GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Morsko dobro saglasno da putnici sa kruzera koriste Luku Zelenika

Morsko dobro saglasno da putnici sa kruzera koriste Luku Zelenika
KRUZERI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.10.2018 / 09:53
Autor: SEEbiz / CdM
HERCEG NOVI - Opretater Luke Zelenika, preduzeće Mješovito A.D. dobiće saglasnost Morskog dobra da ubuduće može koristiti luku za iskrcaj izletnika sa kruzera. To bi trebalo da prihvatiti i Ministarstvo saobraćaja i pomorstva, odnosno Lučka kapetanija u Kotoru, kazao je za Radio Jadran agent Boka Adriatic agencije, Jovan Moric.

Na jučerašnjem sastanku predstavnika Mješovitog i Morskog dobra postignut je usmeni dogovor oko dalje prakse prihvata izletnika u Luku Zelenika, ali u ponedjeljak se očekuju i zvanične informacije i potvrde.

"Pošto je Luka Zelenika od lokalnog značaja, za nju je nadležno Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom, zbog čega je Ministarstvo saobraćaja i pomorstva sve prebacilo na njih. Ako oni daju saglasnost, a rekli su da hoće, ne bi trebalo da bude više problema. Juče nisu stigli da završe papirologijuu, ali sačekaćemo do ponedjeljka", objašnjava Moric.

Iz Morskog dobra su Radiju Jadran kazali da Luka Zelenika funkcioniše kao luka od lokalnog značaja, otvorena za međunarodni pomorski saobraćaj.

"Sidrište je određeno planom kojeg je donijelo nadležno Ministasrtvo, uz saglasnost Lučke kapetanije. Korisnik Luke Zelenika je A.D. Mješovito, a sidrištem upravlja JP Morsko dobro (postupak ustupanja-javni poziv za davanje na korišćenje je u toku", navode iz Morskog dobra.

Dalje objašnjavaju da brod koji uplovljava u Luku vezuje se na mjesto za privez na operativnoj obali, ili na lučkom sidrištu, koje odredi kocesionar-korisnik, uz saglasnost Ministarstva i Lučke kapetanije.

"JP morsko dobro brodaru/agentu donosi rješenje o plaćanju naknade za sidrenje i upotrebu obale. Dakle, uredno prijavljeni brod za dolazak (brodara ili njegovog agentna), može se vezati u Luku, ili na sisdrištu, uz saglasnost nadležnog organa", potvrđuju iz Morskog dobra.

Inače, Jovan Moric ističe da mega kruzer Crown Princess u srijedu možda neće ni imati potrebu da se sidri u Zelenici, ukoliko vremenske prilike budu pogodne. Jer, ipak, glavna mju je luka u Kotoru. Međutim, ubuduće bila bi velika šteta za Crnu Goru da brodovi ne pristaju u Luci Zelenika, koja je dobra alternativa za prihvat putnika.

Tagovi: Morsko dobro, Luka Zelenika, Jovan moric, kruzeri
PROČITAJ I OVO
Končar održao poslovni skup u Podgorici i sastao se s crnogorskim premijerom
KONTAKTI
Končar održao poslovni skup u Podgorici i sastao se s crnogorskim premijerom
PODGORICA - S ciljem jačanja gospodarske suradnje uspješno je održan poslovni skup KONČARA kojem su prisustvovali ministrica gospodarstva Dragica Sekulić, ministar financija  Crne Gore Darko Radunović, ministar prometa i pomorstva Osman Nurković, kao i Veleposlanik Republike Hrvatske u Crnoj Gori Nj. E. Veselko Grubišić.
Neto dobit Kraša u 2019. potonula 68,7%
POTONUĆE
Neto dobit Kraša u 2019. potonula 68,7%
ZAGREB - Kraš grupa je u 2019. ostvarila neto dobit od 15,6 milijuna kuna, što je smanjenje za 68,7 posto u odnosu na 2018. godinu, kada je iznosila 49,7 milijuna kuna, pokazuje konsolidirano financijsko izvješće Kraša, iz kojeg napominju kako su se na ukupni rezultat odrazile povećane rezervacije.
Thyssenkrupp prodao odjel dizala za 17 milijardi eura
PRODAJA
Thyssenkrupp prodao odjel dizala za 17 milijardi eura
FRANKFURT - Njemački industrijski div Thysenkrupp objavio je da je prodao odjel za proizvodnju dizala za 17,2 milijarde eura investicijskom konzorciju koji su oformili investicijski fondovi Advent i Cinven i zaklada njemačke rudarske tvrtke RAG.
LOT dobio odobrenje za preuzimanje Condora
ZELENO SVJETLO
LOT dobio odobrenje za preuzimanje Condora

BERLIN - Njemačka antimonopolska agencija je odbrila preuzimanje njemačke aviokompanije Condor (DE/CFG) od strane poljske vazduhoplovne grupacije PLG.

ZET uvodi novu autobusnu liniju od Dubrave do Kozari Boka
LINIJE
ZET uvodi novu autobusnu liniju od Dubrave do Kozari Boka

ZAGREB - Zagrebački električni tramvaj (ZET) najavio je kako će u ponedjeljak 2. ožujka promet pustiti novu autobusnu liniju broj 235 koja će prometovati na trasi Dubrava - Trnava - Kozari Bok.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE