GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Na beogradskom aerodromu u junu 88,5 odsto manje putnika

Na beogradskom aerodromu u junu 88,5 odsto manje putnika
KATASTROFA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.07.2020 / 19:29
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD - Kompanija Vinci Airports, koncesionar beogradskog aerodroma "Nikola Tesla", danas je saopštila da je u drugom kvartalu ove godine na tom aerodromu broj smanjen za 94,6 odsto, a samo u junu za 88,5 odsto, u poredjenju sa istim periodom prošle godine.

“Ograničenja putovanja koje su mnoge zemlje uvele (uključujući strogo zatvaranje odnosno izolaciju stanovništva, zatvaranje granica i karantin) prouzrokovale su, u drugom kvartalu 2020. godine, gotovo potpuni prekid operacija širom aerodroma unutar mreže Vansi erports”, navodi se u saopštenju.

Broj putnika u aprilu i maju na aerodomima kojima upravlja ta kompanija opao je za gotovo 98 odsto u odnosu na isti period prethodne godine. Sa ukupno 2,4 miliona putnika opsluženih na 45 aerodroma broj putnika u drugom kvartalu 2020. godine smanjen je za 96,4 odsto u poredjenju sa drugim kvartalom 2019. godine.

Fransoa Berizo, generalni direktor kompanije Belgrade Airport koja upravlja beogradskim aerodrom je rekao da je avio-saobraćaj na globalnom nivou jedna od najteže pogodjenih industrija pandemijom korona virusa, pa je smanjenje saobraćaja u drugom kvartalu očekivano, a posledice po poslovanje će biti dugoročne.

Tokom juna su avio-kompanije sa beogradskog aerodroma postepeno obnovile letove ka ukupno 53 destinacije, od više od 100 destinacija koliko je uobičajeno u ovom periodu. Do sredine jula, obnovljeni su letovi ka dodatne 23 destinacije, ali se situacija menja svakodnevno.

“Naš aerodrom je u potpunosti spreman za prihvat svih putnika i avio-kompanija. Od kada je 18. maja započela postepena obnova redovnog putničkog avio-saobraćaja, na Aerodromu Nikola Tesla Beograd primenjene su odgovarajuće procedure i mere koje će, uz sanitarne mere koje primenjuju avio-kompanije, osigurati bezbednost svih putnika, partnera i zaposlenih”, rekao je Berizo.

Ocenio je da se ključni zadatak, da zajedno sa avio-kompanijama, vrati poverenje putnika u letenje.

Kompanija Vinci Airports upravlja razvojem i poslovanjem 45 aerodroma u Brazilu, Kambodži, Čileu, Dominikanskoj Republici, Francuskoj, Japanu, Portugaliji, Srbiji, Švedskoj, Ujedinjenom Kraljevstvu i Sjedinjenim Američkim Državama.

U saradnji sa preko 250 avio-kompanija, mreža aerodroma kojima upravlja ta kompanija opslužila je 255 miliona putnika u 2019. godini, a njen godišnji prihod iznosio je 4,9 milijardi evra, a konsolidovani prihod 2,6 milijardi evra.

Tagovi: Aerodrom Nikola Tesla, Vinci Airports, Vinci
PROČITAJ I OVO
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
POTVRDA
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
KOPRIVNICA - Podravka je poslijepodne potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis.
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
KANDIDATI
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
ZAGREB - Fortenova je izvijestila kako je od niza potencijalnih kupaca svojih tvrtki Belja, PIK Vinkovaca, Vupika i Vinke probrala najizglednije ponuđače nad kojima će napraviti dubinsko snimanje.
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
GUBICI
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
LONDON - Korporacijski egzodus iz Rusije od njezine invazije na Ukrajinu 2022. koštao je strane tvrtke više od 107 milijardi dolara u otpisima i izgubljenim prihodima, pokazala je Reutersova analiza dokumenata i izjava tvrtki.
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
OTKRIĆA
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orbán i njegova vlada u središtu su skandala s austrijskom tvrtkom “Spar” koja posjeduje trgovačke lance u Mađarskoj i drugim zemljama.
Lufthansa i sindikat postigli su dogovor o povećanju plaća osoblja zračne luke
DOGOVOR
Lufthansa i sindikat postigli su dogovor o povećanju plaća osoblja zračne luke
FRANKFURT - Njemački zračni prijevoznik Lufthansa i sindikat Verdi danas su nakon trodnevnog posredovanja, koje je uslijedilo nakon višetjednih pregovora, postigli dogovor o kolektivnom ugovoru za oko 25.000 zaposlenih u zračnoj luci, koji uključuje i povećanje plaća.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE