GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

MT Abraham gradi solarnu elektranu i liniju za finalne proizvode aluminija u Mostaru

MT Abraham gradi solarnu elektranu i liniju za finalne proizvode aluminija u Mostaru
PROJEKTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.09.2022 / 16:22
Autor: SEEbiz / H
MOSTAR - Predsjednik izraelske M.T. Abraham grupe Amir Gross Kabiri, koja je u najmu pogona mostarskog Aluminija, najavio je skori početak radova na izgradnji solarne elektrane, pokretanje pogona tvornice Anoda te proizvodne linije sa finalnim proizvodima od aluminija.

U intervju za portal Bloomberg Adria, Kabiri je istaknuo kako je glavni projekt Aluminij Industrije iz Mostara izgradnja fotonaponske solarne elektrane snage od 60 megawata. To bi po njemu trebalo zadovoljiti sve energetske potrebe tvornice, uključujući potrebe ljevaonice i tvornice anoda.

Projekt fotonaponske elektrane bi trebao biti okončan tijekom 2023., kada se očekuje i ponovno početak rada tvornice anoda, koja će anode isporučivati za europsko tržište.

"Osim toga, očekujemo početak izgradnje naše proizvodne linije za ekstruziju krajem 2023. godine, što će nam omogućiti da našim klijentima pružimo cjelovito rješenje, od polugotovih do gotovih proizvoda", istaknuo je predsjednik MT Abraham Grupe Amir Gross Kabiri.

Naveo je da je nakon upravo okončanog procesa osuvremenjavanja pogona tvornice Ljevaonice proizvodnja trupaca, gredica i ploča povećana na 14.500 metričkih tona, što je čak 14 puta više nego što su proizvodili na početku obnove rada Aluminija u drugome dijelu 2020. godine.

Po njegovim riječima, svojom proizvodnjom mostarski Aluminij trenutačno osigurava više od 20 posto potrošnje trupaca na talijanskome tržištu.

Upitan o problemima s visokom cijenom električne energije i plina u proizvodnji aluminija, izraelski biznismen je odgovorio Europa mora dodatno regulirati tržište kako bi industrija dobivala redovnu opskrbu energijom po razumnoj cijeni.

Mostarski Aluminij prestao je s radom u ljeto 2019. godine zbog velikih dugovanja, a rad je obnovljen sljedeće godine nakon što je kompanija dana u najam izraelske MT Abraham Group. Oko 300 radnika ponovno je angažirano u kompaniji u kojoj je do trenutka gašenja radilo oko 900 djelatnika.

Tagovi: MT Abraham, solarna energija, aluminij
PROČITAJ I OVO
McKinsey na meti istrage zbog opioida
ISTRAGA
McKinsey na meti istrage zbog opioida
NEW YORK - McKinsey & Co je pod kaznenom istragom u Sjedinjenim Državama zbog navoda da je ta konzultantska tvrtka igrala ključnu ulogu u raspirivanju epidemije opioida, a savezni tužitelji upućuju na njezin rad savjetujući proizvođača OxyContina Purdue Pharma i druge proizvođače lijekova, troje ljudi upoznatih s tim pitanjem rekao je.
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
PRODAJA
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
POŽEGA - Koanditorska industrija Zvečevo izvijestila je da je dosadašnji većinski vlasnik te požeške kompanije i donedavni predsjednik Uprave Zdravko Alvir realizirao prodaju ukupno 213.167 redovnih dionica Zvečeva serije A i 74.562 redovne dionice serije B., te tako više nema dionica te kompanije u svom vlasništvu.
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
GUBITAK
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
SEATTLE - Američki proizvođač zrakoplova Boeing prvo je ovogodišnje tromjesečje završio s dubokim gubitkom od 343 milijuna dolara, dok je prije godinu dana iznosio 414 milijuna dolara.
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
DIVIDENDA
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
POREČ – Na održanoj Glavnoj skupštini Valamara usvojena je odluka o isplati dividende dioničarima u visini od 0,22 eura po dionici, što je 10 % više nego u prethodnoj godini.
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
REKORDI
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
AMSTERDAM - United Grupa (UG), vodeća telekomunikacijska i medijska tvrtka u jugoistočnoj Europi, ostvarila je rekordne financijske rezultate u 2023. godini.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE