GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Na prodaji mali državni udjeli u trideset tvrtki

Na prodaji mali državni udjeli u trideset tvrtki
CERP
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.08.2019 / 19:13
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Centar za restrukturiranje i prodaju (CERP) objavio je u četvrtak javni poziv kojim prodaje male državne udjele u 30 tvrtki i to provedbom javnih nadmetanja, koja će se održati u tri termina, 10. i 19. rujna te 2. listopada.

Riječ je o prodaji malog broja dionica i malih udjela u vlasništvu RH te Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje-HZMO i CERP-a u 30 tvrtki, a koji se kreću od najnižih 0,00003 posto do najviših 14,8 posto u temeljnom kapitalu pojedinih tvrtki.

Javna nadmetanja za te dionice i udjele u spomenutim će se terminima održati u prostorijama CERP-a, a prijava za sudjelovanje se podnosi putem obrasca, za svako društvo pojedinačno, najkasnije sedam radnih dana prije održavanja javnog nadmetanja, uz dostavu i pripadajuće dokumentacije.

Također, do datuma nadmetanja, zainteresirani su obvezni uplatiti i jamčevinu u iznosu 10 posto od početno oglašenih cijena prodaje, navodi se uz ostalo u pozivu za to nadmetanje na internetskim stranicama Ministarstva državne imovine i CERP-a.

Najviše nadmetanja, za dionice i udjele 20 tvrtki, održat će se 10. rujna, za njih osam 19. rujna, a za dvije 2. listopada, pri čemu dionice i udjeli te dvije tvrtke, Tankerske plovidbe i Lagune Novigrad, među svih 30 imaju najveće početne cijene, od 1,6 milijuna kuna i od 1,5 milijuna kuna.

Te su cijene određene za 0,17 posto udjela u temeljnom kapitalu Tankerske i za 0,7 posto u Laguni, a riječ je o 926 odnosno 6.178 dionica/udjela u tim tvrtkama.

Prema cijenama prodaje, ističu se još Hoteli Koločep, za čijih se 1,68 posto u temeljenom kapitalu ili 6.027 dionica/udjela traži početnih 783,5 tisuća kuna, a još samo tri tvrtke ima čiji se dionice/udjeli prodaju za više od 200 tisuća kuna - Hotela Dubrovnik iz Zagreba 0,18 posto u temeljnom kapitalu ili 474 dionica/udjela početno se nudi za 237 tisuća kuna, Mercatora (sjedište Sesvete) jedna dionica/udjel ili 0,22 posto u temeljnom kapitalu za 227,6 tisuća kuna i 96 dionica/udjela ili 0,33 posto u temeljnom kapitalu Cresanka sa Cresa za 212,2 tisuće kuna.

Dionice/udjeli ostalih tvrtki nude se za manje od 200 tisuća kuna, a spomenuti najniži postotak u temeljnom kapitalu od 0,00003 posto je od tvrtke Stražaplastika iz Huma na Sutli nudi se za početnih 280 kuna.

Tek nešto malo viši postotak u temeljnom kapitalu, od 0,00005 posto, nudi se na prodaju i u tvrtki Finvest Corp. iz Čabra, i to za početnih 63 kune, dok se najviši postotak u temeljnom kapitalu, od 14,8 posto nudi u tvrtki Tribina iz Zagreba, za početnih 18.900 kuna.

Među ostalim tvrtkama čiji su mali udjeli i dionice u ponudi su još (od većih tvrtki) primjerice Chromos boje i lakovi iz Zagreba, Žitoproizvod iz Karlovca, Jadran hoteli iz Rijeke, Velepromet iz Vukovara i druge.

Tagovi: Tankerska plovidba, Laguna Novigrad, CERP, Hoteli Koločep, Hotel Dubrovnik, Finvest Corp.
PROČITAJ I OVO
FDA odobrio remdesivir za liječenje koronavirusa
ZELENO SVJETLO
FDA odobrio remdesivir za liječenje koronavirusa
NEW YORK - Američka agencija za hranu i lijekove odobrila je lijek Gilead Scincesa remdesivir za liječenje koronavirusa.
Adidas najavljuje skoru prodaju Reeboka
PRODAJA
Adidas najavljuje skoru prodaju Reeboka
BERLIN - Njemački sportski div Adidas najavljuje prodaju Reeboka u idućim mjesecima, piše njemački Manager Magazin.
Rezultati Coca-Cole bolji od očekivanja analitičara
SOLIDNO
Rezultati Coca-Cole bolji od očekivanja analitičara
ATLANTA - Coca-Cola je u trećem tromjesečju ove godine poslovala s manjom dobiti i prihodima nego u trećem tromjesečju prošle godine, ali poslovni su rezultati i dalje bili bolji nego što su analitičari s Wall Streeta očekivali.
Uredba Vlade Srbije: Dokapitalizacija kompanija zbog pandemije
POMOĆ
Uredba Vlade Srbije: Dokapitalizacija kompanija zbog pandemije
BEOGRAD - Vlada Srbije je, na današnjoj sednici, usvojila Uredbu o uslovima i kriterijumima usklađenosti državne pomoći kroz dokapitalizaciju učesnika na tržištu radi otklanjanja poremećaja u privredi prouzrokovanih epidemijom zarazne bolesti COVID-19.
Počinje projekt dogradnje luke Baška vrijedan 41,1 milijun kuna
LUKE
Počinje projekt dogradnje luke Baška vrijedan 41,1 milijun kuna

BAŠKA - Ugovor o izvođenju radova dogradnje luke Baška, u projektu vrijednom ukupno 41,1 milijun kuna, potpisali su u četvrtak ravnatelj Županijske lučke uprave Krk Goran Lajnert i predstavnik izvođača radova, direktor tvrtke Aqua Mont Service Zdenko Dvornik, a bio je nazočan i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković .

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE