GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Na hrvatskim autocestama stalno će kontrolirati brzinu

Na hrvatskim autocestama stalno će kontrolirati brzinu
BRZINA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.11.2018 / 14:58
Autor: SEEbiz / index.hr
ZAGREB - Sve su glasnije najave da će se na hrvatske autoceste uvesti kontinuirani nadzor brzine.

Da se priprema uvođenje stalnog nadzora brzine na autoceste, potvrdili su nam iz Hrvatskih autocesta.

Iz HAC-a objasnili zašto se uvodi kontinuirani nadzor brzine na autocestama

Kako kažu iz HAC-a, iako su prometne nesreće na hrvatskim autocestama relativno rijetke, kada se dogode, često imaju tragične posljedice.

"Upravo zbog činjenice da autoceste omogućuju vozačima ostvarivanje većih brzina od dopuštenih i da se time bitno narušava sigurnost prometa, HAC je odlučio podržati napore MUP-a u projektu kontrole i nadzora brzina na cestama sukladno Nacionalnom programu sigurnosti cestovnog prometa s jednim jedinim ciljem - povećanja sigurnosti prometa. Uvođenjem kontinuiranog automatskog nadzora brzina na našim autocestama povećat će se sigurnost prometa, smanjit će se posljedice prometnih nesreća, utjecat će se na promjenu ponašanja vozača, što će imati refleksiju i na način ponašanja vozača na ostalim cestama", poručuju za Index iz HAC-a.

Pojasnili su i kako će se vršiti kontinuirana kontrola brzine na autocestama.

"Jedan od načina nadzora brzine bit će mjerenje prosječne brzine vozila na određenoj dionici autoceste, a drugi način bit će radarska kontrola na točno određenoj lokaciji kao što je zona izvođenja radova gdje je upravo neprilagođena brzina najčešći uzrok prometnih nesreća. Lokacije koje će biti pod nadzorom brzine bit će obilježene prometnim znakovima koji će pravovremeno upozoriti na nadzor odnosno kontrolu brzine. Time želimo postići pravovremeno upozorenje, nije namjera u kažnjavanju", tvrde iz Hrvatskih autocesta.

Dodatno su pojasnili kako se ne radi o represivnoj mjeri.

"Ne radi se o represivnoj mjeri, nego spašavanju ljudskog života. To su u različitim stupnjevima već implementirale Norveška, Nizozemska, Austrija, Italija... Iskustva Nizozemske, gdje je mjerenje prosječne brzine prvi put uvedeno još 2001. na autocesti E19 između Rotterdama i Delfta, ukazuju na učinak smanjenja prekoračenja brzine kretanja vozila ispod 0,5 posto dok se broj smrtnih slučajeva smanjio za više od 50 posto", zaključili su iz HAC-a.

Tagovi: Hrvatske autoceste, kontrola brzine
PROČITAJ I OVO
Hoteli Maestral: PND Strategija prenosi dionice manjinskih vlasnika na glavnog dioničara
POTEZI
Hoteli Maestral: PND Strategija prenosi dionice manjinskih vlasnika na glavnog dioničara
DUBROVNIK - Dionice Hotela Maestral danas su bile najveće dobitnice na Zagrebačkoj burzi. Cijena im je uzletjela 22,2 posto, na 330 kuna, uz 16,3 tisuće kuna prometa.
IGH nastavlja ugovarati nove poslove
POSLOVI
IGH nastavlja ugovarati nove poslove
ZAGREB - Institut IGH, d.d. je kao vodeći član zajednice ponuditelja, uz IGH d.o.o. Mostar, Integru d.o.o. Mostar te GEOCON d.o.o. Čitluk, potpisao ugovor s JP Autoceste Federacije BiH d.o.o. za izradu idejnog i glavnog projekta brze ceste Mostar-Široki Brijeg-granica RH, dionica Polog-granica RH (40,5 km) približne vrijednosti od 29,9 milijuna HRK (7.765.911,00 BAM).
Sarajevski kiseljak isplatio regres svim svojim zaposlenicima
REGRES
Sarajevski kiseljak isplatio regres svim svojim zaposlenicima
SARAJEVO - Bez obzira na poslovne izazove koje je donijela pandemija, najveći proizvođač mineralne vode u BiH, kompanija Sarajevski kiseljak, nastavila je tradiciju te i ove godine isplatila regres svim svojim zaposlenicima.
dm i Glovo postaju partneri: Od sada proizvodi iz dm-a stižu direktno na vašu adresu
PARTNERSTVO
dm i Glovo postaju partneri: Od sada proizvodi iz dm-a stižu direktno na vašu adresu
BEOGRAD – Kompanija dm drogerie markt, u saradnji sa Glovom, pokrenula je novu uslugu kojom je omogućena dostava proizvoda iz dm-a na kućnu adresu. Putem Glovo zvaničnog sajta ili aplikacije kupci mogu da poruče proizvode koji će im biti dostavljeni za najviše 60 minuta.
Otkazi i smanjivanje plaća u Styriji
MEDIJI U KRIZI
Otkazi i smanjivanje plaća u Styriji
ZAGREB - Medijska kuća Styria, izdavač 24sata, Večernjeg lista i Poslovnog dnevnika, u najavljenoj racionalizaciji poslovanja krenula je s otpuštanjem tridesetak zaposlenika i smanjivanjem plaća novinarima, medijskim zaposlenicima i menadžerima u 24sata od 5 do 25 posto
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE