GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Montenegro Airlinesu opet blokiran račun

Montenegro Airlinesu opet blokiran račun
BLOKADA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.10.2017 / 08:37
Autor: SEEbiz / Vijesti
PODGORICA - Montenegro Airlines u blokadi je od 10. septembra, a dug po osnovu blokade je 30. septembra iznosio 2,2 miliona eura, navedeno je u spisku blokiranih kompanija koju je juče objavila Centralna banka.

Taj iznos je u julu već pokušavala da naplati Kontrola letjenja Srbije i Crne Gore (SMATSA), ali je kasnije miješanjem Vlade blokada povučena. 

MA  državi za poreze i doprinose na zarade koje nijesu plaćali od 2012.  duguje 14 miliona. Na kraju prošle godine dug Aerodromima Crne Gore iznosio je 17,8 miliona eura,  Celastial Aviation Trading 4,5 miliona, Embraeru 1,7 miliona, Aerodromu Beograd 1,5 miliona, Jugopetrolu 790 hiljada, Eurocontrol 702 hiljade, Generali osiguranje Beograd 415 hiljada...

Na novom spisku blokiranih firmi nalazi se 30-ak opštinskih preduzeća i ustanova kojima je Poreska uprava prošle sedmice blokirala račune jer kasne sa plaćanjem reprogramiranog poreskog duga. Blokada se odnosi na dio rata koji su dužni, a ne na cijeli dug.

Na spisku su  Lokalni putevi Pljevlja, od kojih se blokadom potražuje  8,9 hiljada, Agencija za izgradnju i razvoj Berana 14,4 hiljade, Vodovod Kolašin 4,6 hiljada, Komunalne djelatnosti Plav 5,3 hiljade, Komunalne usluge Pljevlja 10,9 hiljada, Komunalno Berane 195 hiljada...

Među blokiranima je i Fudbalski klub Lovćen za 173 hiljade, Sportski centar Berane 7,2 hiljade, Sportski centar Cetinje 5,4 hiljade, Ski-centar Hajla Rožaje 2,7 hiljada, Čistoća Pljevlja 30 hiljada, Centar za kulturu Rožaje 2,4 hiljade, Narodna biblioteka Rožaje 1,8 hiljada, Umjetnička galerija Pljevlja dvije hiljade, Javno preduzeće za uzgoj i zaštitu divljači Ulcinj 2,3 hiljade, Centar za kulturu Ulcinj 13,3 hiljade, Narodna biblioteka Pljevlja 3,9 hiljada, Radio Berane 2,1 hiljadu, Radio-televizija Pljevlja 23,5 hiljada, Turistička organizacija Berane 1,8 hiljada...

U blokadi je i račun Opštine Bijelo Polje dva dana zbog hiljadu eura.

Među novim firmama čiji je račun blokiran tokom septembra nalazi se i Bicent - Bošnjački inforativni centar iz Rožaja zbog duga od 8.386 eura. Ta firma/nevladina organizacija je poznata jer je među onim koje najviše novca dobijaju iz državnih fondova za pokretanje projekata. Njeni osnivači su Alma Nurković, kćerka ministra saobraćaja Osmana Nurkovića, i Senad Mujević koji je i njen izvršni direktor. Bicent je u proteklih šest godina, kako je ranije objavljivano, od države dobio preko 100 hijada eura, a ove godine 15.040 eura za dva projekta.

Među novoblokiranim sa većim dugom je fabrika namještaja Nivel,  Vladimira Đurovića, zbog 534 hiljade eura, građevinska firma Giprom Bar, Željka  Vašalića, zbog 141 hiljade eura, mljekara Farmedia iz Bistrice u Zeti, Savića Dobrovića, zbog duga od 98 hiljada eura.

Tagovi: Montenegro Airlines, SMATSA, Aerodromi Crne Gore, Aerodrom Nikola Tesla, Celastial Aviation Trading
PROČITAJ I OVO
Croatia osiguranje lansiralo indeksno osiguranje od nedostatka vlage u tlu (suše)
POTEZI
Croatia osiguranje lansiralo indeksno osiguranje od nedostatka vlage u tlu (suše)
ZAGREB - CROATIA osiguranje, tržišni i digitalni lider na području osiguranja koji posluje u sastavu Adris grupe, lansiralo je indeksno osiguranje od nedostatka vlage u tlu (suše), najznačajnijeg rizika koji već niz godina uzrokuje značajne štete u poljoprivredi.
Ruski prijevoznici od kraja travnja lete prema Zračnoj luci Pula
LETOVI
Ruski prijevoznici od kraja travnja lete prema Zračnoj luci Pula
PULA - Od 25. travnja, ruska aviokompanija S7 Airlines obnovit će promet na liniji Moskva - Pula - Moskva. Ovaj će avioprijevoznik liniju iz Moskve obavljati iz zračne luke Domodedovo, prenosi Croatian Aviation.
Pfizer najavio i treću dozu cjepiva
CJEPIVO
Pfizer najavio i treću dozu cjepiva
NEW YORK - Dok je kod nas i dalje tema koliko je ljudi uopće primilo i prvu dozu cjepiva protiv novog koronavirusa, u svijetu se promišlja i o tome hoće li za 6 do 12 mjeseci nakon primjene druge doze trebati još jedna.
Boeing prodao petnaest aviona 737 MAX Dubai Aerospace Enterpriseu
PRODAJA
Boeing prodao petnaest aviona 737 MAX Dubai Aerospace Enterpriseu
SEATTLE - Američki proizvođač zrakoplova Boeing prodao je leasing kompaniji Dubai Aerospace Enterprise 15 aviona 737 MAX čija je proizvodnja prošle godine morala biti zaustavljena zbog dvije nesreće u Indoneziji i Etiopiji.
Shoppster preuzima D express
AKVIZICIJE
Shoppster preuzima D express
BEOGRAD - Ecommerce platforma Shoppster iz sastava United Groupa planira da kupi kurirsku kompaniju D express u Srbiji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE