GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Nada Drobne Popović dobila puni mandat na čelu Petrola

Nada Drobne Popović dobila puni mandat na čelu Petrola
KADROVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.01.2020 / 11:10
Autor: Siniša Malus, sinisa.malus@seebiz.eu
LJUBLJANA - Nadzorni odbor Petrola imenovao je na sjednici u utorak Nadu Drobne Popović za predsjednicu Uprave na čitav mandat, izvijestio je Petrol putem web stranice Ljubljanske burze.

Drobne Popović preuzela je privremeno upravljanje energetskom tvrtkom u listopadu prošle godine, kada je tadašnja Uprava s predsjednikom Tomazom Berločnikom podnijela ostavku.

Očekuje se da mandatarka formira tim u roku od 21 dana, koji može biti imenovan na pet godina kao rukovodstvo tvrtke. Do imenovanja novog upravnog odbora tvrtkom će i dalje upravljati Drobne Popović kao predsjednica Uprave, Danijela Ribarić Selaković kao članica Uprave i Ika Krevzel Panić kao članica Urave - predstavnica radnika.

Drobne Popović privremeno je preuzeo Petrol, 25. listopada, nakon što je Nadzorni odbor tvrtke koju je vodio do toga dana, dan ranije, sklopio sporazum s Upravnim odborom Rokom Vodnikom i Igorom Stebernakom o prijevremenom prestanku njegova mandata.

Među razlozima za odlazak, uprava je zajedno s nadzornicima navela samo odstupanja u provedbi strategije poduzeća, a sadržaj sporazuma o sporazumnom odlasku označila je povjerljivim, što je naljutilo i javnost i politiku.

Fotografija: Delo

Tagovi: Nada Drobne Popović, Petrol, Tomaž Berločnik, Danijela Ribarić Selaković, Ika Krevzel Panić
PROČITAJ I OVO
Frankfurtska zračna luka u ponedjeljak otkazuje sav redoviti zračni promet
ZRAČNI PRIJEVOZ
Frankfurtska zračna luka u ponedjeljak otkazuje sav redoviti zračni promet
FRANKFURT - Nakon što su sindikati u prometnom sektoru najavili štrajk diljem zemlje, najprometnija njemačka zračna luka, Frankfurtska zračna luka, otkazala je sav redoviti zračni promet sljedećeg ponedjeljka.
Plava laguna: Dividenda po redovnoj i povlaštenoj dionici
PODJELA DOBITI
Plava laguna: Dividenda po redovnoj i povlaštenoj dionici
POREČ - Plava laguna je izvijestila da je na izvanrednoj glavnoj skupštini dionesena odluka da se iz zadržane dobiti izdvaja 53 milijuna eura za isplatu redovne i povlaštene fiksne dividende imateljima povlaštenih dionica.
Arena Hospitality Group isplaćuje dividendu
DIVIDENDA
Arena Hospitality Group isplaćuje dividendu
PULA - Arena Hospitality Group danas je objavila poziv za glavnu skupštinu koja će se održati 27. travnja, i na kojoj će, između ostalog biti donijeta odluka o isplati dividende od 0,7 eura po dionici iz zadržane dobiti.
Hrvatski Telekom povećava dividendu
DIVIDENDA
Hrvatski Telekom povećava dividendu
ZAGREB - Hrvatski Telekom je danas izvijestio da Uprava i Nadzorni odbor predlažu glavnoj skupštini raspodjelu neto dobiti iz 2022. godine na način da se dio neto dobiti u iznosu od 86,6 milijuna eura isplati kao dividenda što iznosi 1,1 euro po dionici (8,29 kuna) po dionici i više je za 3,6 posto u odnosu na lani isplaćenu. U odnosu na cijenu dionice to predstavlja dividendni prinos od 4,3 posto.
Brodosplit uplatio oko 24 milijuna eura, nema stečaja
STEČAJEVI
Brodosplit uplatio oko 24 milijuna eura, nema stečaja
SPLIT - Račun Brodosplita je deblokiran i stečaj obustavljen, pa se u petak na Trgovačkom sudu u Splitu neće održati ?najavljeno ?zakazano ročište za otvaranje stečaja, doznaje se na sudu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE