GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Na Ljubljanskoj borzi prodano 4% udjela u Cinkarni

Na Ljubljanskoj borzi prodano 4% udjela u Cinkarni
VELIKI UDJEL
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.11.2018 / 16:50
Autor: Siniša Malus, sinisamalus@seebiz.eu
LJUBLJANA - Na Ljubljanskoj borzi je danas u sedam svežnjeva prodano ukupno 4 posto udjela u Cinkarni Celje. 

Promet ovim dionicama iznosio je čak osam milijuna eura, a Finance neslužbeno doznaju kako su se na strani prodaje našli neimenovani klijenti Alta Investa.

Tako je očito tema preuzimanja Cinkarne nakon nekoliko mjeseci ponovno aktualna. U lipnju je, kako smo tada pisali, luksemburški Anatol u posljednji trenutak iznenada odustao od ponude. Posljedica toga su znatne turbulencije dionica Cinkarne. Dosta toga ukazuje na klasičan slučaj tržišne manipulacije. Anatol je od ponude odustao zato što u propisanom roku ne bi stigao obaviti dubinski pregled Cinkarne. 

Čudno je od početka bilo dosta toga. Anatol je 4. lipnja podnio ponudu za preuzimanje bz naznačene cijene koju nudi. Neobično stoga što je kasnije Anatol cijenu naveo, a još čudnije je što je tu cijenu naveo a bez da je obavio dubinski pregled poslovanja Cinkarne. 

Cijena bi iznosila 220 eura po dionici nakon isplate dividende. To je u tom trenutku, kad se uračuna dividenda, bilo samo tri posto više od tržišne cijene. Već prije objave namjere je društvo u pozivu za glavnu skupštinu predložilo otkup vlastith dionica po cijeni između 170 i 210 eura. Potom je DUTB dan prije objave Anatolove namjere za preuzimanje podnio protuprijedlog prema kojem bi cinkarna vlastite dionice kupovala po cijeni između 220 i 240 eura po dionici. Na kraju je izglasan prijedlog Modre zavarovalnice prema kojem društvo otkupljuje vlastite dionice po cijeni između 250 i 300 eura. 


Tagovi: Cinkarna, Cinkarna Celje, Ljubljanska borza, Anatol, Alta Invest
PROČITAJ I OVO
FedEx otpušta do 6.300 radnika u Europi
REZOVI
FedEx otpušta do 6.300 radnika u Europi
NEW YORK - Američki logistički div FedEx izvijestio je da planira otpustiti između 5.500 i 6.300 tisuća radnika u poslovanju s ekspresnom dostavom pošiljki u Europi kako bi smanjio troškove.
Lufthansa: Uskoro najdulji let u povijesti kompanije
LETOVI
Lufthansa: Uskoro najdulji let u povijesti kompanije
ZAGREB - Lufthansa će 1. veljače 2021. krenuti na najduži putnički let u povijesti tvrtke, što će ujedno biti jedan od najposebnijih letova koje je ova kompanija izvela.
Novinski izdavači: Jedini spas od katastrofe je digitalna pretplata
MEDIJI
Novinski izdavači: Jedini spas od katastrofe je digitalna pretplata
ZAGREB - Novinski izdavači u Hrvatskoj i u okruženju ocijenili su 2020. katastrofalnom zbog rekordnog pada prodaje novina i prihoda od oglašavanja, a u 2021. planiraju nove poslovne modele - razvoj novih platformi, uvođenje digitalne pretplate, dodatnu optimizaciju i smanjenje troškova poslovanja.
Novi prijevoznici stižu u Zračnu luku Brač
SIGNALI
Novi prijevoznici stižu u Zračnu luku Brač
SPLIT - Zračna luka Brač već godinama ima dvije linije hrvatskog nacionalnog avioprijevoznika, Croatia Airlinesa. Radi se o domaćoj liniji između Zagreba i Brača koja u ljetnom redu letenja prometuje dva puta tjedno, utorkom i subotom koja će prometovati i ove ljetne sezone.
Škorić: Štete na državnim cestama i mostovima 75 milijuna kuna; najveći problem su klizišta
POSLJEDICE POTRESA
Škorić: Štete na državnim cestama i mostovima 75 milijuna kuna; najveći problem su klizišta
ZAGREB - Najveća oštećenja nastala su na državnim cestama DC37 Sisak – Petrinja - Glina, potom na DC36 Karlovac – Pokupsko – Sisak - Popovača, na DC30 Velika Gorica – Petrinja - Hrvatska Kostajnica i na DC6 Karlovac – Vojnić – Glina – Dvor, kaže Škorić.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE