GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Munjiza ulazi u Upravni odbor kutinske trgovačke tvrtke Lonia

Munjiza ulazi u Upravni odbor kutinske trgovačke tvrtke Lonia
KARIJERE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.06.2018 / 16:34
Autor: SEEbiz / Jutarnji list
ZAGREB - Konzultant, menadžer i poduzetnik Dragan Munjiza, poznat i kao bivši šef Konzuma, odnedavno obnaša funkciju člana Upravnog odbora kutinske trgovačke tvrtke Lonia, jedne je od 26 članica hrvatskog udruženja trgovačkih kuća Ultra gros.

- Što se tiče trgovine i hrane, imam dosta iskustva za hrvatske uvjete i vjerujem da mogu pridonijeti. Moji su zadaci jasni, to je neizvršna funkcija, stoga nisam zadužen za vođenje firme, nego da pomažem. Osim toga, to se uklapa i u djelatnost moje tvrtke Jakov Viktor i moje djelovanje kao interim menadžera - kaže Munjiza, ujedno i partner u neprofitnoj udruzi Adriatic Temporary Management Club (ATMC), koju su osnovali on i stručnjak za energetiku Miro Skalicki.

Interim menadžment je, zapravo, privremeno zapošljavanje ili angažiranje iskusnog manadžera u cilju brzog i efikasnog rješavanja različitih poslovnih problema. Uglavnom se koristi za period od nekoliko tjedana do dvije godine. ATMC ima, stoga, za cilj okupljanja, razmjene iskustava, međusobnog savjetovanja i poboljšanja kvalitete rada privremenih, odnosno interim menadžera na području Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine te Srbije.

- Želimo pomoći menadžerima koji žele raditi na projektni način i biti mjesto okupljanja. Također, želimo surađivati s head hunting agencijama, državnim ustanovama te tako pomoći ljudima s velikim iskustvom ili onima koji su u mirovini - ističe Munjiza, koji se već 12 godina bavi interim menadžmentom.
Taj je menadžer diplomirao na Ekonomskom fakultetu, na smjeru tržišnih komunikacija. Kasnije je završio još mnogo stručnih programa: INSEAD u Francuskoj i IEDC u Sloveniji, zatim program Store Wars i General Management. Usavršavao se i u Parizu, na Oxfordu i Bledu.

Svoju menadžersku karijeru započeo je 1991. godine u Atlantic grupi, gdje je radio 11 godina i prošao mnoge pozicije, od prodavača i komercijalista do potpredsjednika i jednog od članova Nadzornog odbora sestrinske tvrtke Montana. Za Agrokor, odnosno Konzum gdje je bio predsjednik Uprave, počeo je raditi 2002. godine. Istovremeno je bio i član Nadzornog odbora jedne od tvrtki unutar Agrokora iz koje je otišao 2007. godine te započeo s vlastitim projektom Jakov Viktor, koji je 2008. godine prerastao u istoimenu konzultantsku tvrtku, koja se bavi savjetovanjem u području menadžmenta i prodaje.

Nakon odlaska iz koncerna Agrokor postao je i član uprave za prodaju i marketing u Generalturistu, radio je i kao član Nadzornog odbora Megatrenda te savjetnik tvrtki Profil i Tim-kabel, a 2008. godine je postao i direktor Gastro Grupe.

Tagovi: Drago Munjiza, Lonia, Agrokor, Konzum, Atlantic Grupa, Ultra gros
PROČITAJ I OVO
Proširen Nadzorni odbor PEVEX-a
NADZORNICI
Proširen Nadzorni odbor PEVEX-a
ZAGREB - Glavna skupština je, uz tri postojeća člana Nadzornog odbora Kristinu Prokš, Damira Spudića i Eugena Perića, na četverogodišnji mandat izabrala Antoniju Glavaš, istaknutu menadžericu sa zavidnim petnaestogodišnjim iskustvom i Nenada Bračuna, također menadžera koji je u posljednje tri i pol godine obavljao funkciju direktora Z1 televizije.
EU pokrenuo postupak povratka u promet Boeingovih zrakoplova 737 MAX
PROMET
EU pokrenuo postupak povratka u promet Boeingovih zrakoplova 737 MAX
BRUXELLES - Europski regulator pokrenuo je u utorak postupak izdavanja dozvole za povratak u promet Boeingovih zrakoplova 737 MAX, prizemljenih prije gotovo dvije godine nakon dvije teške nesreće.
Preminuo Pero Gudelj, vlasnik FIS-a
IN MEMORIAM
Preminuo Pero Gudelj, vlasnik FIS-a
ZAGREB - U bolnici u Zagrebu umro je osnivač kompanije FIS Pero Gudelj. Riječ je o velikom trgovačkom lancu u BiH.
Malezija zatvara pogone najvećeg proizvođača zaštitnih rukavica zbog zaraze
POTEZI
Malezija zatvara pogone najvećeg proizvođača zaštitnih rukavica zbog zaraze
KUALA LUMPUR - Malezija je najavila zatvaranje gotovo 30 tvornica korporacije Top Glove radi testiranja i karantene nakon što je kod više od 2.000 radnika najvećeg proizvođača gumenih rukavica u svijetu potvrđena zaraza covidom 19.
Zagrebačke otpadne vode i HZJZ: Praćenjem otpadnih voda do tragova korone
PROJEKTI
Zagrebačke otpadne vode i HZJZ: Praćenjem otpadnih voda do tragova korone
ZAGREB - Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) u suradnji sa Zagrebačkim otpadnim vodama d.o.o. (ZOV) pokrenuo je projekt praćenja otpadnih voda kao odgovor na pandemiju COVID-19.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE