GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Moody's: United Group previše platio za slovensku i hrvatsku podružnicu CME-a

Moody's: United Group previše platio za slovensku i hrvatsku podružnicu CME-a
OCJENE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.07.2017 / 09:13
Autor: SEEbiz
LONDON - Moody's Investors Service potvrdio je svoj B2 korporativni family rejting (CFR) za Adria Midco, holding kompaniju koju je osnovao private equity fond KKR za preuzimanje kablovskih operatera na tržištima bivše Jugoslavije. 

Međutim, rejting agencija je promijenila izglede za rejting Adrie i njene ujedinjene podružnice United Group B.V. na negativne sa stabilnih, navodi se. 

Istodobno, Moody's je dodijelio ocjenu B2 za namjeravanu emisiju dužničkih vrijednosnih papira od 1,35 milijardi eura (dospijevaju 2022-24, a sastoje se od fiksnih i promjenjivih stopa) a koje će izdati United Group BV. Ocjena B2 na postojeće 775 milijuna eura vrijedne stare obveznice do 2020. ostat će nepromijenjena i bit će povučena nakon otplate ovih instrumenata. Moody's je također smanjio Adria-inu vjerojatnost od defaulta na B2-PD sa B1-PD. 

Agencija za rejting takođe je navela da rejting akcija slijedi objavu da je Adria postigla sporazum o preuzimanju televizijskih poslova Central Europe European Media Enterprises Ltd. u Sloveniji i Hrvatskoj, u ukupnom iznosu od 230 milijuna eura. Novčani prihod od 1,35 milijardi eura novih obveznica bit će upotrijebljen za financiranje 200 mil. eura cijene preuzimanja ( ostatak će se kao gotovo novac utrošiti u okviru revolving kredita), otplatu PIK kredita od 229,2 milijuna eura (uključujući obračunatu kamatu) na Adria TopCo BV (holding kompaniju izvan holdinga Adria Midco); refinanciranje postojećih osiguranih obeznica od 775 milijuna eura i isplatu troška postojećeg revolving kredita (koji će biti ukinut i zamijenjen novim) i plaćanje premije za otkup, troškova obračunate kamate i transakcije procijenjene na oko 60 milijuna eura. 

"Promjena u izgledu na negativne odražava povećanje nivoa poluge na Adria nivou zbog refinanciranja i M&A transakcije, što rezultira da kompanija ima ograničenu mogućnost za odstupanje od svog poslovnog plana u narednih 12-18 mjeseci", kaže Gunjan Dixit, potpredsjednica Moody'sa - viši kreditni službenik i vodeći analitičar za Adria. 

Moody's procjenjuje da će bruto dug / EBITDA kompanije porasti na 6,8x sa oko 5x prije transakcije. 

"Ova visoka poluga je u izvjesnoj mjeri uravnotežena solidnim operativnim momentom kompanije, ostvarivanjem prihoda i rastom EBITDA, kao i poboljšanjem obujma operacija u posljednjih nekoliko godina", dodala je Dixit. 

Moody's gleda na kupovinu imovine CME-a kao dobar strateški potez, čime kompanija dobija vlasništvo nad tržišnim kanalima na dva postojeća tržišta. Moody's prepoznaje da postoji dobar EBITDA u slovenskoj imovini, jer je njen vodeći besplatni kanal POP TV nedavno pretvoren u kanal za plaćanje i otvara put za povećanje budućih prihoda. Poduzeća pružaju Adriji mogućnost da iskoristi snažne produkcijske mogućnosti kompanije CME za lokalne sadržaje (posebno u Hrvatskoj) koji se mogu koristiti na produkcijskim platformama Adrije. Stjecanje će također doprinijeti određenim prihodovnim i operativnim sinergijama. Međutim, akvizicija je, smatraju u Moody'su, precijenjena.

Tagovi: Moody\'s: United Group, CME, Nova TV, POP TV
PROČITAJ I OVO
CIAK Grupa preuzela Trgometal
ŠIRENJE
CIAK Grupa preuzela Trgometal
ZAGREB - CIAK Grupa priopćila je kako je 3. ožujka finalizirala ugovor o preuzimanju Trgometala.
Zračna luka Zagreb cilja na low cost aviokompanije
LOW COST
Zračna luka Zagreb cilja na low cost aviokompanije
ZAGREB - Zračna luka Zagreb započela je pregovore o dovođenju low cost aviokompanija kako bi se potaknuo rast jer pandemija koronavirusa i dalje uveliko utječe na industriju.
Profitne i EBITDA marže: HT na vrhu
MARŽE
Profitne i EBITDA marže: HT na vrhu
ANALIZA - Rezultati za 2020. godinu uključuju posljedice hrvatske turističke sezone koje izravno i neizravno utječu na mnoge hrvatske bluechipove.
FT: EU traži pristup cjepivima AstraZenece proizvedenima u Americi
CJEPIVA
FT: EU traži pristup cjepivima AstraZenece proizvedenima u Americi

LONDON - Europska unija zatražit će od Sjedinjenih Država da dozvole izvoz cjepiva AstraZenece kako bi nadomijestila vlastite nedostatke u opskrbi, objavio je u subotu Financial Times (FT).

Hrvatska s najmanjim udjelom žena na menadžerskim pozicijama u EU
PORAZNO
Hrvatska s najmanjim udjelom žena na menadžerskim pozicijama u EU
ZAGREB - Hrvatska je na začelju ljestvice zemalja Europske unije po udjelu žena na menadžerskim pozicijama, koje su i na razini Unije još uvijek daleko od ravnopravnosti s muškarcima, pokazuje izvješće europskog statističkog ureda.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE