GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Montenegro Airlines zatvara predstavništva širom Evrope, u Beogradu 50% manje zaposlenih

Montenegro Airlines zatvara predstavništva širom Evrope, u Beogradu 50% manje zaposlenih
REZOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.03.2020 / 08:31
Autor: SEEbiz
PODGORICA - Crnogorski državni avio-prevoznik Montenegro Airlines doneo je odluku o ukidanju predstavništava u Moskvi, Parizu, Beču, Frankfurtu i Londonu, kao i o smanjenju broja zaposlenih do 50% u predstavništvu Beograd.

U avio-kompaniji kažu da je ova odluka doneta u skladu sa novim trendovima u avio-industriji koje karakteriše, kako ističu, visoki stepen digitalizacije u poslovanju i samim tim smanjena potreba za fizičkim prisustvom predstavnika na ciljnim tržištima, a biće sprovedena do kraja ljetnje sezone, prenosi portal CdM.

Osim toga, Odbor direktora Montenegro Airlinesa je definisao rokove za izradu inovirane komercijalne strategije kompanije koja treba da definiše jasnu tržišnu profilaciju kompanije u narednom periodu i mjere koje je neophodno preduzeti u tom pravcu.

- U toku su aktivnosti koje se tiču kratkoročne i dugoročne nabavke aviona. Definisan je rok od najviše 30 dana za izradu novog pravilnika o unutrašnjoj organizaciji, sistematizaciji i opisu poslova, koji treba da omogući dodatnu optimizaciju broja zaposlenih - navodi se u saopštenju avio-prevoznika.

Dodaje se, takođe, da se ugovori koji su na određeno vrijeme nakon isteka neće produžavati osim u slučaju licenciranog i deficitarnog osoblja.

Na sjednici su razmatrane, između ostalog, i aktivnosti vezane za sprovođenje plana finansijske konsolidacije i rezultati koji su po tom pitanju ostvareni od početka 2020.

- Za prva dva mjeseca 2020. godine Montenegro Airlines je prevezao preko 55.000 putnika, ili 1,3% više i ostvario bolji poslovni rezultat za 120.000 EUR u odnosu na isti period prethodne godine, uz 2% bolju popunjenost putničke kabine - navodi se u saopštenju kompanije.

Zaključeno je i da novonastala situacija sa Covid-19 virusom predstavlja značajnu opasnost za uspješno poslovanje u narednom periodu.

- Kompanijske operativne i komercijalne službe maksimalnu pažnju posvećuju ovom problemu, pre svega u cilju zaštite putnika i osoblja od samog virusa, ali i zaštite poslovanja kompanije od posledica koje je širenje virusa izazvalo na tržištu - poručio je menadžment kompanije Montenegro Airlines.

Tagovi: Montenegro Airlines, Beograd
PROČITAJ I OVO
Gorenje Home uspešno okončalo pregovore sa Emotionom, uskoro početak proizvodnje u Zaječaru
PREGOVORI
Gorenje Home uspešno okončalo pregovore sa Emotionom, uskoro početak proizvodnje u Zaječaru
ZAJEČAR - Kompanija Gorenje Home uspešno je okončala pregovore sa nemačkim Emotionom, dugogodišnjim kupcem sanitarnih uređaja zaječarske fabrike, koji u junu počinje sopstvenu proizvodnju u pogonima ove fabrike.
Njemačka planira pomoć za Deutsche Bahn
POMOĆ
Njemačka planira pomoć za Deutsche Bahn
BERLIN - Njemačka vlada priprema pomoć za državno željezničko poduzeće Deutsche Bahn koja će uključivati financijsku podršku i podizanje granica zaduživanja kako bi se ublažile posljedice koronakrize, pokazuje dokument dostupan Reutersu.
HUP: Pokreće se izbor za novog predsjednika/ce
POSLODAVCI
HUP: Pokreće se izbor za novog predsjednika/ce
ZAGREB - Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) pokreće izbor novog predsjednika/ce HUP-a, izvijestili su u srijedu iz HUP-a nakon sjednice nekoliko tijela te udruge, a uoči izvanredne sjednice Skupštine.
Ralph Lauren razočarao kvartalnim rezultatima
GORE OD OČEKIVANJA
Ralph Lauren razočarao kvartalnim rezultatima
NEW YORK - Ralph Lauren Corp je ostvario kvartalni gubitak veći od očekivanog, jer su trgovine širom svijeta koje prodaju jakne, kapute i polo majice bile prisiljene zatvoriti vrata zbog pandemije COVID-19.
Turkish Airlines odgađa preuzimanje novih aviona
UŠTEDE
Turkish Airlines odgađa preuzimanje novih aviona

ANKARA - Turkish Airlines koji je obustavio gotovo sve svoje putničke letove zbog pandemije koronavirusa vjerojatno će odgoditi isporuku naručenih aviona od Boeinga i Airbusa.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE