GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Na Europskom forumu u Rijeci predstavit će se nova Zaklada Lürssen za poticanje mladih inženjera

Na Europskom forumu u Rijeci predstavit će se nova Zaklada Lürssen za poticanje mladih inženjera
ZAKLADE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.06.2024 / 14:36
Autor: SEEbiz
RIJEKA - Sveučilište u Rijeci, Lürssen Design Centre Kvarner i Maritime Centre of Excellence organiziraju drugi Europski forum, posvećen temi održivosti maritimnih inovacijskih ekosustava.

Vrhunac ovogodišnjeg Foruma bit će predstavljanje i službeno pokretanje Zaklade Lürssen, kojom se želi doprinijeti razvoju potencijala u pomorskom sektoru, ali i potrebama zajednice. Forum će se održati u ponedjeljak 17. lipnja, od 10 sati u Atriju Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.

Nakon uspješnog prošlogodišnjeg Foruma koji je istraživao budućnost sveučilišta, ovogodišnji Forum usmjeren je na raspravu o suradnji na razvoju inovacija u kontekstu društveno odgovornog djelovanja sveučilišta i poslovnog sektora, s posebnim naglaskom na multilateralne inicijative.

„Sveučilište u Rijeci odabralo je put dinamičnog rasta, a suradnju sa širom zajednicom oduvijek smatra ključnim elementom u obostranom procesu razmjene znanja i ideja kojim razvijamo nove vještine i gledamo daleku budućnost. Tema ovogodišnjeg Foruma nipošto nije slučajna; okupili smo vrsne međunarodne i domaće stručnjake iz područja visokog obrazovanja, znanosti i poslovnog sektora s kojima ćemo nastojati pronaći odgovore na suvremene globalne izazove održivosti maritimnih gradova i regija. Naše je Sveučilište svjesno svoje društvene odgovornosti, stoga kao otvoreno i inovativno sveučilište želimo pridonijeti stvaranju pravednijeg društva i održive budućnosti. Forum je također izvrsna prilika za razmatranje dodatnih mogućnosti za suradnju na razvoju inovacija i praksi u kontekstu društveno odgovornog poslovanja“, najavila je Snježana Prijić-Samaržija, rektorica Sveučilišta u Rijeci.

Na Forumu će se razgovarati o ekonomiji zelenog vodika, društvenoj odgovornosti istraživanja i inovacija, gradovima na vodi i brojnim drugim temama. Posebnost ove konferencije jest i predstavljanje novoosnovane Zaklade Lürssen.

„Osnivanjem Zaklade želimo istaknuti našu posvećenost održivim inovacijama i jačanju lokalne zajednice. Cilj nam je svakako i pružanje podrške i osnaživanje budućih mladih inženjera i lidera. Kroz našu Grupu, obvezat ćemo se da im osiguramo sve potrebne resurse i međunarodno iskustvo kako bi razvili kompetencije za sudjelovanje u stvaranju zelene budućnosti. Detalje ćemo najaviti u ponedjeljak na konferenciji koja je nastala kao rezultat suradnje sa Sveučilištem u Rijeci, a upravo međusobnu suradnju smatramo ključem napretka društva i samog pomorskog sektora“, rekao je Peter Lürssen, izvršni direktor Grupe Lürssen.

Tagovi: Lürssen, Zaklada Lürssen, Peter Lürssen, Snježana Prijić-Samaržija
PROČITAJ I OVO
Dobit Salzgittera pala u prvom polugodištu
PAD
Dobit Salzgittera pala u prvom polugodištu
ESSEN - Dobit prije oporezivanja smanjila se njemačkom čeličnom divu Salzgitter AG u preliminarnim rezultatima za prvu polovicu 2024., dok je u drugom tromjesečju skliznula u minus, u usporedbi s istim razdobljima prethodne godine.
Snažan rast beogradskog aerodroma u prvom polugodištu
RAST
Snažan rast beogradskog aerodroma u prvom polugodištu
BEOGRAD - Zračna luka Nikola Tesla u Beogradu u prvom je polugodištu zabilježila 39.580 letova, što je devet posto više nego u istom razdoblju prošle godine.
Mađarska istražuje Aldi
ISTRAGA
Mađarska istražuje Aldi
BUDIMPEŠTA - Mađarski ured za zaštitu tržišnog natjecanja (GVH) u četvrtak je najavio pokretanje istrage protiv lokalne jedinice njemačkog lanca supermarketa Aldi zbog sumnje na nepoštenu poslovnu praksu, navodi se u izvješću državnog medija MTI.
Mišković i službeno postaje stopostotni vlasnik sarajevske tvrtke Standard Nekretnine
VLASNIŠTVO
Mišković i službeno postaje stopostotni vlasnik sarajevske tvrtke Standard Nekretnine
BEOGRAD - Srbijanski biznismen Miroslav Mišković službeno će preuzeti sarajevsku tvrtku Standard nekretnine, s obzirom da je ponuda koju je poslao prihvaćena.
Otvoren stečaj nad Varteksom
STEČAJ
Otvoren stečaj nad Varteksom
VARAŽDIN - Targovački sud u Varaždinu otvorio je danas stečaj Varteksa i za stečajnog upravitelja imenovao Tomislava Đuričina, a za 8. listopada zakazao je ročište na kojem će se ispitati tražbine vjerovnika i odlučivati o daljnjem tijeku postupka.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE