GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Na beogradskom aerodromu 77 odsto manje putnika nego lane

Na beogradskom aerodromu 77 odsto manje putnika nego lane
OŠTAR PAD
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.10.2020 / 18:22
Autor: SEEbiz / Beta
BEOGRAD - U trećem kvartalu ove godine broj putnika na Aerodromu "Nikola Tesla Beograd" bio je manji za 77,7 odsto u odnosu na isti period lane i iznosio je 478.000, saopštila je kompanija Vinci airports, matična grupacija kompanije Belgrejd Ejport koja upravlja Aerodromom "Nikola Tesla".

Broj putnika u julu je bio manji za 84,1 odsto, a u septembru za 69,7 odsto. 

Ukupan broj putnika za prvih devet meseci je iznosio 1.468.000, što je za 68,7 odsto manje nego u istom periodu prošle godine, navodi se u saopštenju.

 Komercijalni letovi na beogradskom aerodromu su tokom trećeg kvartala više nego prepolovljeni, pošto ih je bilo 9.972, odnosno 55,5 odsto manje u odnosu na period jul-septembar 2019. godine.

 Broj putnika opsluženih na 45 aerodroma u VINCI mreži u trećem kvartalu ove godine bio je manji za 79,1 odsto u odnosu na isti period prethodne godine i iznosio je 15 miliona putnika.

 Tokom prvih devet meseci, ukupan broj putnika smanjen je za 67,9 odsto u odnosu na isti period 2019. godine. 

Kako se navodi u saopštenju, putnički saobraćaj je zabeležio delimiččan rast tokom letnje sezone, jer su od 15. juna u zemljama Šengena postepeno otvarane granice, a ograničja putovanja su u mnogim državama bila ublažena. 

Aerodromi sa kojih se obavljaju prvenstveno turistički i domaći letovi bili su u najboljem položaju usled novonastale situacije u julu i avgustu.

 Ovo poboljšanje potrajalo je do septembra, kada su ograničenja putovanja ponovo stupila na snagu, navodi se u saopštenju.

 

Tagovi: Vinci Airports, Vinci, Aerodrom Nikola Tesla, Francois Berisot
PROČITAJ I OVO
FlyBosnia planira obnoviti letove s tri unajmljena aviona
LETOVI
FlyBosnia planira obnoviti letove s tri unajmljena aviona
SARAJEVO - FlyBosnia planira obnoviti letove sa tri unajmljena aviona. Vlasnik kompanije Al Shiddi Group potvrdio je da je potpisan ugovor za tri aviona A320 kapaciteta 180 mjesta.
Zagrebački holding poštuje načela kružne ekonomije
MODERNIZACIJA
Zagrebački holding poštuje načela kružne ekonomije
ZAGREB - Kao odgovor na klimatske promjene, Zagrebački holding već neko vrijeme investira u modernizaciju poslovanja te kontrolom i upravljanjem potrošnjom energenata, tokova otpada i vodnih resursa, nastoji smanjiti ekološki otisak poslovanja.
Mali: Nećemo dozvoliti da propadne Air Serbia
JASNA PORUKA
Mali: Nećemo dozvoliti da propadne Air Serbia
BEOGRAD - Nećemo dozvoliti da propadne Air Serbia, poručio je danas ministar finansija Siniša Mali i istakao da će država pomoći svojoj nacionalnoj aviokompaniji tako što će pokriti gubitke nastale tokom pandemije Covida19.
Windrose Airlines otkazao dio letova prema Zagrebu
POTEZI
Windrose Airlines otkazao dio letova prema Zagrebu
ZAGREB - S obzirom na činjenicu da je ulazak stranih državljana u Republiku Hrvatsku limitiran nakon posljednje uvedenih epidemioloških mjera, Windrose Airlines otkazao je određene letove prema Zagrebu u prosincu.
Lucijan Carić i Leon Juranić odbili nominaciju za Zlatnu kunu
POTEZI
Lucijan Carić i Leon Juranić odbili nominaciju za Zlatnu kunu
ZAGREB - Lucijan Carić i Leon Juranić iz DefenseCodea odbili su nominaciju za nagradu Hrvatske gospodarske komore Zlatna kuna.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE