GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Motel Plitvice potonuo u stečaj

Motel Plitvice potonuo u stečaj
AGONIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.07.2024 / 16:42
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Direktor Motela Plitvice d.o.o podnio je zagrebačkom Trgovačkom sudu prijedlog za otvaranje stečaja navodeći kao stečajne razloge nemogućnost plaćanja obaveza, prestanak djelatnosti zbog nemogućnosti rada na odmorištu u Lučkom, zaključno istaknuvši da je tvrtka bez radnika.

Uz prijedlog za otvaranje stečaja, direktor Hrvoje Bilić podnio je bilancu poduzeća od 1. siječnja do 31. svibnja prema kojoj preneseni akumulirani gubitak poslovanja iz prethodnih godina iznosi čak 11,93 milijuna eura.

Prijedlog za otvaranje stečaja podnesen je nakon započete rekonstrukcije i uređenja odmorišta Zagreb na autocesti A3 prema Bregani koji uz ostalo predviđaju i rušenje nekada popularnog motela Plitvice.

Prema medijskim napisima, procijenjena vrijednost prve faze uređenja odmorišta Zagreb je 7,8 milijuna eura, a u sklopu druge faze uređenja odmorišta, osim rušenja motela Plitvice, planirano je uređenje preostalih površina odmorišta, gradnja nova benzinska crpka s trgovinom i ugostiteljskim objektom i to samo na južnoj strani odmorišta.

Predstečaj tvrtke Motel Plitvice d.o.o. bio je otvoren krajem 2021. zbog, kako se u medijima navodilo, nagomilanog duga od 39,6 milijuna kuna, od čega na Hrvatske autoceste (HAC) otpada 33,4 milijuna kuna. Realizacija novog odmorišta ovisit će o sudskom postupku i utvrđivanju stečaja nad tvrtkom koja upravlja motelom Plitvice, a koja godinama posluje s gubitkom.

Motel Plitvice građen je tijekom 1983. i 1984. a investitori su bili Nacionalni park Plitvice, Ina-Trgovina i nekadašnja Samoupravna interesna zajednica (SIZ) za ceste SR Hrvatske. Izvođač radova bila je Industrogradnja iz Zagreba zajedno s više desetaka kooperanata.

Projektanti objekta s upečatljivom pasarelom – pješačkim mostom preko autoceste bili su zagrebački arhitekti Zdravko Bregovac i Ivan Piteša, a sam motel je, prema mišljenju stručnjaka, jedan od najreprezentativnijih primjeraka jugoslavenskog dizajna 80-ih godina prošlog stoljeća.

Tagovi: Motel Plitvice, plitvice, stečaj, Zdravko Bregovac, Ivan Piteša ina, hac, siz
PROČITAJ I OVO
Rusi planirali atentat na šefa Rheinmetalla
NOVI DETALJI
Rusi planirali atentat na šefa Rheinmetalla
BERLIN - Američki CNN je izvijestio o ruskim planovima za atentat na Armina Pappergera, šefa koncerna Rheinmettal, njemačkog proizvođača oružja. To je izazvalo zgražanje njemačkih političara. Rusija opovrgava te optužbe.
Airbus reže troškove kako bi spasio ovu godinu
REZOVI
Airbus reže troškove kako bi spasio ovu godinu
PARIZ - Airbus je pokrenuo program rezanja troškova i zamrzavanja ukupnog broja zaposlenih kako bi poboljšao performanse u svom osnovnom poslovanju proizvodnje aviona 2024. i kasnije, tjednima nakon što je bio prisiljen smanjiti ciljeve za proizvodnju mlaznjaka, rekli su izvori iz industrije.
Unilever gasi 3200 radnih mjesta u Europi
REZOVI
Unilever gasi 3200 radnih mjesta u Europi
LONDON - Britanski multinacionalni proizvođač robe za široku potrošnju Unilever planira do kraja iduće godine ugasiti nešto više od tri tisuće radnih mjesta u uredima u Europi, potvrdio je glasnogovornik medijska izvješća.
Lufthansa srezala prognoze nakon slabijeg drugog tromjesečja
LOŠIJE PROGNOZE
Lufthansa srezala prognoze nakon slabijeg drugog tromjesečja
FRANKFURT - Njemački zrakoplovni div Lufthansa Group smanjio je svoju financijsku prognozu za godinu nakon razočaravajućeg rezultata u drugom tromjesečju.
Končar i Siemens Energy učvrstili partnerske odnose novim zajedničkim ulaganjem
SURADNJA
Končar i Siemens Energy učvrstili partnerske odnose novim zajedničkim ulaganjem
ZAGREB – Predstavnici društava KONČAR d.d. i Siemens Energy potpisali su Sporazum o zajedničkom pothvatu (Joint Venture).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE