GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Munich Re: Globalna industrija osiguranja udvostručit će se u sljedećih 12 godina

Munich Re: Globalna industrija osiguranja udvostručit će se u sljedećih 12 godina
PROCJENE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.05.2018 / 08:16
Autor: SEEbiz / Svijet osiguranja
FRANKFURT - Globalna industrija osiguranja rast će više od svjetske ekonomije 2018. i 2019., prema nedavnim prognozama Munich Rea, globalnog reosiguratelja. Očekuje se da će tržište svjetskog osiguranja u 2030. godini dosegnuti volumen od 7,9 trilijuna eura.

"Ove i sljedeće godine očekujemo rast globalne premije za više od 460 milijardi eura, što je jednako prosječnoj godišnjoj stopi rasta od 5,3 posto (realno, tj. prilagođeno inflaciji: 3,7 posto), dok se kod globalnog BDP-a očekuje porast od samo 4,9 posto (3,3 posto realno)", prema istraživanju "Insurance Market Outlook for 2018/2019", koje je nedavno objavio Munich Re.

Životno osiguranje će se, kako sada izgleda, vratiti snažnom godišnjem rastu premije od 5,6 posto (realno 3,9 posto) nakon slabe 2017. godine, dok će neživotna osiguranja profitirati od trenutno povoljnog gospodarskog okruženja, te u tom smislu Munich Re očekuje godišnju stopu rasta od 4,9 posto (realno 3,3 posto). "Države u razvoju su glavni pokretači rasta, ali nešto čvršće stope rasta u visoko industrijaliziranim državama također pridonose tom pozitivnom razvoju".

Dugoročni izgledi za osiguranje predviđaju za 2030. godinu volumen od 7,9 trilijuna eura - gotovo dvostruko veći od 4,2 trilijuna eura u 2017. "Od dodatne premije u iznosu 3,7 trilijuna eura do 2030., samo iz Kine se očekuje oko 1,2 trilijuna eura. Gotovo dvije trećine toga vjerojatno će proizaći iz poslova životnog i zdravstvenog osiguranja, dok ostatak dolazi od neživotnog osiguranja".

Prema riječima predstavnika tvrtke Munich Re, InsurTechs će imati podređeni dio u rastu tržišta. "Iako smatramo da inovativni start-upovi mogu dovesti do nečega što bi pridonijelo povećanju premije na tržištima i državama u razvoju, zapravo ne očekujemo dodatne prihode od premija u razvijenim zemljama. Tamo će InsurTechs znatno promijeniti tržište kroz svoju ulogu digitalnih brokera, kao i kroz inovacije proizvoda i korištenje novih tehnologija, no ne očekujemo da će to rezultirati značajnim promjenama u rastu premije".

Tagovi: Munich Re, globalna industrija osiguranja, sektor osiguranja
PROČITAJ I OVO
EU dogovorila hitnu isporuku 50 milijuna doza Pfizera
ISPORUKE
EU dogovorila hitnu isporuku 50 milijuna doza Pfizera
BRUXELLES - Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen objavila je u srijedu da je s BioNTech/Pfizerom postignut dogovor o isporuci 50 milijuna doza cjepiva u drugom tromjesječju te najavila početak pregovora za treći ugovor o nabavi 1,8 milijardi doza od toga proizvođača za sljedeće dvije godine.
Dio stručnjaka protiv zabrane cjepiva Johnson&Johnsona
CJEPIVA
Dio stručnjaka protiv zabrane cjepiva Johnson&Johnsona
NEW YORK - Navodni problem s cjepivom protiv koronavirusa proizvođača Johnson & Johnson istovremeno je ozbiljan i rijedak, zbog čega je donositeljima odluka to poseban izazov.
Europski sud odbacio žalbu Ryanaira na odobrenu državnu pomoć SAS-u i Finnairu
ŽALBA
Europski sud odbacio žalbu Ryanaira na odobrenu državnu pomoć SAS-u i Finnairu
BRUXELLES - Irska niskobudžetna zrakoplovna kompanija Ryanair izgubila je u srijedu dva spora na Općem sudu EU-a koje je pokrenula zbog odobrene državne pomoći švedskom i finskom konkurentu.
Invej želi ceo Vital, po akciji ponudio 1.030 dinara
PONUDA
Invej želi ceo Vital, po akciji ponudio 1.030 dinara
VRBAS – Beogradski AD Invej želi da preuzme 30,9 procenata akcija i postane jedini vlasnik fabrike ulja i biljnih masti „Vital“ u Vrbasu, navodi se u ponudi za preuzimanje objavljenoj na Beogradskoj berzi.
Vlada CG raskida ugovor za Luku Budva
RASKID
Vlada CG raskida ugovor za Luku Budva
PODGORICA - Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma uskoro će predložiti Vladi da stavi van snage zaključak od 10. aprila 2017. godine kojim je firmi Duklej marina, čiji je vlasnik američki biznismen Neil Emilfarb, omogućeno da nastave da koriste Luku Budva i nakon isteka ugovora, a sve dok država ne nađe koncesionara, piše Dan.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE