GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Na Ljubljanskoj borzi prodano 4% udjela u Cinkarni

Na Ljubljanskoj borzi prodano 4% udjela u Cinkarni
VELIKI UDJEL
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.11.2018 / 16:50
Autor: Siniša Malus, sinisamalus@seebiz.eu
LJUBLJANA - Na Ljubljanskoj borzi je danas u sedam svežnjeva prodano ukupno 4 posto udjela u Cinkarni Celje. 

Promet ovim dionicama iznosio je čak osam milijuna eura, a Finance neslužbeno doznaju kako su se na strani prodaje našli neimenovani klijenti Alta Investa.

Tako je očito tema preuzimanja Cinkarne nakon nekoliko mjeseci ponovno aktualna. U lipnju je, kako smo tada pisali, luksemburški Anatol u posljednji trenutak iznenada odustao od ponude. Posljedica toga su znatne turbulencije dionica Cinkarne. Dosta toga ukazuje na klasičan slučaj tržišne manipulacije. Anatol je od ponude odustao zato što u propisanom roku ne bi stigao obaviti dubinski pregled Cinkarne. 

Čudno je od početka bilo dosta toga. Anatol je 4. lipnja podnio ponudu za preuzimanje bz naznačene cijene koju nudi. Neobično stoga što je kasnije Anatol cijenu naveo, a još čudnije je što je tu cijenu naveo a bez da je obavio dubinski pregled poslovanja Cinkarne. 

Cijena bi iznosila 220 eura po dionici nakon isplate dividende. To je u tom trenutku, kad se uračuna dividenda, bilo samo tri posto više od tržišne cijene. Već prije objave namjere je društvo u pozivu za glavnu skupštinu predložilo otkup vlastith dionica po cijeni između 170 i 210 eura. Potom je DUTB dan prije objave Anatolove namjere za preuzimanje podnio protuprijedlog prema kojem bi cinkarna vlastite dionice kupovala po cijeni između 220 i 240 eura po dionici. Na kraju je izglasan prijedlog Modre zavarovalnice prema kojem društvo otkupljuje vlastite dionice po cijeni između 250 i 300 eura. 


Tagovi: Cinkarna, Cinkarna Celje, Ljubljanska borza, Anatol, Alta Invest
PROČITAJ I OVO
Đuro Đaković značajno smanjio gubitak
POBOLJŠANJE
Đuro Đaković značajno smanjio gubitak
SLAVONSKI BROD - Grupacija Đuro Đaković u prvih devet mjeseci ove godine imala je gubitak od 31,8 milijuna kuna, što je gotovo sedam milijuna manje nego u istom lanjskom razdoblju, pokazuju podaci iz financijskog izvješća te slavonskobrodske kompanije.
EBRD i Raiffeisen kreditiraju Sojaprotein
KREDITIRANJE
EBRD i Raiffeisen kreditiraju Sojaprotein
BEOGRAD - Evropska banka za obnovu i razvoj odobrila je zajam kompaniji "Sojaprotein" u vrednosti od 25 miliona evra. Isto toliko kompanija će zajmiti od Raiffeisen banke Beograd, a novac će se koristiti za proširenje proizvodnih pogona kompanije, kao i za refinansiranje duga.
Kraš sa 42 posto višom neto dobiti
SKOK
Kraš sa 42 posto višom neto dobiti
ZAGREB - Kraš grupa je u prvih devet mjeseci ove godine ostvarila neto dobit od 26,3 milijuna kuna, što je za 7,8 milijuna kuna ili 42,3 posto više nego u istom lanjskom razdoblju, pokazuje u petak objavljeno financijsko izvješće te kompanije.
Grupa Končar više nego udvostručila neto dobit
SJAJNE BROJKE
Grupa Končar više nego udvostručila neto dobit
ZAGREB - Neto dobit Grupe Končar za razdoblje siječanj - rujan iznosi 49,2 milijuna kuna, znatno više od 20,1 milijuna kuna iz istog prošlogodišnjeg razdoblja, pokazuju podaci iz financijskog izvješća Končara objavljenog u petak.
ACI: Rezultati znatno bolji od predviđanja
DOBRE BROJKE
ACI: Rezultati znatno bolji od predviđanja
RIJEKA – Nerevidirani rezultati poslovanja tvrtke Adriatic Croatia International Club za djelatnost marina d.d. (ACI) pokazuju da je najveća hrvatska nautička tvrtka u prvih devet mjeseci 2020. ostvarila 139 milijuna HRK poslovnih prihoda.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE