcima na Trgovačkom sudu u Rijeci, u kojima Uljanik u stečaju tuži 3. maj radi isplate dospjelih potraživanja, više od 18 milijuna eura pozajmica, predujma i nepodmirenih računa, tj. dugovanja 3. maja prema Uljaniku, koja su nastala prije stečaja Uljanika.

Šoljić kaže da je 3. maj na tužbe Uljanika podnio protutužbe kojima se osporavaju ta potraživanja pa je odlučeno se pokuša sklopiti nagodba.

Nagodbom se predviđa da 3. maj prizna tražbine Uljanika i obveže se dugovanja podmiriti nakon predaje samoiskrcavajućeg broda za prijevoz rasutog tereta (novogradnje 527) naručitelju, a najkasnije do kraja veljače 2025. godine.

Skupština vjerovnika Uljanika u stečaju će o davanju suglasnosti za sklapanje sudskih nagodbi s 3. majem odlučivati 7. ožujka.

Šoljić je na upit Hine o zaključcima s jučerašnje sjednice Nadzornog odbora 3. maja kazao da je odlučeno i o raspisivanju internog natječaja za člana Uprave 3. maja, koji će biti objavljen je u ponedjeljak.

Javni, vanjski natječaj za člana uprave koji bi radio uz direktora Edija Kučana, bio je raspisan u prosincu, ali nije bilo prijavljenih kandidata.

Šoljić je rekao kako u 3. maju radi oko 690 radnika, a od njih je oko 80 s visokom stručnom spremom pa u nadzornom odboru smatraju da bi član uprave mogao biti netko od njih.

Prihvaćena je i informacija o procjeni operativne, neoperativne i financijske imovine 3. maja, koja će biti završena u travnju.

Nadzorni odbor raspravljao je i o aktualnom stanju u brodogradilištu te od uprave očekuje da hitno ugovori poslove koji su predviđeni u planu restrukturiranja 3. maja.

Šoljić je pojasnio da se to ponajprije odnosi na završne pregovore o poslovima s Brodogradilištem Viktor Lenac i brodarom koji u 3. maju planira graditi dva LNG broda.

Od Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja očekujemo da podupre program restrukturiranja 3. maja, zaključio je Šoljić.

Brodogradilište 3. maj izradilo je plan restrukturiranja kojeg je prihvatio nadzorni odbor, a jedan od preduvjeta za uspješnu realizaciju tog plana je reguliranje odnosa između 3. maja i Uljanika u stečaju, koji je i većinski vlasnik riječkog brodogradilišta, pa su iz 3. maja predložili sklapanje sudskih nagodbi u postupcima između dvije tvrtke.

Prema neslužbenim informacijama, plan restrukturiranja 3. maja predviđa prebacivanje poslovanja na tvrtku kćer "3. maj Rijeka 1905" , koja je osnovana 2017. godine tijekom izgradnje tankera Santiago, a sada je neaktivna.

Kada se ostvare potrebni uvjeti, ta bi tvrtka, bez financijskih opterećenja iz prethodnih razdoblja, ugovarala nove poslove, dok bi aktualne poslove završio 3. maj.

Tagovi: 3. MAJ, ULJANIK
PROČITAJ I OVO
Što su franšize i jesu li isplativa investicija?
FRANŠIZE
Što su franšize i jesu li isplativa investicija?
ANALIZA - Možda vam se ovaj pojam čini potpuno nepoznatim ili jednostavno imate ideju na što se odnosi, ali gotovo sigurno ste nekada kupili proizvod u trgovini koja posluje "pod franšizom".
Luka Kotor prošle godine ostvarila najbolje rezultate
SJAJNE BROJKE
Luka Kotor prošle godine ostvarila najbolje rezultate
KOTOR – Luka Kotor završila je prošlu godinu sa prihodom od 4,16 miliona EUR i bruto profitom od 1,45 miliona EUR, najvećim u dosadašnjem poslovanju kompanije, saopštili su njeni predstavnici.
Embraer E–190 četvrti avion u floti Air Montenegra
FLOTA
Embraer E–190 četvrti avion u floti Air Montenegra
PODGORICA – Floti crnogorskog avio-prevoznika, Air Montenegra, pridružio se još jedan avion iz porodice Embraer i to E-190 sa 104 sjedišta.
Prednosti online casina
CASINO
Prednosti online casina
Kako se tehnologija razvijala i internet postao sve pristupačniji velikom broju korisnika, tako su se i brojne druge aktivnosti prebacile na internet.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE