GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Montenegro Airlines: Prvi komercijalni letovi u junu

Montenegro Airlines: Prvi komercijalni letovi u junu
LETOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.05.2020 / 14:44
Autor: SEEbiz
PODGORICA - U Montenegro Airlinesu očekuju da će prve komercijalne letove imati u junu. Predstavnici nacionalne avio-kompanije pretpostavljaju da će prvi letovi biti uspostavljeni ka destinacijama u regionu, saopšteno je Pobjedi iz Montenegro Airlinesa.

"Imajući u vidu ublažavanje restrikcija u Crnoj Gori kao i u većem broju zemalja Evrope u posljednjih nekoliko dana, očekujemo da ćemo prve letove imati u junu i to ka destinacijama slične epidemiološke situacije", kazali su Pobjedi iz Montenegro Airlinesa.

U Montenegro Airlinesu pretpostavljaju da će prvi letovi biti uspostavljeni ka destinacijama u regionu.

"Potom bi u narednih mjesec dana letovi bili uspostavljeni i ka svim destinacijama ka kojima saobraćamo naravno, pod uslovom da je let ka tim zemljama dozvoljen", rekli su iz Montenegro Airlinesa.

Putnički komercijalni avio-saobraćaj u Crnoj Gori obustavljen je od 16. marta, osim najavljenog dolaska crnogorskih državljana, posredstvom diplomatsko-konzularnih predstavništava, Operativnom štabu Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti.

"U ovom trenutku svi komercijalni letovi Montenegro Airlinesa su obustavljeni do 31. maja ove godine. Naravno, to nije konačna odluka, jer uspostavljanje komercijalnog avio-saobraćaja zavisi od odluka i smjernica domaćih i međunarodnih tijela i organa nadležnih za oblast civilne avijacije, odnosno zavisi i od protokola koji se odnose na zdravstvene mjere i mjere ograničenja u putovanjima u zemljama ka kojima MA leti", pojasnili su predstavnici nacionalnog avio-prevoznika.

Oni ističu da je Montenegro Airlines u potpunosti spreman za pokretanje saobraćaja.

Tagovi: Montenegro Airlines, crnogorski turizam, koronavirus u Crnoj Gori
PROČITAJ I OVO
Lufthansa privremeno obustavlja letove za Izrael i Irak zbog sukoba
ODLUKE
Lufthansa privremeno obustavlja letove za Izrael i Irak zbog sukoba
FRANKFURT - Njemačka zrakoplovna kompanija Lufthansa i njezine podružnice Swiss i Austrian Airlines privremeno su obustavile sve letove prema Izraelu i Iraku zbog aktualnog sukoba na Bliskom istoku.
Croatia Airlines obavio prve letove s održivim zrakoplovnim gorivom
GORIVO
Croatia Airlines obavio prve letove s održivim zrakoplovnim gorivom
ZAGREB - Prema EU-ovoj regulativi, svi dobavljači aviogoriva bit će obvezni osigurati isporuke SAF goriva, a zračni prijevoznici morat će ga koristiti unutar EU-a.
Glovo suspendirao planove za širenje u Albaniji
ODLUKE
Glovo suspendirao planove za širenje u Albaniji
TIRANA - Španjolski Glovo, dio njemačke online tvrtke za dostavu hrane Delivery Hero, priopćio je da je odlučio privremeno obustaviti svoje širenje na albansko tržište.
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
DIVIDENDA
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
KOPER - Uprava i nadzorni odbor Luke Koper predlažu godišnjoj skupštini dioničara da se od gotovo 43,9 milijuna eura bilančne dobiti 28 milijuna eura, odnosno dva eura bruto po dionici, namijeni za isplatu dividende.
Švicarski čokoladni div investira u uzgajivače kakaa
INVESTICIJE
Švicarski čokoladni div investira u uzgajivače kakaa
BERN - Barry Callebaut AG ulaže u uzgoj kakaovca dok cijene ključnog sastojka čokolade rastu, smanjujući profite za slastičare.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE