GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Na prodaju JAT Tehnika, početna cena 20,4 miliona evra

Na prodaju JAT Tehnika, početna cena 20,4 miliona evra
TENDERI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.06.2019 / 12:31
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD – Ministarstvo privrede objavilo je javni poziv za prikupljanje ponuda za privatizaciju preduzeća "JAT Tehnika“, a početna cena iznosi 20,4 miliona evra.

„JAT Tehnika“ iz Surčina je preduzeće za održavanje i popravke aviona i ponuđena je kroz model prodaje kapitala, a ministarstvo je pozvalo zainteresovane da dostave ponude do 31. jula uz uplatu depozita od dva miliona evra.

Kako je objavljeno u izveštaju ovlašćenog procenitelja, najviša vrednost „JAT Tehnike“ u rasponu procenjene fer tržišne vrednosti kapitala koji se nudi na prodaju na kraju prošle godine iznosi 20.498.762 evra.

Pravo na učešće u postupku imaju preduzeća čija je pretežna delatnost održavanja i opravke vazduhoplova i to najmanje u poslednjih pet godina u kontinuitetu.
Uslov je i da je preduzeće u 2018. godini ostvarilo samostalno ili na konsolidovanom nivou poslovni prihod od najmanje 40.000.000 evra, i da ima kapacitet za održavanje i opravku vazduhoplova na minimum 10 pozicija i to najmanje poslednje dve godine u kontinuitetu.

Od potencijalnog kupca se traži da poseduje sertifikate za bazno i linijsko održavanje aviona tipa Bombardier i Embraer i to najmanje poslednjih pet godina u kontinuitetu.

Predmet prodaje je ukupno 99,3 odsto ukupnog kapitala „JAT Tehnike“, od čega je najviše kapitala u vlasništvu Republike Srbije – 95,4 odsto ukupnog kapitala a po nekoliko procenata su vlasništvo republičkog PIO fonda odnosno Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje, dok vlasništvo ispod jednog procenta imaju Nacionalna služba za zapošljavanje, Opština Pećinci i Opština Aranđelovac.

Foto: Politika

Tagovi: JAT Tehnika, Bombardier, Embraer, Opština Pećinci
PROČITAJ I OVO
Žalbe odlažu zakup crnogorskih aerodroma do kraja godine
ODLAGANJE
Žalbe odlažu zakup crnogorskih aerodroma do kraja godine
PODGORICA - Zbog žalbi kompanija čije ponude za dugoročni zakup aerodroma Podgorica i Tivat nijesu prošle pretkvalifikacioni tender odloženo je objavljivanje poziva za ponuđače koji su ušli u drugi krug da dostave konačne ponude.
Izraelsko-kineski konzorcij ne odustaje od ponude za najam Aluminija
UPORNI
Izraelsko-kineski konzorcij ne odustaje od ponude za najam Aluminija
MOSTAR - Predstavnici izraelsko-kineske grupacije koju predvodi MT Abraham Group iz Tel Aviva najavili su dolazak u Mostar te su ponovili namjere uzimanja u zakup pogona posrnulog mostarskog Aluminija.
Preminuo tvorac Lego figurice
IN MEMORIAM
Preminuo tvorac Lego figurice
KOPENHAGEN - Jens Nygaard Knudsen, tvorac svjetski poznate Lego figurice, umro je u hospiciju od amiotrofične lateralne skleroze (ALS) u dobi od 78 godina, izjavili su u subotu njegovi bivši suradnici.
Grawe želi da preuzme Swiss osiguranje
PREGOVORI
Grawe želi da preuzme Swiss osiguranje
PODGORICA - Većinski vlasnik Swiss osiguranja sa 65,88 odsto akcija je hotelsko preduzeće Fjord iz Kotora, kojom gazduje firma Alpha Invest u vlasništvu biznismena Veselina Barovića.
Pokrenut postupak protiv Imleka i Apatinske pivare
KZK
Pokrenut postupak protiv Imleka i Apatinske pivare
BEOGRAD - Postupak je pokrenut protiv ovih dveju kompanija kao dobavljača i trgovaca na malo - kupaca na tržištu prehrambenih proizvoda zbog osnovane pretpostavke da su zaključili restriktivni sporazum i njime utvrdili minimalnu cenu u daljoj prodaji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE