GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Na ljubljanskom aerodromu sve više dugotrajno parkiranih letjelica

Na ljubljanskom aerodromu sve više dugotrajno parkiranih letjelica
TREND
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.11.2020 / 19:31
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Iako ljubljansku zračnu luku očekuje izuzetno loša zimska sezona zbog ponovnog pooštravanja mjera za suzbijanje širenja novog koronavirusa, na platformi zračne luke nakuplja se broj dugotrajno parkiranih zrakoplova. Prema portalu Sierra5.net, Adria Tehnika je također zaključila ugovor o dugotrajnom parkiranju sa švicarskim prijevoznikom Swiss.

Prema Sierra5.net, Adria Tehnika sklopila je dugoročni ugovor o parkiranju sa švicarskim prijevoznikom iz Lufthansa Grupe, koji još nije obnovio vezu između Ljubljane i Züricha nakon proljetne obustave putničkog prometa, piše Slovenska tiskovna agencija.

Tvrtka za održavanje zrakoplova, u vlasništvu poljskog holdinga Avia Prime, postigla je dugoročni sporazum sa Švicarcima da zaštiti i osigura zrakoplov tijekom slijetanja dijela njihove flote te da održi tehničko stanje kako bi mogli ponovno letjeti kad za ovo tržište opet treba. Zbog nastavka epidemiološke situacije, zimska sezona bit će izuzetno loša za prijevoznike, a oni će iskoristiti samo mali dio svojih kapaciteta.

Uz to, sljedećih mjeseci na Brniku će se još dugo parkirati još više zrakoplova stranih zračnih prijevoznika, za što se u tom sektoru koristi i izraz zračna koma, javlja zrakoplovni portal.

Od ljeta su četiri bivša zrakoplova South African Airwaysa pod dugotrajnim parkiranjem na Brniku pod pokroviteljstvom Adrie Tehnike. Tijekom zime na Brniku će biti još tri zrakoplova Airbus A321 bankrotiranog britanskog prijevoznika Thomas Cook i jedan Mitsubishi CRJ900 irskog Cityjeta.

Veće ili manje radove na održavanju u to vrijeme izvodi npr. na zrakoplovima Airbus A319 i A320 britanskog niskotarifnog prijevoznika Easyjet, belgijskog prijevoznika Lufthansa Brussels Airlines i španjolskog Voloteea.

Prema Sierra5.metu, u tijeku su razgovori s još nekoliko prijevoznika, tako da će tijekom zime na Brniku vjerojatno biti smješten još veći raspon putničkih zrakoplova, iako će zimska sezona biti izuzetno loša u pogledu broja putnika. S obzirom na trenutnu situaciju, Ljubljana će biti povezana samo s Frankfurtom, Istanbulom, Beogradom i Podgoricom.

S obzirom da se operater zračne luke Fraport Slovenija suočava s velikim prekidom, iznajmljivanje zračne luke u svrhu dugotrajnog parkiranja zrakoplova toliko je važna alternativna djelatnost i dodatni izvor prihoda.

Prema portalu, najpoznatije zračne luke za usluge dugotrajnog parkiranja su aerodromu u pustniji Mojave na jugozapadu Sjedinjenih Država, Alice Springs u središnjoj Australiji, Amman u Jordanu, Shannon u Irskoj, Kemble u Velikoj Britaniji, Teruel u zapadnoj Španjolskoj te Tarbes i Chateauroux. u Francuskoj.

Tagovi: Aerodrom Ljubljana, Adria Tehnika, Avia Prime, Brussels Airlines, Swiss, Lufthansa, Fraport, Volotea, Thomas Cook
PROČITAJ I OVO
I Head zainteresiran za Alpinu
INTERES
I Head zainteresiran za Alpinu
LJUBLJANA - Osim begunjskog Elana, za kupnju slovenskog proizvođača obuće Alpina Žiri zainteresirana je i multinacionalna kompanija Head u vlasništvu Johana Eliascha, od prošle godine novog predsjednika Međunarodne skijaške federacije (FIS), piše ljubljanski Dnevnik.
Poznati beogradski gastro koncept stiže i u Hrvatsku
ŠIRENJE
Poznati beogradski gastro koncept stiže i u Hrvatsku
ZAGREB - Nakon pet godina poslovanja poznati beogradski gastro koncept Ferdinand knedle ušao je u drugu fazu razvoja koja podrazumijeva širenje na nova tržišta putem franšize.
Zaključena prodaja Optima Telekoma
FINALIZACIJA
Zaključena prodaja Optima Telekoma
ZAGREB -  HT holding (društvo u 100% vlasništvu HT-a) prenio 17,41% dionica Optime, a Zagrebačka banka 36,90% dionica Optime na Telemach Hrvatska d.o.o. koji time stječe ukupno 54,31% dionica Optime.
Završena dokapitalizacija Dalekovoda
DOKAPITALIZACIJA
Završena dokapitalizacija Dalekovoda
ZAGREB - Upisom povećanja temeljnog kapitala u sudski registar uspješno je završena dokapitalizacija Dalekovoda d.d..
Autobuseri traže isplatu naknade zbog online nastave
NAKNADA
Autobuseri traže isplatu naknade zbog online nastave
ZAGREB - Autobusni prijevoznici traže da im se se isplati trošak hladnog pogona u vrijednosti od barem 50 posto ugovorenog iznosa s državom, jer imaju velike troškove budući da su zbog zatvaranja škola ostali bez ugovorenog i očekivanog prihoda.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE