GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Na terminalu Brajdica prekrcano rekordnih 300.000 kontejnerskih jedinica

Na terminalu Brajdica prekrcano rekordnih 300.000 kontejnerskih jedinica
REKORDI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.12.2020 / 19:16
Autor: SEEbiz / H
RIJEKA - Tvrtka Jadranska vrata u srijedu je izvijestila o novom rekordu na kontejnerskom terminalu Brajdica u riječkoj luci - u ovoj je godini prekrcano 300.000 kontejnerskih jedinica (TEU).

Iz tvrtke ističu kako su danas na brod ukrcali kontejner "koji je obilježio dostignuće od 300.000 TEU u ovoj godini, prekretnicu te ujedno i novi rekord ostvarenog prometa u povijesti Jadranskih vrata".

Kontejner, kojeg su nazvali "300K TEU", stigao je vlakom na redovnom željezničkom servisu iz središnje Europe, nakon čega je ukrcan na kontejnerski brod u redovnom prekooceanskom servisu koji direktno spaja sjeverni Jadran i Daleki istok.

Taj novi rekord dobiva još veće značenje kada se sagleda u kontekstu godine na izmaku, na svim poljima gospodarstva i života pogođene pandemijom virusa covid-19, smatraju u Jadranskim vratima, tvrtki koja kao koncesionar upravlja kontejnerskim terminalnom Brajdica u riječkoj luci. ,

Taj novi rekord, kako ističu, dobiva još veće značenje kada se sagleda u kontekstu godine koja prolazi i na , koja je na svim poljima pogođene pandemijom virusa Covid-19.

Tvrtka Jadranska vrata (Adriatic Gate Container Terminal - AGCT) osnovana je 2001. godine kao tvrtka-kćer Luke Rijeka, a deset godina kasnije, 2011. u tvrtku ulazi strateški partner, International Container Terminal Service Inc. (ICTSI). Ta filipinska tvrtka u AGTC-u ima 51posto, a Luka Rijeka 49 posto udjela.

Tagovi: kontejnerski terminal Brajdica, Jadranska vrata, Luka Rijeka
PROČITAJ I OVO
Luka Kotor prošle godine ostvarila najbolje rezultate
SJAJNE BROJKE
Luka Kotor prošle godine ostvarila najbolje rezultate
KOTOR – Luka Kotor završila je prošlu godinu sa prihodom od 4,16 miliona EUR i bruto profitom od 1,45 miliona EUR, najvećim u dosadašnjem poslovanju kompanije, saopštili su njeni predstavnici.
Embraer E–190 četvrti avion u floti Air Montenegra
FLOTA
Embraer E–190 četvrti avion u floti Air Montenegra
PODGORICA – Floti crnogorskog avio-prevoznika, Air Montenegra, pridružio se još jedan avion iz porodice Embraer i to E-190 sa 104 sjedišta.
Prednosti online casina
CASINO
Prednosti online casina
Kako se tehnologija razvijala i internet postao sve pristupačniji velikom broju korisnika, tako su se i brojne druge aktivnosti prebacile na internet.
Novi posao Đuro Đaković Specijalnih vozila vrijedan 30 milijuna eura
POSLOVI
Novi posao Đuro Đaković Specijalnih vozila vrijedan 30 milijuna eura
SLAVONSKI BROD - Tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila ugovorila je s tvrtkom GATX Rail Europe proizvodnju i isporuku teretnih vagona Tagnpps 95 m3 u vrijednosti od 30 milijuna eura, a njihova isporuka planirana je tijekom zadnjeg kvartala 2023. te će se nastaviti u 2024., izviejstili su u petak iz Đure Đakovića.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE