GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Montenegro Airlines: Čak 27% više putnika na godišnjem nivou

Montenegro Airlines: Čak 27% više putnika na godišnjem nivou
RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.06.2018 / 19:40
Autor: SEEbiz
PODGORICA - Nacionalni avioprevoznik Montenegro Airlines (MA) prevezao je u maju 52,58 hiljada putnika u sve tri kategorije saobraćaja, što je 27 odsto više nego u istom periodu prošle godine.

Iz kompanije su saopštili da je rast zabilježen u redovnom i čarter saobraćaju.

„MA je u maju na 15 destinacija u redovnom saobraćaju prevezao 47,42 hiljade putnika, 8,58 hiljada više nego u istom periodu prošle godine. Destinacije koje su zabilježile najveći rast su Kopenhagen sa faktorom popunjenosti putničke kabine od 79 odsto, zatim London sa 76 odsto, Lion 75 odsto, Tivat – Beograd 75 odsto i Frankfurt i Pariz sa 73 odsto“, navodi se u saopštenju MA.

U čarter saobraćaju prevezeno je 3,63 hiljade putnika, 2,16 hiljada više nego u uporednom periodu prošle godine.

„Ostvareni rezultati jasno pokazuju nastavak pozitivnih komercijalnih trendova i dobrog poslovanja MA, koji i u ovoj godini bilježi rekordne i finansijske i komercijalne rezultate“, kazali su predstavnici kompanije.

MA je u prvih pet mjeseci ove godine prevezao ukupno 169,54 hiljade putnika u sve tri kategorije saobraćaja, što je devet odsto više nego u istom periodu prošle godine i u skladu je sa ovogodišnjim biznis planom. Od tog broja samo u redovnom saobraćaju prevezeno je 157,45 hiljada putnika.

Izvršni direktor MA, Živko Banjević, rekao je da ostvareni rezultati pokazuju da odgovoran i posvećen rad na realizaciji strategije razvoja i ostvarenju zacrtanih ciljeva u skladu sa biznis planom za ovu godinu, daju prave rezultate.

„Podsjetiću da je MA u prvom kvartalu ostvario 1,25 miliona EUR bolji poslovni rezultat nego u istom periodu prošle, odnosno najbolji u posljednjih pet godina. Imamo odlične rezultate u svim kategorijama saobraćaja, i pored brojnih poteškoća i sve jače konkurencije, uspijevamo da budemo prvi, odnosno pravi izbor crnogorskim građanima i turistima, koji iz 30 gradova iz 15 država sa nama mogu doći u Crnu Goru“, kazao je Banjević.

On je dodao da, iako je konkurencija brojna, gotovo trećinu putnika koje opsluže Aerodromi Crne Gore čine putnici MA.

„Ti pokazatelji najbolje demantuju informacije koje su se pojavile u nekim medijima, a tiču se uporednih cijena usluga aviokompanija. Prije svega, upitan je princip upoređivanja podataka, kao i klasifikacija kompanija od kojih svaka u suštini nudi drugačiji nivo usluga, koji varira i među redovnim avioprevoznicima, a kamoli od niskobudžetnih do redovnih“, objasnio je Banjević.

On je poručio da MA ima konkuretne cijene, što pokazuje i povjerenje koje putnici ukazuju toj kompaniji.

„Kako bismo drugačije uspjeli da na godišnjem nivou zadržimo između četvrtine i trećine tržišta, u konkurenciji od više od deset avioprevoznika zimi, odnosno više od 50 ljeti“, rekao je Banjević.

MA planira da u periodu ljetnje sezone, do 1. oktobra, preveze oko 370 hiljada putnika.

Tagovi: Montenegro Airlines, Živko Banjević, Aerodromi Crne Gore
PROČITAJ I OVO
Prodaja u trgovinama na sjeveru Italije porasla 73%
PANIKA
Prodaja u trgovinama na sjeveru Italije porasla 73%
MILANO - Prodaja u velikim trgovinskim lancima na sjeveru Italije porasla je u nedelju za 73 posto u usporedbi s istim datumom prošle godine.
Air Serbia zakupila dva bivša Adrijina aviona
FLOTA
Air Serbia zakupila dva bivša Adrijina aviona
BEOGRAD - Tri balkanske aviokompanije proširiće svoju flotu na leto, kako bi ispratili širenje svojih mreža letova.
Grupa Končar: Neto dobit pala 44%
PAD
Grupa Končar: Neto dobit pala 44%
ZAGREB - Grupa Končar je u 2019. ostvarila neto dobit u iznosu od 52,7 milijuna kuna, što je za 44 posto manje nego u 2018. godini, pokazuju podaci iz financijskog izvješća tvrtke objavljenog u petak.
Neto dobit Dukata 28,4 milijuna kuna
PAD
Neto dobit Dukata 28,4 milijuna kuna
ZAGREB - Neto dobit Dukata u 2019. iznosila je 28,4 milijuna kuna i bila je 22,7 posto manja nego u godini ranije, pokazuje financijsko izvješće Dukata objavljeno u petak.
Valamar ostvario rast prihoda od 10% u odnosu na prethodnu godinu
SOLIDNO
Valamar ostvario rast prihoda od 10% u odnosu na prethodnu godinu
POREČ - U 2019. godini ostvareno je 6,8 milijuna noćenja što je porast od 5% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, dok je prosječna cijena rasla za 5%.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE